Dlouhotrvající teploty. Je to normální?

nellisek
10. lis 2022

Maminky nemáte někdo zkušenost? Mam dceru 5let. Od pondělí má teploty, a bolení v krku. U lékařky jsme byli, udělal výtěr. Dnes opět u doktorky, výtěr v poradku, Crp 19. Od včera se přidala rýma a strašný suchý kašel, teploty ale pořád, večer i 38,5. Doktorka říkala viróza a vydržet. Je normální takhle dlouho teploty? Už mám hrůzu. Zítra pátek pak jedině pohotovost.

xxx3d
11. lis 2022

zkušenost mám, syn 5 let, horečky skoro pět dní, od středy do neděle večer, to neměl poprvé horečku, dávali jsme nurofen na srážení, sinupret a jinak myslím nic, jinak my jsme to měli "lepší" než ty v tom, že mu to začalo v tu středu a když jsem volala doktorce, tak mi bylo řečeno, že teploty, musí být alespoň tři dny (min dva dny) aby se mohl udělat relevantní CRP, takže nám to vycházelo na víkend a tedy pohotovost, což je moje noční můra, takže jsem tajně doufala, že tam nebudeme muset jít.
plus teda, že horečku mám srážet až od 38,5
už odpoledne ji měl, takže jsme nasadili nurofen a vždycky když se blížila ta doba, než se mohl dát další prášek měl horečku, hrůza no, podobně jako jít s tímhle na pohotovost
dělala jsem mu covid test, negativní, na pohotovost jsme nešli, v pondělí potom k doktorce ano, nicméně to už neměl horečky, jen lehce zvýšenou teplotu, udělala mu všechno, crp 9, vše ostatní negativní, závěr - viróza

celý týden byl doma, aby hned někde něco nechytil a uff, je to za námi

takže u vás, se všemi výsledky bych se držela toho, co ti poradila doktorka

marianarem
11. lis 2022

@nellisek Ja som rpred par rokmi mala taku virozu - laryngitidu, ze 5 dni som mala horucky okolo 39. Az na 6. den to kleslo.

martt
11. lis 2022

@nellisek Mám zkušenost. Syn od pátku odpoledne teploty přes 38,5, rýma ,kašel. V pondělí jsme šli doktorce stále teploty, CRP nízké, test na covid negativní i vyter, moč byla také dobrá. Poradila sinupret , stoptussin a srážet teplotu. Kdyz jsem mluvila ve středu s doktorkou , že má stale teplotu , tak říkala ze to je viroza , kde jsou teploty poměrně dlouho a ze máme vydržet a v pátek mám znovu volat. V pátek už měl jen zvysenou teplotu a od soboty teplotu neměl vubec . Takže u něj trvali teploty při viroze skoro 7 dní.

nellisek
autor
11. lis 2022

@martt
@marianarem
@xxx3d
Děkuji moc za odpověď. Teplota se pořád drží kašel má hrozně dráždivej až zvrací. Doktorka poslala recept na ATB klacid. Že když budou zítra teploty mám ji zavolat a nasadit. Že radši. No tak uvidíme. Teploty jsou hrůza, ale ten kašel taky.