Milé maminky, naše malá má už čtyři týdny rýmu. Jde o šestitýdenní miminko. Z nosu jí nic odsát nejde, vidím na ní, jak se to snaží jakoby vykašlat, má to asi někde v krku. Přes den docela v pohodě, ale v noci je to hrozné. Pořád tak "pochrochtává"a mlaská, jak se to snaží dostat ven. Odsajeme vždy jen trošku, matraci máme podloženou, vzduch zvlhčujeme, do nosu jí dávám Quixx baby. Poslechově u doktorky je dobrá. Nemáte nějaké tipy, jak na to? Trpím za ni, když ji v noci slyším. Děkuji 🙂
Ahoj, mám tedy už čtyřměsíční mimčo, ale více méně se zadní rýmou bojujeme od porodnice..Dr. nám píše kapičky, které připravují v lékárně, je na nich Nosní kapky s neomycinem 0,025%, tak se na ně zkus zeptat, nám vždycky docela pomohly a zlepšilo se to. 😉
A do zvlhčovače dávám pár kapek eukalyptového oleje. Mají ho v DM.
Ahoj u obou dětí jsem používala Sterimar a vždy pomohl. U takhle malých broučků je rýma 2 týdny normální. Odsávat několikrát denně a těsně před odsátím prostříknout Sterimarem a vydržet 😉
Ja na zvlhceni davala Libenar, jinak Nasivin. Odsavacku jsem si vyrobila-z ustni na vysavac. Vyjde to levne a je i lepsi,ze se hadickou dostanu az ke korenu nosu a odsaji toho ven opravdu hodne.
A pri ryme i potom preventivne,kdyz treba zacal vic kychat,jsem davala Oscilococcinum. Nemuzu si ho vynachvalit! Od doby co ho pouzivam mel rymu uz jen jednou. S odstupem pul roku.
Nečetla jsem předchozí příspěvky, tak nevím, jestli to tu někde nezaznělo, jestli ano, omlouvám se 🙂 K tomu všemu, co píšeš, ještě poradím jedno, co malému na rýmu (která taky nešla moc odsát) zabralo. Nějaký eukalyptový olejíček (mají třeba v Rossmannu asi za padesátku) - buď nakapat na mokrý ručník a dát do místnosti, aby se mohl odpařovat, nebo jsem vždycky večer před koupáním pustila vařicí vodu do velké vany (sprchou se koupelna rychleji zapařila) a do té vody pár kapek toho olejíčku. Když mám rýmu já nebo manžel dáváme si ho normálně do vody při koupání a úžasně to uvolňuje. Mimču samozřejmě do vaničky ne, ale takhle s tím "zapařit" tu koupelnu je taky super! 🙂
No, teď je hodně všeho pylu atp., tak problém nebo část může způsobovat i toto, vychází to i pár týdnů zpětně. Tam pomáhá třeba prádlo nevěšet venku, když toho lítá hodně, nevětrat tu místnost, kde je mimi, ale vyvětrat, když je v jiné a nechat to sednout, Ty si taky převlíkni věci, ve kterých jsi chodila venku, opláchni vlasy. Může to dráždit pyl, prach.
Vadit může i aviváíž nebo prací prášek.
malá měla taky podobný problém, rýma trvala 3-4 týdny, došla sem sní na výtěr a má tam nějakou bakterii (branhanella nebo něco takového), antibiotika do nosu jediný zabraly, radši si dojdi na ten výtěr, případně pak na alergologii
Já jsem malýmu zvlhčovala nos a rozpouštěla hleny Nasodrillem a pak klasicky odsavačkou. Ale byl už trochu větší. Ale jestli vám to trvá dýl, jak píšeš, tak zkus to, co doporučuje zo_ja - může to být alergie :/ Držím palce, ať se toho brzo zbavíte.
Díky za rady 🙂
ahoj, nedivím se, také bych nebyla ani trochu v klidu, kdyby takhle trpěla moje malá 😒 držím palce, ať se jí udělá brzy lépe! Jinak za sebe bych ti doporučila také Nasodrill, my ho doma používáme celá rodina. Krásně zvlhčí sliznici a pomáhá k čištění nosních dutin. Zkus jím malé vypláchnout nos a pak odsát odsávačkou.
Ahoj, muj syn ma 3 mesice a podstate od asi 4 tydnu ma tu zadni rymu, co nejde odsat. Doktorka nam doporucila 3x denne Fenistil kapky na splasknuti sliznic a 1x denne ACC na uvolneni hlenu. Pomohlo to, ale ryma se zase vratila, ale uz mnohem min. Vzdycky je to par dni lepsi a pak zas chvilku horsi. Dokud miminka lezi a neumi si odkaslat, tak se toho zbavuji tezko. Byla jsem u doktorky 3x jen pro jistotu, aby si ho poslechla, ale na pruduskach nikdy nic. Tak neboj, vypada to horsi, nez to je.