Dlouhodobě zvýšená teplota u dítěte. Máte zkušenost?

majaveja
12. pro 2021

Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s dlouhodobě zvýšenou teplotou u dítěte. Malému je skoro 5 let a zhruba poslední měsíc (možná déle, to nevím) má stále teplotu v rozmezí 37,1 - 37,4. A to ráno i večer. První týden byl trochu nemocný, klasika, rýma a lehce kasel, ale od té doby teplota neklesla. Jinak je v pohodě, kromě trochu výraznější bledosti kuze mu nic není (ale i já mám bledou kůži celý život, tak to může být dedicne). Ještě mě napadlo, na přelomu června a července prodělal mononukleozu, jestli by to třeba mohlo být v návaznosti na to. Ale v létě teploty určitě neměl, tak by se to objevilo až později, s odstupem. K doktorce samozřejmě půjdeme, jen mě zajímají zkušenosti, jestli se s tím také někdo setkal.. děkuji.

sigyn
12. pro 2021

Po měsíci jdete k doktorce? Proč ne za půl roku? Bože...

majaveja
autor
12. pro 2021

@sigyn Děkuju za věcnou odpověď...

barmil
12. pro 2021

@majaveja po mononukleoze má být klidovy režim a dieta až půl roku. Testy už měl v poradku? Není moc přetěžovany? Jinak EBV se může reaktivovat a bledá kůže a zvýšená teplota můžou být příznaky, stejně jako dychavicnost / dušnost, únava..
Určitě bych chtěla odběry a kontrolu EBV a jaterní testy.

majaveja
autor
12. pro 2021

@barmil Děkuju. Při té mononukleoze nám v nemocnici řekli, že už se to v dnešní době tolik neřeší, že se zjistilo, že u děti ten klidovy režim a dieta tak výrazný vliv nemají, takže to měl dodržovat jen 6 týdnů a dietu neměl nijak přísnou, jen jsme měli vynechat vyloženě takové to nezdravé, jako smažené, sladkosti a tak a omezili jsme fyzickou aktivitu. Zhruba od konce července má už ale režim normální. Pretezovany bych rekla, že není, tak úměrně věku. Chodí na dopoledne do školky, odpoledne procházky a jednou týdně na kolektivní cvičení. Na odběry zajdeme. Pořád to tak nějak podvědomě odsouvam, protože za poslední rok má díky té mononukleoze za sebou odběry 4 a je to vždycky šílený boj a nervy pro všechny, ale máš pravdu, je to určitě potřeba. Jinak kontrolni testy měl a měl už je někdy počátkem července v poradku, jen stále lehce zvetsena játra. Pak už další kontrolu neměl. A pak ještě vlastně chytil campylobakterii, ale u té už mel vyter v září take čistý. Od září jen 2x taková ta klasicka rymicka, nic vážného a jednou náběh má zánět ucha, ale to se rozehnalo kapkama.

budouci_maminka
13. pro 2021

Napada me postcovidovy syndrom..
Ale faktem je ze mi neprijde košér to resit az po mesici priznaků

jadadee
17. pro 2021

Klidně by to mohlo byt k mononukleoze... Kdyz jsem ji v pubertě prodelala, tak jsem mela dlouhou dobu zvysenou teplotu. Dietu a klidovy rezim jsem drzela snad rok. Pokud se to ted tak neresi bezne, je mozne, ze ted je ditko unavene a treba by bylo od veci takovy rezim opet zavést, vylouci -li se jina pricina.