Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s dlouhodobě zvýšenou teplotou u dítěte. Malému je skoro 5 let a zhruba poslední měsíc (možná déle, to nevím) má stále teplotu v rozmezí 37,1 - 37,4. A to ráno i večer. První týden byl trochu nemocný, klasika, rýma a lehce kasel, ale od té doby teplota neklesla. Jinak je v pohodě, kromě trochu výraznější bledosti kuze mu nic není (ale i já mám bledou kůži celý život, tak to může být dedicne). Ještě mě napadlo, na přelomu června a července prodělal mononukleozu, jestli by to třeba mohlo být v návaznosti na to. Ale v létě teploty určitě neměl, tak by se to objevilo až později, s odstupem. K doktorce samozřejmě půjdeme, jen mě zajímají zkušenosti, jestli se s tím také někdo setkal.. děkuji.
@majaveja po mononukleoze má být klidovy režim a dieta až půl roku. Testy už měl v poradku? Není moc přetěžovany? Jinak EBV se může reaktivovat a bledá kůže a zvýšená teplota můžou být příznaky, stejně jako dychavicnost / dušnost, únava..
Určitě bych chtěla odběry a kontrolu EBV a jaterní testy.
@barmil Děkuju. Při té mononukleoze nám v nemocnici řekli, že už se to v dnešní době tolik neřeší, že se zjistilo, že u děti ten klidovy režim a dieta tak výrazný vliv nemají, takže to měl dodržovat jen 6 týdnů a dietu neměl nijak přísnou, jen jsme měli vynechat vyloženě takové to nezdravé, jako smažené, sladkosti a tak a omezili jsme fyzickou aktivitu. Zhruba od konce července má už ale režim normální. Pretezovany bych rekla, že není, tak úměrně věku. Chodí na dopoledne do školky, odpoledne procházky a jednou týdně na kolektivní cvičení. Na odběry zajdeme. Pořád to tak nějak podvědomě odsouvam, protože za poslední rok má díky té mononukleoze za sebou odběry 4 a je to vždycky šílený boj a nervy pro všechny, ale máš pravdu, je to určitě potřeba. Jinak kontrolni testy měl a měl už je někdy počátkem července v poradku, jen stále lehce zvetsena játra. Pak už další kontrolu neměl. A pak ještě vlastně chytil campylobakterii, ale u té už mel vyter v září take čistý. Od září jen 2x taková ta klasicka rymicka, nic vážného a jednou náběh má zánět ucha, ale to se rozehnalo kapkama.
Napada me postcovidovy syndrom..
Ale faktem je ze mi neprijde košér to resit az po mesici priznaků
Klidně by to mohlo byt k mononukleoze... Kdyz jsem ji v pubertě prodelala, tak jsem mela dlouhou dobu zvysenou teplotu. Dietu a klidovy rezim jsem drzela snad rok. Pokud se to ted tak neresi bezne, je mozne, ze ted je ditko unavene a treba by bylo od veci takovy rezim opet zavést, vylouci -li se jina pricina.
Po měsíci jdete k doktorce? Proč ne za půl roku? Bože...