Nemáte prosím někdo zkušenosti s tím, když má školkové dítě dlouhodobě žlutou rýmu takovou formou, že dítě dvakrát za den vysmrká/vypšíkne chuchvalec rýmy a jinak mu nic není? Kapičky do nosu nepomáhají, na výplach nosní konvičku je dcera ještě malá, nehuhlá, nekašle, nic ji nebolí, je čilá. Máme i z loňské zimy zkušenost, že když se přeléčí pamiconem, je týden v pohodě, pak se to vrátí. Vrátilo se to i po přeléčení antibiotiky celkovými - měla je za loňský rok jednou, víckrát jsem dávat nechtěla.
Praktická doktorka v tom vidí nemoci ze školky, že je to v tomto věku běžné, musíme posilovat imunitu a vydržet. Stěry dělala, nic nenašla, mandle má dcera v pořádku.
Štve mě to i proto, že s touto rýmou nechci dceru logicky pouštět do školky, ale doma se nudí, chtěla by mezi děti. A já nevím, jak jí pomoci.
@zelenaesmolda Ano, má je v pořádku.
@westie
tak pokud je podle dr zdrava a nic ji neni tak bych ji do skolky pustila
@westie Dcera 3,5 to má podobně. V létě a v době, kdy do školky ještě nechodila, úplně bez rýmy. Takže i když mi to je proti srsti, posílám ji. Můj bratr mikrobiolog tvrdí, že barevné hleny jsou málokdy bakteriálního původu, ale jsou projevem regenerace nosní sliznice. Vetší nebezpečí je dle něj nadměrné užívání Pamyconu a obecně antibiotik, naše děti obecně budou žít ve světě antibiotických rezistencí.
@zelenaesmolda
@efa1 Kdybych věděla, že nikoho nenakazí, tak ji do školky dám. Je schopná se vysmrkat, nechodí s nudlí u nosu. Ale když si frkne, vyletí jí strašná nudle a než najde kapesník, tak to vypadá opravdu hrozně a kdo neví, že si takhle pšíkne jednou dopoledne a jednou večer, vidí jen dítě s šílenou nudlí u nosu☹ A pak to samozřejmě řeší učitelky, což chápu.
@westie tak kdyby to bylo neco nakazliveho tak nebude podle doktorky v poradku ne?
Zkusila bych tu konyvku. Dcera ji používá od 4 let, kdy nám ji někdo poradil. Vyplachne to neskutečný nudle.
Ano, mám to takto u syna. Je alergik, ekzenatik atd. Ale ta žlutá rýma je prostě jen infekce, která trvá dlouho. Přesně jak píšete, kolečko Pamycon, celková atb a za chvíli znovu. Akorát se mu po tom rozjel ekzem ale efekt nula. Taky jsem ho nechávala doma, ale to bylo tak 3 týdny, pak týden nebo max 2 ve školce a další kolo. Takže už to tak moc neřeším a do školky maže. Nemá teploty ani kašel a doma je na ránu. Jediné co celkem pomáhá je sinupret a vyplach konvickou.
@jitkacv nám doktorka rekla, tě alergie na roztoče je horší v zimě, jak se víc topí, je sušší vzduch, méně se vetra. Proto, ze je syn v létě bez rýmy 🤷♀️
@pribylovapetra A ve školce to nijak neřeší?
@zelenaesmolda Já se doktorky nikdy výslovně neptala, jestli může nebo nemůže do školky. Doktorka se už ke konci zimy tvářila tak, že to prostě musíme přečkat a podpořit imunitu. Minulý rok jsem to neřešila a nechávala jsem ji doma, smrkání pro ni bylo tou dobou ještě složitější, teď je naprosto samostatná a vidím, že ji její stav nijak neomezuje.
@westie když má vodopád zeleného sople, nebo teplotu nebo vidím že mu není dobře, tak je samozřejmě doma. Ale jak 3x za den zasmrká a litá jak drak,tak už jde i když to není průhledný hlen. Učitelky to asi neřeší. Jenže on už je předškolák a kdybych čekala až nebude mít rýmu, tak je doma od půlky září do března.
Syn ma zlutou rymu skoro porad a moje mamka taky, dr na imunologii tvrdi, ze to maji z alergie na plisne a roztoce. U syna resim jen kdyz je opravdu nemocny (coz je casto) ale uz se nenervuju z toho ze dobere leky a za dva dny uz zas rano smrka žluty sople, syn uz ma 4 roky tak uz konvickujeme a je to lepsi
@westie
Neptala ses ale predpokladam,ze kdyby to neslo tak to doktorka rekne.
S dcerou jsem začala dělat vyplachy konvičkou chvíli před třetím rokem. Zvládla to skvěle a dneska to dělá už sama.
Byli jste na ORL zkontrolovat nosni mandle?