Mám prosbu, už nevím co dál. V březnu jsme onemocněli, cca týden tekla z nosu rýma u 7měsíčního syna. Za týden, kdy už to přestávalo, jen vzadu chrastilo jsem odsála a začalo "peklo", Nos se totálně ucpal a nepomáhali žádné kapky s mořskou solí. Mohla jsem šplíchat pořád a nic se neodsálo. Malej v noci brečel, že nemůže spát, ... Když už to nejhorší přestalo tak se do teď opět táhne už víc jako měsíc. Cca jako by zadní rýma - když si lehne tak se mu ucpává nosík. Měli jsme jít na očkování, ale nechci dokud nbude vše v pořádku. Co by jste doporučili (mořská sůl opravdu nezabírá ). Nevím jestli homeopatika zkusit, nebo to tak prostě je, ... Neodsávám, protože to nemá cenu a malej už má "záchvaty" jen když to vidí, navíc se mu z toho i očička zanítila, ale teď už dobrý.
Děkuji za rady a zkušenosti
Souhlas,zvýšit pod hlavičkou,zvlhčit vzduch,často větrat.Také jsme se toho nemohli zbavit,dr nám dal otrivin pro děti.Není sice pro batolata,ale zabral!!!V lékárně mi ho div nechtěli prodat,ale když jsem řekla,že o tom vím a že je to na doporučení dr.prodali na naše riziko.A kdyby přeci jen bylo co odsávat,doporučuji otrivin odsávačku,vyzkoušeli jsme už několik druhů a žádná moc nefungovala,tahle je rychlá,takže ani dítko moc netrpí a hlavně opravdu funguje =) Držím palce,ať je drobeček brzy v pořádku
My měly rýmu teď týden. Používám len mořskou vodu bo nechci používat chemii, ale u Vás bude možná potřeba. Odsávačky vše akoráte zhoršují. Dobré je, jak je tu psáno zvýšené spaní. Pod matraci dávám krabici od Pampersek, je akoráte do postýlky o šířce 60cm a pod karton dávám naše povlečení bo ručníky 🙂 Větrám při každém spaní. Je dobré mít nějakou esenci, která zklidňuje a uvolňuje třeba eukalypt. Provonět s ním koupelnu, tu nechat zavřenou, aby se zapařila a pak vykoupat v trošku teplejší vodě. Jestli se mu drží "na čele", tak jsou dobré teplé obklady. Jestli je klidný, tak můžeš uvařit bramboru, dát do sáčku, rozmačkat, zabalit do ručníku a přikládat...vydrží déle teplá ;). Přeji ať jste brzo fit 🙂
@duracell79 ten sinupret je právě čistě přírodní 😉
@morgan JoJo je 🙂 u nás v lékárně ho ale neměli, takže nemám ozkoušeno. A zatím tedy naštěstí stačila ta mořská voda 🙂
Ahoj, díky moc. Bohužel postýlku mám zvýšenou, větrám, dávala jsem plenky mokré, šplíchala olejníček od eone na vzduch a pořád nic. Ještě přemýšlím o homeopatických lécích, je prý nějaký sprej do nosu..?
nám na ORL odsávačku doporučili + kapky do nosu, díky tomu jsme napodruhé dceru uchránili od píchíná uši...
říká se i kapat do nosíku mateřské mléko pokud ještě kojíš,jinak já dávala vývar z heřmánku pod postýlku aby syn dýchal tu páru a taky jsem mazala jak usl pod nosík kosmín,to mu taky uvolňovalo,u dcerky jsem používala sinupret. ono každé tělíčko je jiné a na každého zabírá něco jiného,může to být způsobeno i růstem zoubků,má oslabenou imunitu a nebo alergie na něco?
když je dcérka nachlazená, dávám ji dětské kapičky do nosu Nasivin a Sinupret, do 3 dnů je v pohodě.
Nám na tohle moc pomohl sinupret sirup,krásně uvolňuje nos i já ho beru v tabletách,jen je až od jednoho roku.Poraď se v lékárně.