Dívka, 13 let, bolesti břicha. Máte zkušenost, radu?

anastasia8
9. dub 2023

Zdravim, potřebuju radu. Mám dceru (13 let) už zhruba od začátku prosince má bolesti břicha "nahoře" a někdy až do pravé strany, někdy silnější, někdy slabší, zvracela jen 2× a to jsem s ni byla i na pohotovosti protože jsem se bála. Doktor v nemocnici řekl že to viděl spíš na virózu takže nevím jestli bylo zvracení k tomu. Nic méně břicho jí bolí třeba 4 dny tak že už mi pomalu brečí, potom třeba 2-3 dny pauza a potom zase, někdy to bolí fakt hodně a někdy málo.. byly jsme na gastroenterologii, 3× sono, pokaždé v jiné nemocnici (Ústí n.l. Litoměřice, Praha (motol) a vyšetření ještě v Roudnici. U obvodní doktorky jsme byly také hodněkrát. Nikde nic nikdo nevidí a nezjistil. Prý to může být neakutní zánět slepého střeva nebo jen podráždění.. fakt už nevím.. každopádně přece jenom, dost ji to omezuje a je to fakt otravný a bojím se co to je.. přestala kvůli tomu s gymnastikou.. psala jsem i na emimino ale to je hrůza jak se tam chovají.. předem děkuji.😕

te_reza
9. dub 2023

A co psychosomatika, tu někdo řešil?

anastasia8
autor
9. dub 2023

@te_reza Ano to jsem zapomněla napsat omlouvám se. Ano byly jsme, paní si s ní povídala, dělala ještě jiný "styl" vyšetření ale říkala že to psychikou určitě neni.

zmrzlinka
9. dub 2023

@anastasia8 už začala menstruovat?

novamamina
9. dub 2023

A nemůže to delst nějaké jídlo? Pálivé, sladké atd...?

amazonkajanik
9. dub 2023

@anastasia8 dělala gymnastiku, nemůže to mít od páteře? Někde něco bloklé. Ony se ty problémy se zády rády schovávají za jiné...

gdpr
9. dub 2023

Mne dost podobne zacala laktozova intolerancia priblizne v jej veku. Niekedy som mala take krce, ze ledva som vedela chodit. Ja by som zasla este na alergologiu.

normalnimatka
9. dub 2023

mě taky napadlo to slepý střevo neakutní, protože...to akutní se asi z vyšetření poznat celkem dá (záleží na fázi), ale neakutní asi blbě...:/ no nevim. je blbý, že na ni nepřišli teda...
možná bych zkusila vyhledat nějakýho fakt dobrýho fyzioterapeuta, nebo jaksi nekonvenčního - "maséra", kterej přes ruce vycejtí, v čem a kde je pravděpodobně problém.
ta intolerance je taky dobrej tip, zkusit si vyžádat žádanku od obvodního na alergo, nebo možná ani není nutný a vzali by vás rovnou.

martt
9. dub 2023

@anastasia8 A co jí? Nezkouseli jste vypozorovat jestli ji to nedělá nějaká potravina? Intolerance na potravinu nemusí ukázat ani krev.

jancazao
9. dub 2023

Taky mě zajímá, jestli už menstruuje. Dcera od 10 let věčně chodila, že ji bolí břicho. Byla jsem s ní 3 x u pediatričky a na nic nepřišla. Řekla mi, že se jí to chystá na menstruaci. Za rok to dostala.