Maminky poradte...dcera nam skoro pri kazde ceste autem zvraci.Jak to resite,co davate?Davate na kazdou cestu kinedril nebo nejake bonbony?Dcera ma 2,5 roku,ale zacala s tim asi od dvou let.Dekuju za rady
Já můžu říct za sebe, že mi bylo od malička vždycky hrozně špatně, prý i ve vlaku a pomohl jenom Kinedril. Pamatuju si, jak naši museli stavět, zvracela jsem, máma šla se mnou kousek cesty pěšky, než se mi udělalo dobře. Přešlo to potom samo, ale až někdy kolem 15 let. Takže já bych dávala Kinedril .
Jako mala jsem to mela taky a jak píše naste pomohl jen kinedlril.
@zuzkaborakova moje mladší dcera taky téměř každou delší cestu autem (nad hodinu) zvrací.
Dávám jí kinedril, před cestou se snažím, aby jedla méně a lehké jídlo. Během cesty stavíme na přestávky, nedávám jí tablet na hraní ... A cucavé bonbony dávám - pomáhá to (teda mi to kdysi pomáhalo).
Já jsem jako malá taky pořád zvracela. Teď už ne, ale protože vím, že se nesmím přecpat před cestou, nemohu sklonit hlavu a v žádném případě číst.
@zuzkaborakova Ja na to trpela do 18, po kinedrilu to bylo jeste horsi. Ale od dvou let uz muze Medrin, zkuste se zeptat dr.
Dcera zacala ted sem tam je ji 1,5 roku . Dávám kinedryl . A lehčí jidlo před cestou . Ale slyšela jsem ze nekdy pomůže prave dat sedačku do prostred jak uz tady nekdo psal. Mam v planu zkusit .
Homeo cocculine nebo tak nějak se to jmenuje.
Kynedril, zazvorovy caj nebozazvorova limonada, vetrat, casto zastavovat a projit se, zvykacky, bonbony, neprohlizet si knizky.
Nase holky na to trpi obe, staci jet dele jak 20 min a je jim spatne...pomahaji jim homeopatika Cocculine, ale zaberou jim jen v pripade, ze se davaji uz den predem, jak je v letaku. A pred jizdou nejist, hodne vetrat, delat prestavky, aby se probehly....u nas se to vekem zlepsuje😉
Tak u mě se to bohužel nezměnilo je mi 36 a v autě se mi dělá stále špatně ☹ Dost pomáhá Kinedryl, ale to jsem pak připitomělá, můžete zkusit zázvorová lízátka - jsou pro těhotné, ale také jsem je brala. Jinak nejíst, větrat, moc netopit a nějak se to snažím přežít. Bohužel někdy to neprodýchám a pak to musí jít ven ☹
Me (a sestre) vzdy hodne pomahalo v aute zpivat. Nevim, jak moc je to ale realny s ditetem 2,5 roku. Kinedril jsem pak brala nejakou dobu taky, uz jsem byla vetsi, ale prislo mi to jakoby navykovy. Kdyz jsem si to jednou nevzala/zapomnela doma atd., bylo mi pak mnohem hur a driv nez predtim. Nakonec jsem ho prestala postupne pouzivat. Nastesti se mi to s pubertou zmenilo a pokud nekdo fakt neseka zatacky a podobne, jsem v poho.
Mám dceru 3 roky a též máme problémy v jakémkoliv dopravním prostředku. Dokud byla ve vajíčku tak super, ale od té doby co vlezla do klasické sedačky tak pohroma. Dávám od dvou let Kinedryl - čtvrtinku prášku. Neuspává ji to, takže tak cestujeme. Četla jsem, že by takový lidé měli sedět vepředu, kdy člověk se dívá jen dopředu - není mu zle, ale v případě dítěte to nehrozí. Mělo by mít jen hlavu rovně, nedívat se z okna, nečíst. Což u dítěte netuším jak praktikovat ☹.
@lucyp13 ano to mají některé auta...my máme starší typ Fabie menší provedení..parodn nevyznám se v tom ☹ .. je to pravda, že tam to je nejlepší, dítě se má dívat před sebe a na přední sklo pohled je ideál stav 🙂. Prej proto řidičům nikdy nebývá špatně, dívají se jen před sebe 😀, asi začne dcera místo mě řídit 😀
Naše blinká už od 9 měsíců, teď jsou ji 2 roky a 3 měsíce. Sedačka uprostřed zadního sedadla nám nepomáhá vůbec. Po kinedrylu sice neblinká, ale není schopná spát, je jak kdyby vypila energetický nápoj a nakonec pláče únavou. Kinedryl proto nedávám. Před cestou minimálně dvě hodiny nedáváme jídlo a i před tím žádné mléčné výrobky, jen suchý rohlík. Pokud to jde cestujeme ráno ještě před jídlem nebo kolem poledne, kdy většinou usne. Při cestě má bryndák a ještě vedle ní sedím s miskou😟
Tak my s tím taky hodně bojujeme. Dcera začala ještě ve vajíčku v 9m a s nákupem klasické sedačky to pokračovalo. Kinedryl naštěstí pomáhá a neunaví ji, takže dávám když jedeme dýl než 20 minut. A nedávám mléčný výrobky, naopak banán zklidní bříško před cestou. Teď jsou jí 3 roky a zdá se, že je to snad na ústupu. Hurá! A dost se u nás osvědčilo naopak se víc najíst, zaplnit jí bříško a pak je to taky lepší. Jednou měla jen ovocnou kapsičku a ta letěla ven po 8 minutách!
Já těším i 20 min cestu autem kinedrilem. Mam hodně blici ditko. Hodně pomohlo DVD do auta a pak sedačka na přední sedadlo.
@luciebx Ta sedacka dopredu me taky napadla,ale neni to nebezpecne?Muze se to?A pohadky jsme driv taky pousteli,ale vsude ctu,ze koukani do tabletu nebo mobilu to jeste zhorsuje😕
@tinkajk Tak u nas kapsicka letela uz po 5 minutach😖Ale vcera jsme dali poprve kinedril a dobry.Tak snad to bude fungovat.
Maminky co davate kinedril...kdyz pojedu treba na navstevu vzdalenou 30 minut,dam kinedril,tam se zdrzim treba dve nebo tri hodky...date zpet zase kinedril?
@zuzkaborakova koukla bych na krabičku, je tam napsáno kdy se může opakovat dávka a podle toho se rozhodla.
@zuzkaborakova Jezdíme opravdu hodně. A mladší nám zvracel asi 3x, poměrně často si stěžuje na bříško, ale nezvrací. A to jezdíme vzdálenosti jako Praha - Anglie. Co jsme vypozorovali, tak vadí se koukat dolů. Pokud pustíme DVD přehrávače, co jsou připnuté k podpěrkách hlav na předních sedadlech, tak bříško nikdy nebolelo. Ale dát mu tablet do ruky, tak je mu zle do pár minut, tj. museli jsme zrušit komplet hračky do auta.
Děti mohou v sedačce jezdit na předním sedadle. Využíváme, když jedeme s někým, kdy k nám do auta přibude 3. dítě. Vzadu nemůžu dát sedačku doprostřed, tam může jet jen dospělý.
pomahal mi od mala jedine kinedril a divat se z okna do dalky. nic jineho
@zuzkaborakova my měli DVD pripnute na operce hlavy takže Koukal rovné před sebe
@zuzkaborakova Sedacku dopredu bych nedavala, ale pokud mozno dat sedacku dozadu doprostred.. nam to dost pomohlo. Muj syn v aute take zvraci, tak jsme to vyresili takhle. Ale pokud jsme v kolone nebo jezdime po vedlejsich malych cestach, kde je hodne zatacek, tak chudak zvraci i tak :( Zkuste si kazdou cestu naplanovat tak, abyste jeli co nejvic po hlavnich silnicich, ktere jsou rovnejsi, I kdybyste jeli dyl.. a nechat hodne otevrena okna, kdyz hodne fouka tak je diteti lip.
@zuzkaborakova no 5 minut, to je rekord :( pro mě jsou to hrozně stresové situace, malá potom řve a řve, já nemůžu dělat nic, protože jedeme třeba ještě další půlhodinu, tak jsme ježdění autem hodně omezili, holt museli všichni příbuzní spíš k nám než my k nim.
Ten kinedril je moc fajn, snad to není žádný driják. Navíc jsme četla, že některým dětem nepomáhá ani kinedril, no to bych zešílela úplně. 😉
Tak hodně štěstí a pevné nervy!
@zuzkaborakova jo a na krabičce je naspano, že se může při delším cestování opakovat po 2-3 hodinách. Ve 2 a půl letech si myslím že jí vydrží ty 3 hodiny, ale je to od podání, takže dost možná po 3h návštěvě už bude účinek pryč. Chce to ale zkusit.
Dcera (2 r.) u tak půl roku blinka v autě při delší jízdě (1,5 a vic),pomohlo ze jsme dali sedačku vzadu doprostred,pred jízdou ji velmi stridme,vetrame často a do auta má bryndák s takovym Tim korytkem,kam jdou připadne zvratky,dcera pak není mokra a smradlava. Dávala jsem nejake homeopatika ale spis ji to oblblo a blinkala stejne..