Dítě zvrací antibiotika. S čím nejlépe podat?

lilianapul30
1. bře 2023

Ahojte holky, už nevím co dělat. Dcera dostala antibiotika SUMAMED a už po druhé je vyzvracela. Má to na 5 dnů ale z toho dva dny vyzvracela. Když jsem volala doktorce tak řekla že jiné neexistují a mám ji to s něčím podat. Mám zkusit med nebo něco podobného. Když jsem ji řekla že nerozumím tak mi řekla že mám být kreativní a pak mi to vypla. Dcera med nemá ráda tak že podat ji to s medem asi není dobrý nápad. Dá se to vůbec s něčím podávat ? Mám ji to dát se sirupem nebo s cukrem? Může se to vůbec? Budu ráda za každý tip 🙂

sanyy22
1. bře 2023

@lilianapul30 já dávala antibiotika na lžičku třeba s džusem nebo čajem.

lilianapul30
autor
1. bře 2023

@sanyy22 super děkuji

westie
1. bře 2023

Já zvracín antibiotika, na která jsem alergická. A reakce doktorky je dost drsná a neempticka🙁.

westie
1. bře 2023

A našim dětem pomáhá, když se mohou před tím a hned potom napít něčeho sladkého.

lilianapul30
autor
1. bře 2023

@westie no doktorka je opravdu "milá žena" 😃 to jsem zkoušela dneska a moc to nevyšlo no..

alpakovo
1. bře 2023

@lilianapul30 pokud je v letáku zvracení jako nežádoucí účinek,tak určitě vyměnit. Syn už na dvoje takto nevyhovující ATB, prostě mu nějaká složka v nich vadí

lilianapul30
autor
1. bře 2023

@alpakovo ona říkala právě že to nejde vyměnit protože to je jediný lék na zánět co moje dcera má. Jedině pak jít teda do nemocnice prý.

romanaokg
1. bře 2023

Vyzkoušejte smíchat se sirupem Marťánci, je hodně sladký, jedině s ním nám dcera antibiotika snědla a nevyzvracela. Dávala jsem po lžičkách, třeba po pěti minutách, hodně zapít. Sice trvalo půl hodiny než to do sebe dostala, ale zvládla to👍.

fouskovi
1. bře 2023

@lilianapul30 tak se poradit s nemocnicí a říct co vám řekla doktorka ale tohle je určitě na výměnu

dyechampion
1. bře 2023

mluvite o zvraceni jakoze kdyz ji to date ona to polkne a pak vyzvraci, nebo mluvite o vyplivnuti, ze to nechce? je to velky rozdil. pokud antibiotika vylozene zvraci tak je to na doktorku a pokud je doktorka tak blba, tak urcite nemocnici.

katherine177
1. bře 2023

@lilianapul30 podávala jsem s Colou ,to jediné zabralo

martt
1. bře 2023

@lilianapul30 Synům dávám antibiotika tak ze na lžicku dám přesnidavku a na to rozdrtim ATB. Mladší mi po ATB sirupech zvracel, ale když mu dali tablety tak dobrý.

gdpr
1. bře 2023

Pri sumamed zvracanie je bezne aj ja ked som ich mala som ich zvracala aj z okolia co poznam tak vsetci alebo minimalne mali zaludocne-crevne problemy pocas uzivania... A nepomohlo mi nic ani cola ani na plny zaludok ked som ich zobrala ani ked na prazdny

kattyd
1. bře 2023

michala jsem po troskach na lzicku s ovocnou kapsickou, sice jsme jednu davku davali pul hodiny bo te presnidavky muselo byt na lzicce vic nez atb ale nakonec to nevyblil...

vero987nika
5. bře 2023

zdravím, mohu se zeptat jak to dopadlo?

okapia
5. bře 2023

Ted to tady teprve čtu a jsme v podobné situaci, syn má malou dávku ATB na noc zatím na dobu neurčitou, udrží to v sobě někdy, a taky prý náhrada není. Je to bída teď. A to ještě musí člověk jásat, když ty ATB sežene 🙊