Ahoj, mám 11ti měsíční holčičku. Už dlouho lezla jako blesk, ale teď začala tahat jednu nohu za sebou. Ne, že by byla bezvládná, ale odstrkuje se jen od špičky a kolínko nepoloží na zem. Stojí ale na obou nohách v pohodě a okolo nábytku chodí taky bez problémů. Stalo se vám, že dítě začalo při lezení takhle blbnout? Jinak jí nic není...
Syn to také dělal, tak ze tři týdny a pak ji začal zapojovat, nepřišli jsme na to proč..
Náš malej to dělá taky 🙂 ale jen jak kdy, tak nějak to střídá, leze normál , pak zase ne 🙂 takže jsem taky v klidu 🙂
ahoj, nejsem fyzioterapeut, ale zrovna minulý týden jsem u ní byla, tak se podělím o to, co mi řekla 🙂
naše malá se totiž nechtěla dlouho přetáčet na břicho a lézt začala až minulý týden (9,5 měsíce) - no zrovna jsme se o tom bavily, protože Verunka měla tendence ohýbat páteř k jedné straně, tak jsem se ptala, jak poznám, že potom leze špatně, jakože špatně na páteř. a že pokud by malá začala lézt a jednu nohu měla stále do boku a druhou na koleni, tak že to může způsobit zakřivení páteře. ALE POZOR - musela by tak prý lézt dlouho (několik měsíců) a pořád. ty píšeš, že to malá dělá až teď a že normálně stojí a chodí kolem nábytku. takže podle toho, co mi říkala, je to normální. Náš Jeník to totiž dělá při lezení taky, ale spíš občas nebo když se zastaví, aby rozložil váhu a mohl se vzpřimovat u nábytku. takže asi jako nácvik na vstávání. takže bych řekla,že se fakt nic neděje 🙂