Dítě tahá při lezení nohu za sebou

fredericka
12. črc 2014

Ahoj, mám 11ti měsíční holčičku. Už dlouho lezla jako blesk, ale teď začala tahat jednu nohu za sebou. Ne, že by byla bezvládná, ale odstrkuje se jen od špičky a kolínko nepoloží na zem. Stojí ale na obou nohách v pohodě a okolo nábytku chodí taky bez problémů. Stalo se vám, že dítě začalo při lezení takhle blbnout? Jinak jí nic není...

hanyzka11
12. črc 2014

ahoj, nejsem fyzioterapeut, ale zrovna minulý týden jsem u ní byla, tak se podělím o to, co mi řekla 🙂
naše malá se totiž nechtěla dlouho přetáčet na břicho a lézt začala až minulý týden (9,5 měsíce) - no zrovna jsme se o tom bavily, protože Verunka měla tendence ohýbat páteř k jedné straně, tak jsem se ptala, jak poznám, že potom leze špatně, jakože špatně na páteř. a že pokud by malá začala lézt a jednu nohu měla stále do boku a druhou na koleni, tak že to může způsobit zakřivení páteře. ALE POZOR - musela by tak prý lézt dlouho (několik měsíců) a pořád. ty píšeš, že to malá dělá až teď a že normálně stojí a chodí kolem nábytku. takže podle toho, co mi říkala, je to normální. Náš Jeník to totiž dělá při lezení taky, ale spíš občas nebo když se zastaví, aby rozložil váhu a mohl se vzpřimovat u nábytku. takže asi jako nácvik na vstávání. takže bych řekla,že se fakt nic neděje 🙂

tiburcia
12. črc 2014

Syn to také dělal, tak ze tři týdny a pak ji začal zapojovat, nepřišli jsme na to proč..

tace
12. črc 2014

Náš malej to dělá taky 🙂 ale jen jak kdy, tak nějak to střídá, leze normál , pak zase ne 🙂 takže jsem taky v klidu 🙂