Ahoj holky, mám problém se synem 4roky. Začal se mi vždy při obchodu ven držet za pindika, nechce si ho pustit a pláče a bojí se že se počůrá. Kdyz ho obleknu, stale si tam drží ruce, nechce je vyndat, hned se začne zase svlékat a jde na záchod, že potrebuje čůrat, ale málokdy se opravdu vyčůrá. Nebolí ho to. Nemohu ho přinutit se obléct a dostat ven. Setkala jste se s tím některá?
Tak ten strach z toho, že se počůrá, se musel někde vzít. Nestalo se mu něco ve školce, třeba se počůral na procházce a děti se mu smály, nebo někde jinde? Nebo se to mohlo stát nějakému jinému dítěti ve školce a on se teď bojí, aby se to nestalo i jemu. Zkusila bych zjistit, proč se tak bojí,že se venku počůrá.
@lucieemo Helejt, nestala se mu treba ve skolce nejaka nehoda, za kterou by se mu tam nejake ditko smalo?
Nebo to může být bojkot chození ven obecně a čůrání jen zástěrka... Dělá to i případě, že vyrazite někam, kam se těší? (Mám ctyrletaka taky... Ruce v kalhotách má na můj vkus skoro furt. Mám pocit, že u něj je to stresová reakce: jak se dostane trochu pod tlak, jde si hrát s pindikem. Přiznávám, že z této reakce na snahu mu třeba něco zakázat fakt penim... Nicméně malej má navíc vývojovou disfazii, tudíž ani moc nenamluví a já vlastně nevím, kolik z mých proslovů rozumí...)
Prijde mi psychicky, pripomina mi to somatickou vegetativni poruchu, tedy priznaky, ne, ze ji ma. Zkuste nenasilne pripravovat zachranne plány po domluve s nim, tedy curat po vstani a nez se pujde, mluvit o tom, ze se nic nedeje, ze se to stava, ze se nam chce i venku a tak.
@lucieemo nesetkala, nepřijde mi to vůbec normální řešila bych to s odborníkem