Dítě s PAS (autistické dítě). Maminky, napíšete pár informací?

veunka17
2. pro 2020

Zdravím všechny maminky 😊
Je tu mezi námi některá maminka, která má dítě s diagnostikovanym autismem? A byla by hodná a napsala mi pár informací? Potřebují to ke své bakalářské práci 👩‍🎓

Jak probíhalo těhotenství a porod?
Jaký byl psychomotorický vývoj od narození?
Kolik je rodičům? Má sourozence (jak staré)?
Kdy jste si začali všímat, že je něco v nepořádku?
Kdy a kde poprvé diagnostikovali PAS?
Jakou školu navštěvuje?

Budu ráda za odpověď do zprávy nebo tady.

cilkat
2. pro 2020

Máte nějak specifikované to PAS... Syn má "podezření PAS". Má vývojovou disfazii (tu má jednoznačně).

martiina_k
2. pro 2020

přihlašte se na fb do skupinky maminek dětí s PAS - tam najdete spoustu ochotných maminek, které vám informace k bakalářce dají

veunka17
autor
2. pro 2020

@cilkat spíš potřebuji někoho, kdo už to má diagnostikované (dětský autismus, etypicky autismus, aspergeruv syndrom,..) i tak moc děkuji za reakci
@martiina_k děkuji za radu!

lachipie
7. pro 2020

Těhotenství rizikové, krvácení, riziko předčasného porodu. Psychomotorický vývoj od začátku opožděný, doktorka to ale neřešila.. Mě bylo v době synova narození 26, manželovi 39. Všímala jsem si toho od začátku, že jeho vývoj je opožděný, v roce a půl když nemluvil ani nežvatlal, neukazoval a ani později nedržel oční kontakt mi to už začínalo být jasné, doktorka stále nic neřešila. Poprvé diagnostikovali PAS v 5 letech. Do té doby jen prý že těžká VD. Chodí do školky pro děti s kombinovaným postižením, má navíc i epi a motorickou a orofaciální dyspraxii a centrální hypotonický syndrom. Kdyby tě ještě něco zajímalo tak se ptej.