Zdravím všechny maminky 😊
Je tu mezi námi některá maminka, která má dítě s diagnostikovanym autismem? A byla by hodná a napsala mi pár informací? Potřebují to ke své bakalářské práci 👩🎓
Jak probíhalo těhotenství a porod?
Jaký byl psychomotorický vývoj od narození?
Kolik je rodičům? Má sourozence (jak staré)?
Kdy jste si začali všímat, že je něco v nepořádku?
Kdy a kde poprvé diagnostikovali PAS?
Jakou školu navštěvuje?
Budu ráda za odpověď do zprávy nebo tady.
přihlašte se na fb do skupinky maminek dětí s PAS - tam najdete spoustu ochotných maminek, které vám informace k bakalářce dají
@cilkat spíš potřebuji někoho, kdo už to má diagnostikované (dětský autismus, etypicky autismus, aspergeruv syndrom,..) i tak moc děkuji za reakci
@martiina_k děkuji za radu!
Těhotenství rizikové, krvácení, riziko předčasného porodu. Psychomotorický vývoj od začátku opožděný, doktorka to ale neřešila.. Mě bylo v době synova narození 26, manželovi 39. Všímala jsem si toho od začátku, že jeho vývoj je opožděný, v roce a půl když nemluvil ani nežvatlal, neukazoval a ani později nedržel oční kontakt mi to už začínalo být jasné, doktorka stále nic neřešila. Poprvé diagnostikovali PAS v 5 letech. Do té doby jen prý že těžká VD. Chodí do školky pro děti s kombinovaným postižením, má navíc i epi a motorickou a orofaciální dyspraxii a centrální hypotonický syndrom. Kdyby tě ještě něco zajímalo tak se ptej.
Máte nějak specifikované to PAS... Syn má "podezření PAS". Má vývojovou disfazii (tu má jednoznačně).