Holky, máte některá stejný problém? Syn začal v září chodit do školky. Od té doby je více doma než ve školce. Rýmu už má po šesté od září. Co rýma, to se jí hůře zbavuje. Tato rýma trvá již měsíc a nelepší se. K tomu občas odkaslava. Měl Pamycon, Prospan, Fenistil, Sterimar s mědi, věčně nám jede zvlhčovač. Já už nevím. Rýma je bílá, chvilkami nazelenalá. Co se dá dělat? Máte to některá stejně?
První rok ty děti nemocné bývají. Jinak je ve hře velká nosní mandle a alergie, pokud rýma není pořád zelená.
Syn chodi do skolky treti rok a co se deje letos,to je masakr. Doma je vic nez ve skolce. Nepomaha nic. Je to dan za ty za*rane lockdowny. To ti rekne kazdy rozumny pediatr. Kolem me vsechny deti jedou uplne stejne blues a taky chodi do skolky druhý či třetí rok.
@martiniquest Jj, je to smutné. Já jen nemůžu uvěřit, že má fakt tu rýmu prostě pořád. Nejde se jí zbavit.
@calvac dcera od začátku září taky furt rýma a kašel. Zajdete si na ORL. Nám nezabíralo vůbec nic a na ORL nám dala na rýmu nějaké ATB kapky, které jsou do očí a ty zabraly téměř okamžitě. Na kašel jsme dostali sirup na alergii a taky zabíral. Pak nám doktorka ještě dělala vyšetření na reflux a ten se prokázal a může se díky tomu častěji vracet rýma a kašel.
@martiniquest nevim, jake to je u vas..... Ale u nas se to zlepsilo jakmile nastal prisny zakaz jakekoli rymy ( a dalsich priznaku pocinajici nemoci) + zvykly si deti na topeni (me velke topeni, pretopeni dela taky zle a mam z toho hned rymu).....
@calvac u vas, kdyz to trva takhle dlouho, bych se domluvila s Dr na vysetreni jestli to uz neco neni.
Teď mi doktorka doporučovala na takovou tu tekoucí rýmu co hrozí, že skončí na průduškách a kašli doporučovala olejovej zábal na deset minut třikrát denně.
@zrzeckas Nase ucitelka nas s tim pomerne dost buzeruje (presto nemocnost neklesla) a nemyslim si, ze je to dobre Deti se promorit musi, jinak si imunitu neziskaji.
výtěry dr.dělala? nebo crp? u nás se nakonec ukázal v krku streptokok a v nose pneumokok (sem tam zelená rýma a kašel, jedno dítě trochu, druhé hodně), mandli má teda starší taky zvětšenou, ale naposled na orl naznali, že na trhání to není (musí se vyšetřit i ve stavu, kdy je dítě zcela zdravé)
@martiniquest tady to jaks taks braly nez se objevil pripad covidu na skole... Skolka a skola patri pod jednu reditelkou, ale budovy jsou zvlast
Jinak kamaradky dcera (jina MŠ) ma zakaz do konce roku, protoze kvuli tem, co tam chodili trochu nemocni, usopleni atd tak byla furt doma a na antibiotikach, tak aby nabrala poradne imunitu tak nesmi do skolky....
Jestli je nudle zelená, tak by to chtělo silnější kapky. Jinak první rok školky byla víc doma než ve školce. Na orl mi řekli, že si tím musí projít. U starší to bylo tragické ještě v první třídě . Teď ve čtvrté je to již dobré.
U nás to stejné, nakonec zjistili na ORL že má zvětšené nosní mandle