Dítě nepřibírá. Co byste ještě poradili? Obrátit se na jinou nemocnici?

verunna
7. led 2022

Zdravím,mám dotaz..Mám dceru 19 měsíců a v loni v říjnu nám zjistili ve stolicí že má dcera v tlustém střevě zlatého stafilokoka..Již přeléčen antibiotiky a kortikoidů,dcera měla dlouho již vodnaté prujme pak se to spravilo na kašovitou stolicí..Měla vyšetření jak gastro tak kolonoskopi,vše v pořádku..Jsem sní po 3 v nemocnici a doktoři jsi stále neví rady co dál,měla už ultrazvuk břicha tam měla širší tlusté střevo než má být,měla vyšetření ale tlusté střevo je v pořádku a průchozí..Nepribira mi na váze pořád nám to kolísá měla váhu max 8,850 kg,hezký ji a pije ale stále neprobere víc,v bříšku jí to tak žbluňka jako by jsttam nalévalo sklenicí vody..Pokaždé mi řeknou doktoři že neví proč nepřibírá a proč má tak nafouklé bříško,pořád te obrátili by jste se na na jinou nemocnicí kde vám pomůžou..? Dceři jsou spočítat žebra vidět lopatky a,vůbec nevipada na to že bude mít za chvíli 2 roky.. Děkuji za odpověď

levandule_k
7. led 2022

Ano, řešila bych to i jinde. Jiný lékař může mít jiný názor.

zmrzlinka
7. led 2022

@verunna jestli to chceš řešit v jiné nemocnici ,tak bych to řešila v nějaké fakultní a nebo nejlépe Motol.Určite ne v nějaké malé okresní nemocnici.

delphine1
7. led 2022

Souhlas, určitě řešit jinde a za mě taky doporučuji Motol, tam jsou na bříško/střeva u děti nejlepší, některé operace se jim sbírají z celé republiky.

Jestli ti sami doktoři řeknou že neví, tak není na co čekat dál. Jestli se na to brzo nepřijde, bála bych se nějakých dlouhodobých zdravotních komplikací kvůli podvýžive.

zelenaesmolda
8. led 2022

@verunna nema nejakou potravinovou alergii,treba na lepek?

verunna
autor
8. led 2022

@zelenaesmolda brali ji alergií na vše a není alergická na nic

verunna
autor
8. led 2022

@delphine1 Já už jsem se rozhodla že pojedu z dcerou do Motole,když ji oni neví tady rady tak jinde mi doufám pomůžou..Dcera vypadá jako africké děti,břicho jako balón a těle úplně hubené

verunna
autor
8. led 2022

Lékaři mi stále tvrdí že že to je na dlouho,ale když jsem jim řekla že dcera ma to bříško nafouklé od minulého roku 8 měsíce a že ji v tom břichu (levá strana hlavně) stále žbluňka tak jejích odpověď byla že to je normálni🤦🤦🤦Oni ti vy celou dobu že má stím potíže a stále nic nedělají

lilian2111
8. led 2022

@verunna pozor, ale intolerance nějaké potraviny se z krve ukázat nemusí a přitom jí nemusí sedět.

verunna
autor
8. led 2022

@lilian2111 Oni dceři neustále berou krev, stolicí a moč..Už ji brali i krev na genetiků a na nic nepřišli..Do toho jí stále kolísá draslík a oni neví proč,proč se jí ztrácí a jak..Moje dcera nemá už 5 měsíců normální stolicí,ale jen kašovité že zbytkem jídla...

lilian2111
8. led 2022

@verunna Achjo 😢 to je mi moc líto,… každopádně určitě nějaká velká nemocnice, za me také Motol. Držím moc palce, ať se přijde na problém proč se to takhle děje 🙏🏻

verunna
autor
8. led 2022

@lilian2111 Doufám že v Motol mi pomůžou a dají mi dceru zpět dokupi.. Ještě mi v pondělí řek doktor že dcera nemá žádné tuky a svalstvo a oni ani přes to všechno nic nedělají a jen se stále vymlouvaji a hledají přičiní úplně jinde než mají..

slunea
8. led 2022

Mohlo by to být rozhozeným mikrobiomem… Co třeba nějaká dieta, typu autoimunitní protokol, GAPS, nebo pro začátek zkusit třeba jen vynechat lepek, mléko… Zkusit probiotika, Enterol, Enterosgel… Netuším, jen nadhazuju nápady, třeba ti něco z toho bude dávat smysl…

delphine1
8. led 2022

@verunna držím palce, snad se na něco v tom motole přijde a pomůžou vám.

verunna
autor
9. led 2022

Chci se zeptat,když chci jet z dcerou do Motole a být tam hospitalizována sní musím jsi tam první zavolat jestli mají volné místo nebo můžu jet sní hned..?Mám všechny správy z nemocnice i z výsledky krve,nevíte prosím někdo jak to chodí..?Na internetu jsem se nic nedocetla.. Děkuji

delphine1
9. led 2022

Přijít jen tak na slepo to nevím, to by přešlo možná tak na detske pohotovosti.
Zkuste si zítra ráno zavolat na informace na detske oddělení, tam by vám to měli říct co vše potřebujete- je možné ze budou chtít nejakou žádanku od doktora, ale možná taky ne.
Jestli se to řeší už rok, tak par dní navíc už vydržíte, hlavně ať vás tam vezmou bez dalších cest hore dole.

verunna
autor
9. led 2022

@delphine1 Děkuji jste hodná

levandule_k
9. led 2022

Držím palce, ať vám v Motole pomůžou.

Můžu se zeptat, předtím, než měla zlatého stafylokoka, přibírala normálně, nebo také byly problémy?

zmrzlinka
9. led 2022

@verunna nejlépe kdyby Ti to domluvil pediatr dcedy a všechny zprávy určitě sebou.

verunna
autor
9. led 2022

@levandule_k Než ji na to přišli tak přibírala úplně normálně,byla taková moje malá myselinka 🤗🤗Fajne tlustoucka 🤗A teď to je 100 a 1

verunna
autor
9. led 2022

@zmrzlinka Právě že dětský lékař říkal by mi to domluvil buď Praha nebo Brno

levandule_k
10. led 2022

@verunna Tak aspoň předtím přibírala normálně, to je dobré. Když měla antibiotika, co zlikvidovala zlatého stafylokoka, musela to být hodně silná atb. Atb likvidují i ty prospěšné bakterie. Přijde mi, že musí mít strašně zlikvidovanou střevní mikroflóru. Asi bych se v Motole ptala, jaké probiotika jí dávat. (Sama v lékárně bych si asi v případě vašich problémů netroufla nic koupit.) a možná bych se ptala i transplantaci stolice.

zmrzlinka
10. led 2022

@verunna tak se s ním domluv ať Ti tu hospitalizaci v Motole domluví.....nemůžeš tam přijít jen tak....držím palce

verunna
autor
10. led 2022

@levandule_k Já jsem si ani sama žádné probiotika a nic jiného v lékárně nekupovala.. Probiotika jsem měla napsané od lékaře z nemocnice přímo na recept,tak jako vše ostatní..

levandule_k
11. led 2022

@verunna Držím palce, ať brzo přijdou v Motole na léčbu.

verunna
autor
11. led 2022

@levandule_k Moc děkuji..Dám pak vědět jak jsme dopadli

hanka_333
11. led 2022

@verunna A doteď jste byli v nemocnici v Ostravě? Určitě bych zkusila Motol, tam jsou dobří. Brno neznam. A vše bych domluvila předem telefonicky.

verunna
autor
11. led 2022

@hanka_333 Ano jsme v Ostravě v Porubě a to už po 3...Mám super dětského lékaře který mi vše domlouva

hanka_333
12. led 2022

@verunna Tak držím palce, ať v Praze odhali, kde je problém