Dobrý den maminky, chtěla bych se s Vámi poradit, zda je u dítěte normální, když kříží nožičky?
Dcera několikrát denně vleže na zádech překříží nožky a takhle překřížené je neustále natahuje a skrčuje. Je to normální nebo to mám raději probrat s pediatrem?
@lucfuja Jednou jsem četla diskuzi na podobné téma a holčina tam psala, že se o tom zmiňovala doktorce a že je poslala na rehabilitaci, že to je špatně. Asi jde o to, jak to křížení vypadá, kolik je malé měsíců, jestli u toho není v křeči. Klidně se zeptej doktorky, jestli ti to vrtá hlavou. Dej na svůj instinkt, jestli se ti něco nezdá, konzultuj to🙂
@lucfuja Potom to pro klid duše určitě s doktorkou prober. Může to být prkotina, třeba jen zlozvyk, uklidňovací pohyb, ale co my víme, že...Chodila jsem s dcerou cvičit (kvůli zaťatým pěstičkám ve 4 měsích...haha kdo by to řekl, že to může být špatně 😀) , cvičili jsme i Vojtovku (mimochodem úplně v pohodě). Rehabilitační sestřička mi říkávala, že děti si někdy rády usnadňují cestu a tvoří si špatné pohybové návyky. Nemusí to znamenat žádnou katastrofu, ale může se taky potom stát, že se jim to později odrazí na koordinaci (př. chůze po špičkách), prostě ve zkratce je lepší takové věci podchytit než pak opravovat 🙂 Tak držím palce🙂
a kříží je jak? jestli dá i kolínka před sebe - tak rozhodně řeši, jestli ne, je vše v pořádku....