Dítě korona? Mám to s někým konzultovat?

18. zář 2020

Ahoj
Dnes mi dcera lehla s rýmou, suchým kašlem, zvýšenou teplotou a veeelkou únavou.. osobně si myslím, že jí pomůže ležet, odpočívat, vitamíny a čaj a bude brzy ok.nicmene v současné době nevím, jak se chovat v souvislosti s koronavirem.. jestli se někam hlásit atd... Je pátek, k dětský samozřejmě zavolám po neděli pokud se nezlepší..nevíte jestli to mám s někým konzultovat? I kvůli ochraně rodiny a spolužáků ze školky kdyby měla covid :/

merope
18. zář 2020

Napsala bych do školky mail s informací, ať to ví a případně varují ostatní.

autor
18. zář 2020

@merope do školky jsem volala ráno, omlouvala jsem dceru a domlpuvala se, zda máme mít preventivně dceru 10 dní doma. Bylo mi řečeno že pokud bude o víkendu bez teplot ať přijde 🙄 docela jsem koukala....

mamikry
18. zář 2020

Na Vašem místě bych přes víkend zůstala raději v izolaci. Zavolejte k doktorce nebo na pohotovost, tam by Vám mohli říct, jak dál. Asi by bylo dobré informovat o tom ve škole i na kroužcích, pokud dcera někam chodí.

autor
18. zář 2020

@mamikry my celkově žijeme izolovaneji, máme doma miminko... A se všemi jsme se viděli maximálně venku na terase (moje maminka), nebo max když jsem někoho potkala na ulici.. na kroužku tento týden nebyla. V izolaci určitě budeme.

merope
18. zář 2020

Tak pak ok, ono stejně špatně poznat, co že to je.

autor
18. zář 2020

@merope no právě...zase nechci vyloženě hystercit ale nerada bych nakazila někoho, pro koho by to mohlo být nebezpečné..za jak dlouho se to projeví u mě? Pokud by to byl koronavirus?

mamikry
18. zář 2020

Ono je to na hlavu, patrně to bude nachlazení, ale raději doma, než pak někoho nakazit. Uvidíte, jak vám doma bude a jak bude malé. Testovací místa beztak nestíhají, tak ji nechte vyležet. Přeji, ať je brzy lépe.

mamikry
18. zář 2020

Uvádí se cca 5 dní inkubační doba, patrně už byste příznaky měla, když je má holčička. Izolivat byste se měli 10 dnů.

autor
18. zář 2020

@mamikry no práve. Já si ani nedokážu představit že bych ji vedla někam na testy :( ale muž má jít v pondělí do práce, dovolenou si vzít nemůže je ve zkusebce :( achjo to je prostě situace

merope
18. zář 2020

Průměrná inkubační doba je 4-6 dní, ale můžeš to chytit i později.

Jinak vycházej z toho, že pokud bude mít vysoké teploty, únavu a případně bolest kloubů, můžeš si hodit korunou, zda to je covid nebo chřipka. Na zdravotní koplikace to je možná stejné (poslouchala jsem teď video, kde bylo že některé komplikace má chřipka horší), jen covid je infekčnější. Ale teda i chřipku u nás většinou dostala větší část rodiny.

Manžel ať do sebe sype vysoké dávky C-čka a přiměřeně D-čka. Školkové viry bývají pro dospělé šílené.

mamikry
18. zář 2020

Teď je otázka, jestli zaměstnavatel pochopí, že se muž snaží chránit okolí, nebo ne. Ale pokud byste covid měli a manžel by to roznesl, asi mu to moc kreditu v práci nepřidá. Zavolala bych do práce, vysvětlila situaci a šla na testy.

jannym
18. zář 2020

Minuly tyden mel syn 39, ryma jako tram, uplne skleneny ocicka, volam doktorce, vse popisuju, ona mi rekla ze syna lecit symptomaticky, hlidat tekutiny, pro jistotu omezit kontakty, my zdravi chodit preventivne ven s rouskou a uvidi se, plus pokud by nemohl dychat volat zachranku, jen se ujistila ze nezije v domacnosti se seniorem nebo nekym zavazne nemocnym a to bylo vse, druhy den byl uz bez horecek a zaver pry viroza...jeho segru jsem na dva dny stahla ze skoly a kdyz z toho nic nebylo tak ji zas poslala zpatky

purplerain
18. zář 2020

Nechala bych ji deset dní doma a chovala se, jako by covid měla. Tzn. nestykat se s nikým, dodržovat hlavně odstup od ostatních, mýt si ruce, pokud možno i nákup on-line. Pokud by se dceři přitížilo a bylo nutno jet na pohotovost, informovala bych o podezření zdravotnicky personál. Testovat bych nenechala, pokud by nebylo nařízeno.

hani1234
18. zář 2020

Ahoj, teď jsem zrovna četla na toto téma u Margit Slimákové na fcb. Tak se kdyžtak podívej.

ivis_b
18. zář 2020

Syn dostal hroznou rymu a horecku pred dvema tydny, z niceho nic, v noci. Rano jsme volali pediatrovi, ten nas videt nechtel a rekl, at si zavolame na hygienu, jestli chceme na testy. Tak jsme sli, syn to zvladl v pohode. Byly negativni. Pak uz nemel ani zvysenou teplotu, jen rymu, nechala jsem ho ale jeste cely dalsi tyden doma. Ve skolce se jim presto nezdalo, ze nenesu potvrzeni od doktora, ze uz je zdravej.🤷‍♀️ Tak ja blbec ho dobrovolne tahnu na testy a stejne se jim to nezdalo. Jinak ted je to testovani uz jina liga, ty fronty jsou sileny. Bez testu je to ale blby kvuli skolce a pripadne kvuli praci,aby to jeden z rodicu nedotahl na pracoviste🤷‍♀️

priefi
18. zář 2020

Anonymní nás syn chytil tzv. školkovou rýmu... měl něco podobného jako Tvoje dítko, rýma, suchý kašel, navíc 40C. Pak ze suchého byl vlhký. Nakazil nás všechny, každý z nás měl trochu jiný průběh. Jelikož to začalo v pátek odpo, tak jsem už nezastihla naší Dr. Manžel si vzal nemocenskou a dr.ho poslala na testy. Na Covid byl negativní

autor
19. zář 2020

@purplerain nákupy online u nás bohužel nejsou...:( Ale chráním se v obchodech rouškou, desinfikuji vždy, na pečivo používám rukavice, u kasy držím odstup...

@hani1234 fb bohužel nemám :(