Ahojky. Potřebuju prosím radu, jak do holky dostat penicilin. Nejprve jsme dostaly v sirupu, problém. Jen jsem se ji dotkla rtu a nablejvala. Tak jsem dnes byla u dr pro tablety, rozdrtila na lžičku se šťávou a opět zvracela. Jak to mám do ní prosím dostat?🫣 Nějaká rada by se mi hodila, jsem bezradná a dobrat je musí.
@veruuu_kubesovic Zkusím všemožný. Se šťávou to nezabralo, tak zkusíme ten cukr. Ještě jsem si říkala, že to do ní budu dávat po částech.
Jak je stará a chápavá? nebyla by schopná polknout tabletu v celku? ... do pětiletého dostanu léky jen v celku... (a pak zapít/zajíst).
@nanyh já jsem v dětství dostala i jakési "kapsle" a mě ze všeho nadavovalo, takže jsem je normálně vysypavala, bylo mi možná tak 13-14let...a jediné takhle jsem je dokázala sníst, to samé teď s tím cukrem praktikuju u mých děti...
Polknout v celku.Nebo to nechat odpichat .
@zmrzlinka já teda spolknu prášky jen s velkým sebezaprenim, a co mi nejde tak rozpulim...
Silně pochybuju, že mi ho polkne, neboť jen hořká kapička sirupu se jí dostala na jazýček a už natahovala. Ovocný kapsičky jí nejedou, mohu zkusit jogurt, děkuji. 🤩
@nanyh jogurt se tuším nesmí zároveň s atb 🤔
@veruuu_kubesovic s penicilinem mléčné můžeš ale doporučuje se rozestup no 😉
No neuspěla jsem ani s jogurtem a to jsem dala jen ždibec z tý rozdrcený půlky. Ach jo, já nevím co s ní. Panadol, nurofen. Vše sladký ok. Ten penicilin je peklo.
Rozdrtit do nutelly nebo sirup stříkačkou na Nurofen - slibovat a vyhrožovat vším možným 🤭
U nás pomohlo rozdrtit a narvat do želatinové kapsle, tak to spolkla.
Mně i synovi pomáhá mít plnou pusu nápoje, rychle tam narvat prášek a spolknout ho dohromady i s pitím 🙈.
Do medu
Syn s tim ma taky problém 🤢.Zatim měl vzdycky sirup a davala jsem ve strikacce bokem do pusy.Musi to aspoň trochu polknout a pak mam připravené aspoň tři skleničky na zapiti,aby to nebylo od tech atb umazane.Pomuze pusu - v puse utrit obrouskem.To aspoň zmírní to navalovani…
Míchám sirup do "džusů", ideálně třeba jahodový. Je hustý a dobře zamaskuje, že je v něm něco přidaného. Jinak tyhle 30% nápoje nekupuju, ale na maskování léku jsou fajn.
Nám kdysi pomohlo slíbit Lego.
@nanyh a kolik je dceři? Mě malý všechno spolkne s tím, že to hned zapije. A nebo injekční stříkačkou jsi nezkoušela? Případně tou odměrkou, co je u nurofenu. Míchat to do něčeho se mi nikdy neosvědčilo, jelikož ta chuť případně hořkost to vždy ovlivnila a bylo to ještě hnusnější 😕
Malé jsou 4 roky. No včera jsem jela všelijaké pokusy s rozdrceným práškem. Šla jsem koupit i ty ovocné kapsičky. S ničím jsem neuspěla. Práskla jsem do stolu, nabrala sirup do ty stříkačky na nurofen (to dělám od začátku) a práskla to do ní. A dnes ráno opět a vlastně už to bylo po tom mém výbuchu v klidu. Tak snad už to v klidu dobereme, ať nás nečeká recidiva. Doma nám už hrabe. Nejprve měla neštovice a s posledním strupem jsme šly k dr opět s horečkama. Vychází nám to na měsíční volno a pěknou hrabačku v palici. 😅😅
@nanyh já řeknu jen tip, jak do mě moje máma dostávala tablety - rozdrtit je a přidala cukr, asi placebo, ale jedině tak jsem je spolkla...