Holky,
minulý týden jsem dostala zánět průdušek s horečkami kolem 38°C. Aby to ode mě nechytla malá (17 měsíců), začala jsem ji dávat Kalobu (tu jsem brala i já). Když malá kašlala, občas měla pěkný kašel, občas takový škaredý dráždivý z průdušek, ale kašlala jen 3x za noc. Včera dopoledne jsem ji ale naměřila horečku 39,2°C a to mi teploměr ještě nepípal, takže jsem dala Nurofen a horečka se zklidnila. Po šesti hodinách přestal Nurofen zabírat, horečka znovu přes 39,3°C, zábaly nepomáhaly, takže na noc znovu Nurofen. V noci asi 5x škaredý kašel, vypotila se, teplota max. kolem 38°C.
Ráno teplota 38,1°C, bílý povlak na jazyku, připadá mi, že má jemně oteklý spodní ret (ale možná mi to jen tak připadá). Uvidím, jak se bude situace dále vyvíjet, ale šly byste zítra k Dr. pro jistotu - ikdyž nebudou tak vysoké horečky nebo pokračovali v podávání Kaloby a sráželi, pokud by to bylo nutné? Říkala jsem si, že to vyléčíme doma, že se nakazila ode mě, ale manžel mě vystrašil, že může dostat i zápal plic...
Horečky, s kašlem, šla bych. Pouze pokud by dnes vše vypadalo lépe, aktivita, kašel málo, teploty jen zvýšené, tak bych vyčkávala třeba do úterý, zda jít či ne.
Běžte co nejrychleji k dr. Já bych šla i dnes na pohotovost.
Zašla bych určitě, pokud horečky výrazně neklesají a k tomu i ten kašel. Po ránu teplota 38,1 mi teda přijde dost.
Jela bych na pohotovost, pokud se rozhodneš, že ne, nebo i ano, každopádně studený obklad na čelo.
@kajos12 nechci tě vůbec strašit ,ale ležím právě v nemocnici s tříměsíčním synem, také se nakazil nejspíš ode mě, ale já pouze kašlala a u něj z toho byl těžký zánět průdušek. Přidaly se RS viry asi od dcery ze školky a celkem průser. Oddělení je plně k prasknutí dětí s podobnou diagnózou, jedná se o děti do peti let věku max. Za zdí mám tříletou holčičkou se zápalem plic a je to hrozný to poslouchat. Hrozně to teď řádí. Určitě jeď. Jo a my ani tu teplotu neměli ani kašel kdovijaky. Po tyhle zkušenosti už si na domácí diagnózu netroufnu.
@sonia79 Uzdravte se holčiny co nejdříve, držím palce
@magdalenax děkuju moc. Upřímně , radši bych šla znovu rodit než tohle.
@sonia79 no, už blbnu... - holčiny, ale pochopilas
Tak dnes cely den teplota jen zvysena do 37.5. I rano klesla sama bez Nurofenu. Dcera aktivni je dost, kasel pres den je taky lepsi...
@magdalenax no jasně 😉
@kajos12 Sla bych pro jistotu k Dr.