Diastáza u 2 ročného.

15. črc 2023

Ahojte, Syncek ma 2,5r a od narodenia ma miernu/jemnu diastazu. Nic vazne, aj sme cvicili s nim, nie vojtovku, ale iba v ramci hry a v rami manipulacie, ked bolo babo.

Chcem sa ale opytat, diastaza ostava uz naveky len treba mat pevne brucho (to mame pekne uzke)? Nema ploche nohy, vpadnute clenky v tomto smere je vsetko ok, len ju este stale trosku vidim, ked lezi na chrbte a poprosim ho, aby zdvihol hlavu.

Mohla by som s nim na posilnenie bruska cvicit aj toto?

https://fb.watch/lN8ohgM2zI/

Je to podla Vas v poriadku? Mame doma aj ortopedicky koberec (z puzzle) + balancny vankus.

Velmi pekne dakujem!

autor
15. črc 2023
lenkalubina
15. črc 2023

A to vám řekl dr,že má diastazu?🤔 já vůbec nic nevidím 🤔

lenerka1
15. črc 2023

Z fotky také diastázu nevidím, ale může to být fotem. Rozestup břišních svalů ("díra do břicha") může být a při tom břicho funguje správně (nedělá se "stříška"). Takhle to má syn, konzultovali jsme s fyzio a je to normální a není třeba s tím něco dělat.

autor
15. črc 2023

@lenerka1 hej hej, hovorila, ze ma miernu diastazu, ale CHVALA BOHU nerobi ziadne sarapaty, kedze brusko ma pevne, a vie ho pouzivat, len v takchto situaciach, ked zdvihne pri lahu hlavu alebo nohy, tak mu vykukne takyto jemny pupcek. A mate nato aj nejake cviky?

laxesis
15. črc 2023

My máme akorát zkušenost s vojtovkou, cvičili jsme s malým od malinka až do cca roka a půl, těch důvodů bylo samozřejmě víc, ale diastazu měl také a okolo roka už to bylo v pořádku zataženo. Já měla zase diastazu po porodu, také jsem chodila na fyzio cvičit a také se stáhla. Nevím, jestli 100%, ale na pohmat už jsem ji pak nenašla🙂

lizzie02
15. črc 2023

Mám syna 2,5 roku, stále sedí do W a stále ho opravuji, má diastazu a povolené břišní svaly, ale jako nepoznal by to člověk, ale já měla cca před rokem pocit, že hrozně "smajda" tak jsem si zaplatila právě hodinku u dětské fyzioterapeutky a tam vlastně jsem se dozvěděla, že chodí dobře, ale po vyšetření že má tu mírnou diastazu, ukázala nám cviky, máme podlahu muffika tak nám říkala co na ní dělat, pak takové míče, ale hlavně ty cviky přímo pro něj a krásný, že se dají dělat v rámci hry, byli jsme tam zatím dvakrát a teď bychom se měli jít ukázat po půl roce (děkuji za připomenutí 😅) takže bych doporučila dětskou fyzio pokud máte v okolí a ona by Vám přímo ukázala ty cviky pro děti 🙂

autor
15. črc 2023

@lizzie02 podarilobs ami to odfotit viac. A vedela by si cca opista, ake cviky? U nas jebtaky problem, ze mi o tyzden odchadzame do zharanicia na 3 roky, a nasa fyzio nas uz nevie zobrat.... :(

laxesis
15. črc 2023

Cviky má mít každý na míru vzhledem k celkovému stavu těla, netroufla bych si s dítětem bez prohlédnutí a jen tak z plezíru radit, co má cvičit a nebo si brát rady někde na fóru...Sežeňte si kvalitní fyzio tam, kam jedete;)

lizzie02
15. črc 2023

Tak zkuste najít tam nebo zkusit obvolat 🙂 to já jen radím svoji zkušenost, že lepší zajít než někde přes internet 🙂 určitě ne cviky, ani nevím, jestli bych je byla schopná popsat je správně, fyzio nám ukazuje přesně co dělat s tím dítětem, na co si dát pozor a ukazuje mi to přímo na tom dítěti, abych viděla co zapojuje a tak a co si naopak pohlídat 🙂