Diagnostika PAS u dítěte. Doporučíte specialistu?

molu18
21. črc 2024

Ahojte, prosím o radu, dětský klinický psycholog diagnostikoval u mého dítěte vysoce funkční autismus. Řekl nám, že definitivní diagnosu stanoví psychiatr, kterého si máme najít sami a že nám drží palce..jsme ze zlínského kraje a tu je problém nějakého najít.. Prosím vás, poradíte nějakého dobrého specialistu na diagnostiku PAS, který ma dlouholeté zkušenosti? Klidně i v rámci ČR, my dojedeme, není problém, ale nech je to opravdu někdo kto se vyzná…

cilkat
22. črc 2024

Obecně lidi v Nautisu... ale mívají fakt hodně dlouhou čekačku.
Ale opravdu potřebujete potvrzení od psychiatra? Psycholog zprávu nevypsal? My třeba máme diagnozu napsanou pouze od psychologa (klinického). V tomhle by měli mít pravomoc stejnou.
Co, krom psychiatra vám doporučil? Nějaké terapie či úpravy režimu nebo vzdělávací aktivitu? Co třeba: https://www.zasklem.cz/homepage/kontakty/ - osobní zkušenost nemám, ale rodiče z okolí doporučují.

molu18
autor
22. črc 2024

@cilkat Děkuji, přesně tohle mi říkala aj psycholožka z PPP, že diagnózu určí klinický psycholog, proto nás k nemu poslala... A ten nám doporučil psychiatra, SPC a literaturu o autismu..

molu18
autor
22. črc 2024

@cilkat jo a Nautis má t.č. uzavřenou čekačku, nedá se tam teď objednat..