Dětský kašel, co vám zabírá?

gabrieka
23. pro 2016

Ahoj holky, prosím o radu. Co vám zabírá na kašel. Malý (14m měsíců) pořád pokašlavá. Je to už takové vykašlávání, ne tak časté, ale pořád to tam je. Nějaké typy co mu dávat? Díky moc.

andysebesta
23. pro 2016

Ahoj,14mesicu a jestli vykaslava(fakt zvládne vykaslat hleny?)tak Prospan sirup.Je to přírodní a můžou to prtatka.Podávat ale nejpozději do 17hod.,hodně aby bumbal a odsavat případnou rýmu.

gabrieka
autor
23. pro 2016

@andysebesta no jako spíš jsem myslela, že to jako není suchý a dráždivý kašel 🙂. Díky moc. Mám ho doma, zkusím.

astyna
23. pro 2016

Obcas synovi davam do caje nebo mleka hedelix,pulku nejmensi davky. Hezky odhlenuje.

lennus
23. pro 2016

Rovnou podotýkám, že se vyhýbám chemii, pokud není nejhůř. Náš malý nikdy nic vážného neměl, ale od podzimu do jara prostě na střídačku kašle a soplí, i když letos v zimě, přestože začal chodit do školky na pár dní, je to o něco lepší než předchozí roky.
Na kašel používám - tymiánový krém a sprej Eucasol od Justu, tymiánový a jitrocelový sirup, lotusový kořen, bylinné čaje - lípa, divizna, jahodník, nakrájenou cibuli dát k posteli, zvlhčit místnost, třeba mokrým ručníkem na topení, aromaoleje - eukalypt a levanduli

sarkar
23. pro 2016

Cibule s medem, doplněné bylinkovými čaji (buď kupuju přímo pro děti a přímo na kašel nebo mícháme doma různé bylinky, třeba jitrocel, šípek, lípu, černý bez, doplnit třeba o heřmánek nebo trochu šalvěje, to spíš ale podle momentálního nápadu 🙂), v případě zahlenění vysazení ml. výrobků a sladkostí, podávání víc luštěnin, miso polévky a obohacování jídla o nori vločky, v noci vlhčení vzduchu, mazání hrudníku eukalyptovým olejem. Někdy doplním o domácí smrkový sirup. Preventivně podávám Vironal (i když teď už ne, došel), občas rybí olej a Imunovit (ty ale nepravidelně). Taky občas doma zapálím aromalampu s olejíčkem na obranyschopnost (něco citrusového od Hanna Maria Therapy).
Úplně malé pokašlávání moc neřeším ale, to si myslím, že je normální.

lennus
23. pro 2016

Ano, jak píše sarkar, tak mléčné výrobky je dobré vysadit, říká se vše bílé - mouku a cukr taky. Pak je dobré navýšit v zimě Céčko, kupujeme práškové přírodní v DM a v zimě všichni užíváme i Déčko, koupila jsem letos rybí olej Mollers.