Ahoj dámy. Máte některá zkušenosti s tím, že by se vašemu dítku udělala díra v dásni, ze které kouká kus zoubku? Dcera si kolem druhého roku polámala obě horní jedničky. Nikdy jí to nebolelo, akorát nad tou jednou se jí dělala boulička s hnisem. Zubařku má, o všem ví, ale jelikož si malá dudláním palce vytvořila předkus, bála se jí ty ulomené jedničky vyndat, aby se jí do doby, než prolezou druhé zuby, horní "patro" ještě nepokazilo víc. Před dvěma týdny jsem se jí zase chtěla na tu bouličku podívat, ale boulička zmizela, zato až nahoře na dásni má malou díru, ze které kouká kus zubu. Děsně mě to vyděsilo, a i když jdeme za týden k zubařce, jsem z toho hodně nervózní, tak jsem se chtěla zeptat, jestli jste to některá u svých dětí taky zažila a co nás tak může čekat... Malá má 5 let.
@rimortis Nevím jestli to je stejné, ale synovi se nový zub dělal dole v dásni a rostl přímo jakoby do pusy. Žádný vypadnutý ještě neměl. Zubarka starý zub vytrhla a čekalo se jestli se zub srovná a bude růst správně. Naštěstí se to srovnalo.