Zdravím, docházíme na imunologii v Motole. Paní doktorka nám řekla,že náš problém jsou periodické horečky, a bude potřeba vytrhnout krční mandle. Horečky se nám opakují po 18ti dnech a musíme dávat kortiloid,takže to vytržení by nám moc pomohlo,ale nevím,jestli se to dělá u takhle malých dětí. 🙄 Máte,prosím,nějaké zkušenosti s ORL Motol nebo s tonzilektomií v takhle nízkem věku? Díky
Byla jsem kdysi s dcerou na trhání nosních mandlí a byly jsme na pokoji s maminkou a její 2 - letou holčičkou po vytržení krčních mandlí. Obecně se říká, že čím mladší, tím lépe snáší, ale je to individuální, určitě je rozdíl nosní a krční mandle. Já sama jsem byla na vytržení asi v 10 letech a teda nic moc, ale je to už 25 let, třeba už mají jiné postupy a metody.
S krčníma mandlema zkušenost nemám, ale s orl motol mám zkušenosti velké, nevím jestli ti to pomůže ;)
@simac vesměs pozitivní, ale co mě trochu vadí je, že tam je strašná spousta mladých co se učí, nikde jinde jsem takovou koncentraci mladých neviděla. Ale krční mandle by určitě dělal nějaký zkušenější doktor a s těmi tam mám ty nejlepší zkušenosti. Na lůžkovým oddělení fajn sestry. Horší je to tam podle mě s pohotovostí (opět samej mlaďas) a obecně s ambulancí.
U PFAFA syndromu je odstraněnì krčních mandlì opravdu indikováno a tento syndrom se vyskytuje právě u takto malých dětí!
Sice ne z důvodu trhání krčních mandlí, ale zkušenosti s ORL Motol mám a to vesměs pozitivní.