Dětské nemoci. Umíte poradit ?

petrusp
22. říj 2021

Ahoj holky, malá brala antibiotika Amoksiklav při dobírání se jí toto udělalo. Lékařka viděla, tvrdí, že to je reakce po antibiotikach doplnila nám nějaké vitamíny plus probiotika a aloclair, ale ani po 3 dnech žádná změna. Nechala jsem dnes udělat pro jistotu výtěr, výsledky budou v pondělí. Nemáte zkušenost ? Jinak jí, je čilá, žádné teploty ani jiná vyrážka nic ..děkuji

jjasmina
22. říj 2021

@petrusp měla jsem to taky, nijak se to neřešilo

petrusp
autor
22. říj 2021

@jjasmina vyděsily mě podobné fotky na jazyk se spálou.. ale tu by snad lékařka poznala..

jjasmina
22. říj 2021

@petrusp snad ani, já mela osypany jazyk po penicilinu

petrusp
autor
22. říj 2021

@jjasmina v pondělí budou výsledky výtěrů, tam už by se snad něco ukázalo... a děkuji za odpověď

novamamina
22. říj 2021

Neni to kvasinka? Po atb může být.

petrusp
autor
22. říj 2021

@novamamina mám tu pagavit tyčinky, můžu zkusit. děkuji za typ

mamikry
22. říj 2021

@petrusp Testy na covid vam delali? Nebo neprodelali jste ho? Co jsem cetla, tak se takhleu dezi muze projevit i postcovidovy syndrom. 🤷‍♀️ Ale to by asi doktorka resila.

petrusp
autor
22. říj 2021

@mamikry dělaly...také mě to napadlo a začala jsem panikařit, ale žádné jiné příznaky nemá, tak počkáme do pondělí na výsledky výtěrů a pokud by to dál nemizelo nechala bych udělat test na protilátky z krve..

jijulka
22. říj 2021

@petrusp jazyk u spaly vypadá trochu jinak. Tohle nic neni

petrusp
autor
22. říj 2021

@jijulka díky za uklidnění

jijulka
22. říj 2021

@petrusp tohle je spalovy jazyk, taky jsou videt papily. Pak se sloupne ten povlak a je to uplne sarlachove rudy. Navíc kdyby tvoje ditko mělo spalu, tak by mu nebylo dobre

petrusp
autor
22. říj 2021

@jijulka děkuji, ještě mě trápí, že to právě může být projev po covid u těch závžnějších odpovědí na covid...ale pořád si říkám, že by jí prostě bylo ještě něco...třeba teplota, průjem nebo tak něco

jijulka
22. říj 2021

@petrusp tak ji sleduj, ale myslim ze to nic nebude

atraps
22. říj 2021

@novamamina ano, po antibiot. se udelali malej taky afty, jak na jazyku, tak I na rtech. doktorka doporucila potirat gencialkou, prej oslabena imunita po atb. (je ale pravda, ze dcerka uzivala atb. snad vyse 2 mesicu).

atraps
22. říj 2021

@petrusp ano, doktorka ma pravdu... ale nic vazneho to neni ... neboj, meli sme to take

petrusp
autor
23. říj 2021

@atraps a jak dlouho se vás to drželo? :o

atraps
23. říj 2021

@petrusp dlouho, na atb. byla 2 mesice... takze afty mela I na rtech zvenku. doktorka rikala, ze I hracky mam po ni cistit, kdyz je ocucavala (mela vtedy 15 mesicu)... nevim jak u vas.... odvtedy se ant. pro dite bojim.... u nas totiz tu imunitu oslabili hodne..

atraps
23. říj 2021

@petrusp ale gencialka obyc. zabrala, zkouseli sme I naky gel z nemecka (nebolo ho videt, tu gencialku ano), ale nezabral