Toto téma jsem nikde nenašla, pokud už existuje, omlouvám se a prosím o přesměrování. Mám žádanku na operaci malé volné pupeční kýly u 5leté dcery. Dětská nám doporučila Krč, a když jsem se tam dnes ptala na ubytování doprovodu, bylo mi sděleno, že z důvodu rekonstrukce minimálně do konce dubna ubytovávají pouze v "noclehárně rodičů" na stejném patře jako děti. Nevíte někdo, co si pod tím mám představit (kolikalůžkové pokoje, jak je to se sociálním zařízením apod.)? A jak je to s přítomností u dítěte? Prý nelze být přímo s ním 24 hodin. V jakém rozsahu je to tedy povoleno? Díky.
Můžu napsat pouze mou zkušenost z Brna, kde nás požádali, abychom prostě v době nočního klidu pokoj opustili, takže jak se podařilo dítko uspat, odešla jsem, vrátila se zase ráno a to jsem tam byla s miminem (bylo zvyklé spát celou noc, takže mi to nijak zvlášť nevadilo). S pětiletou se dá normálně domluvit. Asi bych se noclehárny rodičů nebála, i kdyby to měl být nějaký osmilůžák, však se tam jde jen na to spaní. Ale asi je to tím, že už jsem v životě přespávala ledaskde a možnost být v nemocnici se svým dítětem je pro mě natolik důležitá, že bych zvládla hodně, předpokládám, že je to na pár dnů.
Jestli je to na stejném patře jako děti a dítěti je 5 let, asi by to mohlo fungovat - dceři bych sehnala tlačítkový(?) mobilní telefon, kdyby mě opravdu nutně i v noci potřebovala (tlačítkáče mají tu výhodu, že po odemčení prvním stiskem "zeleného" tlačítka volají na poslední číslo - tzn. kdyby tam bylo číslo na mě, tak si mně může snadno zavolat).
Děkuji všem za odpověď.
@shak29 No, pokud tam prostě z důvodu rekonstrukce nemají prostory, asi ty rodiče prostě opravdu nemají kam dát. Vím, že i při rekonstrukci Podolí měli na stránkách, že může být výrazně omezena či zrušena možnost mít dítě u sebe. Mně šlo spíš o to, co si mám představit pod tou "noclehárnou" a jak to vypadá v praxi. Za kontakt děkuji, hodit se může kdykoliv 🙂
@makovaapanenka pokud tam nemají prostory z důvodu rekonstrukce hledala bych jinou nemocnici. Ale pro mě je nepředstavitelne,ze se dítě v noci vzbudí a ja u nej nebudu ani doma natož v nemocnici kde má dítě stres už jen z prostředí.
@makovaapanenka mám zkusenost z Plzně, Lochotín. Když bylo plné dětské oddělení, syn byl na hlídacím pokoji, kde bylo pouze křeslo. Noclehárna pro rodiče tuším o asi 2-3 patra výš. Sice sem se tam byla podívat, ale zůstala sem s ním spát v křesle. Odmítla sem od něj odejít, než se uvolnilo místo. Pokud je to možné, podívala bych se po jiné nemocnici, kde tě nechají u dítěte. Držím palce ✊🍀
@makovaapanenka ja byla s klukem v Krci, zlomil si ruku a davali mu tam draty. je to rok.. dostala jsem.luzko, ale kluk v te dobe 5 let a 130 cm detskou postylku ve ktery byl knop. plakal tak jak nikdy, sadru neunesl a v ty mrnavy postylce byt nechtel. Sestra uz od zacatku co jsem rekla, ze se tam nevejde tak rekla, ze si ho muzu vzit k sobe.. takze bylo to hrozny, kluk brecel, ze ho to boli, porad se vrtel, pritom vedlejsi postel byla volna.. sestry se moc neangazovali, mel preci maminku tak at se stara...no ve vasem pripade bych se objednala jinam..
@makovaapanenka ale jinak chirurgie specialne na ty operace zlomenin je skvela
@makovaapanenka , pokud nemaji prostory, sedela bych na zidli u dítěte. S nasi malou jsem na Jipce na zidli u postele byla 2 dny a s pokojem na spani jsem je posilala do haje.
Je to jednoduchy - bud chci a hledam zpusoby, nebo nechci a hledam duvody.
@makovaapanenka zvolila bych jinou nemocnici
Kdyby to někoho zajímalo - dnes jsem volala do Krče, noclehárnou rodičů je myšlen denní pokoj, který vyklidili pro rodiče. Na stránkách mají, že se vždy pokusí najít řešení, aby mohl být rodič s dítětem, jen že to bude pro rodiče představovat určitě nepohodlí. Přítomnost přímo u lůžka je prý možná do usnutí dítěte. Z Krče mám tedy zkušenost jen z klasické dětské pohotovosti a z ORL a vždycky mi tam všichni přišli moc milí, takže si myslím, že bude vše o domluvě (pokud bychom tam vůbec byli hospitalizováni).
Byla jsem tam ted v patek na pohotovosti a vsude to tam maji napsane, ze z duvodu rekonstrukce bohuzel nemaji misto pro rodice na pokoji nebo tak nejak. Kazdopadne to tam opravdu rekonstruuji. Urcite bych kvuli tomu nevolala pravnikovi, kdyz to tam ted tak bohuzel maji a nasla si radeji jinou nemocnici, kde ted nejsou omezeni.
@pinkyy Rozhodně nemám v úmyslu volat právníkovi, jak jsem psala, pokud tam vůbec půjdeme, sázím na osobní domluvu, úsměv a dobrá vůle dokážou divy 🙂
@makovaapanenka nevím jak v Krči, ale dítě má ze zákona nárok na přítomnost zákonného zástupce 24/7. A osobně bych dítě samotné nenechala. Hledala bych nemocnici, kde mi tohle umožní. Krč v tomhle směru moc vstřícná nebývá