Desloratadin pro dítě (má 21 měsíců)?

kikus16
4. led 2018

Zdravim, prosim o radu, byla jsem s dcerou u doktorky kvuli pokaslavani hlavne v noci a ucpanemu nosu (tyden jsem davala nasivin a nezabral). Mala si porad tre nos a v noci kdyz se vzbudi tak i dve hodiny nespi a porad si saha na nos. Doktorka nam dnes napsala aerius, aby se ji snizil otok v dychacich cestach a rekla, ze ho nemam davat na noc. V lekarne mi ale misto toho vydali desloratadin, ze pry je od stejne firmy a ze mam davat na noc. Tak jsem ji rekla, ze dr. Rikala, ze nemam hlavne davat na noc. Na to odpovedela, ze teda muzu davat rano!? Tak ted nevim co si o tom mam nyslet. Muzu dat ten desloratadin na noc 21mesicnimu diteti? Dekuji, za rady.

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
alkuska
4. led 2018

Já bych zavoalala doktorce a ujistila se jestli to správně chápu s tou nocí.

kikus16
autor
5. led 2018

Dekuji za reakce, dneska musime k dr. znovu tak se zeptam. V noci zase brecela a porad si trela nos a oci, takze to budu muset dat nejspis na tu noc. Myslite, ze to muze byt alergie? Ja myslela, ze je stale nemocna, protoze pred tydnem, jsme meli vsichni chripku.

alkuska
5. led 2018

@kikus16 Samozřejmě může, doktorka by vás ale měl poslat na alergologii aby se zjistilo jestli a na co přesně je dcera alergická.

voleskap
5. led 2018

Aerius má výpadek, proto vám zřejmě predepsali desloratadin. Aerius by se naopak měl dávat na noc. Je na rozšíření průdušek, aby se lépe dýchalo a nekašlalo v noci. Alespoň takhle mi to řekla moje doktorka 🙂

kikus16
autor
5. led 2018

@alkuska jejda to by nam tak jeste schazelo, aby to byla alergie. Desloratadin ma brat maximalne 5 dnu, tak uvidime, pri nejhorsim nas teda bude muset poslat na tu alergologii, kdyby to nepreslo.

@voleskap ano mate pravdu, dnes jsme byli u detske znovu, a rikala mi, ze maji vypadek a ze mam davat desloratadin na noc.

matire
Autor odpověď smazal
Zobraz
kikus16
autor
6. led 2018

@matire v pohode, jsem rada za kazdou radu nebo zkusenost. Musim pocitat se vsim. Vime, ze brachove od manzela (jeden 7 a druhy 14 let) maji alergie snad na vse, takze bych se nedivila, kdyby mela alergii i mala. No uvidime, kazdopadne dekuji 🙂