Deformace nehtu, dělá se s tím něco? Léčí se to?

bebe_84
6. srp 2015

Ahoj holky, nikde jsem tu toto téma nenašla, pokud jsem jen špatně hledala, tak se omlouvám. Dneska jsem šla dcerce stříhat nehtík na palci u nohy, jelikož si ho zase někde kousek ukopla a všimla jsem si, že nehet na jednom malíčku má úplně zdeformovaný. Jako kdyby ho měla prasklý (nedivila bych se, kdyby se někde kopla, běhá na zahrádce bosa) a přes tu prasklinu roste "nový" tudíž má na nehtu cosi, co vypadá jak "nehtová boule"... no vypadá to ošklivě. Druhý malíček má s takovou prohlubní, bohužel to asi bude mít dědičný, protože moje nehty na malíčkách na nohách, to je jedna velká hrůza. 😖 Jak dlouho to má nevím, na nohou nehtíky moc nestříháme, jelikož skoro nerostou.
Nesetkaly jste se s něčím podobným, případně dělá se s tím něco, léčí se to? Příští týden jdeme k dr., tak jí to ukážu...

janca7
6. srp 2015

tak to jsem zvědavá co vám na to řekne paní doktorka - máme to nějak podobně. a dědičné to bude aspoň u nás na 100%

bebe_84
autor
6. srp 2015

@janca7 my musíme mít furt něco extra. 😖 Dám vědět, co nám k tomu pediatra poví...

zo_ja
6. srp 2015

Já mám takový "prohlubně" - je v tom štítná žláza a celiakie. Takže bych zkusila prvně ověřit tu štítnou žlázu, zvlášť pokud vás pošlou někdy na krev, popros at vezmou i tohle. Ale pozor - zjisti si hodnoty i jak mají být, mám nadlimitní a má to stejně vliv. Jsem u hranice, běžný dr. řekne "v pořádku".
Na kůži, a kožních derivátech, se projevují nemoci střev.
Mám i "boule" na nehtu, prostě při pohledu z boku na nehet je to vlnovka. Nejhorší na palcích na rukou.
Někdy je to celkem ok, někdy horší, což bude souviset s okolnostma jako jídlo, zátěž, stres, hladiny hormonů a kdeco, nic zásadního se mi vymyslet nepodařilo.