Dcerka se osypala, Fenistil nezabírá. Máte zkušenost?

denisa3101
12. bře 2024

Hezky den, vše řešíme s dr ale chci se optat na tuto vyrážku. Dcerka se v neděli osypala neznáme příčinu a dáváme fenistil kapky ale bez efektu, svědí ji to a je to horší.
Tváře, zada, hrudník, ruce a trochu stehna ale minimálně.
Nemá teploty ani nic.
Neměl jste někdo s tímto zkušenosti ?

anniej
12. bře 2024

Nesnědla nějaký alergen? Není po nějaké viróze? Zkoušely jste nějaká antihistaminika?

petramana
12. bře 2024

pata nemoc?

denisa3101
autor
12. bře 2024

@anniej krom fenistilu jsme nedali nic. Nemocná nebyla a nic ji právě není. Alergen netusim, do teď bez alergie apod. Jedla a jí vše.

@petramana Netušíme nemáme vůbec zkušenosti.

katka0093
12. bře 2024

@denisa3101 napadla mě pátá nemoc. Dost teď řádí a podle těch červených tváří by to možná i sedělo.

denisa3101
autor
12. bře 2024

@katka0093 no co čtu tak nesvědi a je hlavně v zahybech a to ona má všude a svědí ji to.

anniej
12. bře 2024

@denisa3101 Ona se alergie může objevit kdykoliv 🥲 Zkuste popřemýšlet, co za alergeny mohly být v jídle, které jste před tím konzumovaly. Zkuste nějaká volně prodejná antihistaminika, ale uvidíte, co řekne dr. Držím palce.

kristyneckaa27
12. bře 2024

@denisa3101 ahoj,to vypadá na pátou nemoc. Naše malá ji teď má. Skočte k Dr,to bude jistota 🙂

janches
12. bře 2024

@denisa3101 taky si myslím pátá nemoc

jeyre
12. bře 2024

Podle tváří bych řekla pátá nemoc, syn byl taky takhle obsypaný celý. Řekněte si Dr. o silnější léky na to svědění.

goovana
12. bře 2024

@denisa3101 pátá nemoc

denisa3101
autor
12. bře 2024

@goovana

@jeyre

@janches

@kristyneckaa27
Děkuji za rady, a když se to potvrdí tak to chytnou další děti ? Doma je ještě 6 lety a 12 a 13 letí 🙂
Za jak dlouho můžou ven a do školky atd ?

katka0093
12. bře 2024

@denisa3101 Pokud si dobře pamatuji, je to velmi infekční. Ale pokud už je vyrážka, dotyčný už by infekční být neměl. Nakažlivé je to před výsevem té vyrážky. Po prodělání by měla být na tuto nemoc vytvořena imunita, takže pokud už třeba starší děti tuto nemoc měly, nemusely by ji chytit.
Ať je dcera brzy v pořádku 🍀

bertoldina
12. bře 2024

@denisa3101 Nejspis to bude pata nemoc. Je to nakažlivé jako svin a nejvíc před vyrazkou. Takže pokud to mají ostatní chytit, tak už to mají. Já to chytla od děti a mohla jsem se udrbat. Měla jsem i horečku. Děti prostě jen zruzovely😂. Ve školce to měly všechny děti, ktere to neměly ještě předtím. Část rodičů to zjistila až po prodělani na základě pokecu na chodbě.

denisa3101
autor
12. bře 2024

Máme zasebou návštěvu dětské dr i alergo která viděla fotky.
Závěr je takový že stejnak nevíme 100% co to je.
Pediatra jak dceru viděla tak říká že jasná alergicka reakce, pak jsem se zmínila o 5-6 nemoci a řekla že si to nemyslí, ale že má ty tváře a že ve školce to bylo tak je to možné ale máme dávat fenistil a závěr defakto nejistý.
Alergoložka viděla fotky a řekla že dneska ji s takovým osypáním přišli 2 holčičky a jasná alergicka reakce, a vyloženě vylučuje 5-6 nemoc 🤷‍♀️
Na fenistil řekla že pomaha Max minimum, a máme dávat alerid.

kamcali
13. bře 2024

Mně to přijde jako pátá nemoc, měli jsem ji minulý týden a syn vypadal stejně. Taky bez jiných příznaků. Zmizelo to tak za 4-5 dnů od ty vyrážky po těle. Fleky na tváři se objevili nejdřív.

denisa3101
autor
13. bře 2024

@kamcali a cestovala vám ta vyrážka ? Dcerka nic na hrudi a zádech neměla a za 30 minut už zase ano a dneska ji to moc vylezlo na nohách a ruce má osypane hodně a tváře až fialové ...

bertoldina
13. bře 2024

@denisa3101 U nás to cestovalo a reagovalo třeba na osprchovani teplou vodou. A objevovalo se několik týdnů.

izz76
13. bře 2024

Takhle vypadala u dcery pátá nemoc, doktorka diagnostikovala jen co ji uviděla mezi dveřma.. Rozdíl tedy v tom,ze ji to nesvedilo a do týdne vyrážka zmizela.

denisa3101
autor
13. bře 2024

@izz76 no naše dr nebyla schopna diagnózy ... když ji viděla tak řekla že alergie jakmile jsem zmínila že ve školce ale ne u dcery ve třídě byl případ 5-6 nemoci tak řekla že možná by to mohlo byt skrz ty tváře ale jinak neřekla nic 100% No každopádně uvidíme co bude 🤷‍♀️

kamcali
13. bře 2024

@denisa3101 Jak jsem psala, nejdřív se vyrážka objevila na tváři, o asi 4 dni na hrudi a ramenech a nakonec i v předloktí. A prý ho to taky svědilo. Tvář byla nejhorší vždy ráno, k večeru lepší. A takhle to měl asi 4 dni a najednou všechno začalo miznout. Ale prý ta vyrážka může být i dva týdny☹