dnes nám lékařka řekla že dcerka má srostla rodidla jdem na zákrok nikdo se stejným problémem??
tak dcerka to měla taky a neteř taky. A bohužel to není způsobené jen tím, že se vulva neumívá a pysky neodtahují ( to jsme dělaly každý den). Dcerce jsem na to přišla asi v 5-ti měsících - měla srostlý počevní vchod- a dostali jsme mast na bázi kortikoidů a mazali jsme asi týden (pouze srůst) a samo se to zozrušilo. Neteř to měla asi kolem roku a víc - té to mazali asi měsíc. Bylo to bezbolestné. Jinak pokud to neomůže, tak se to řeší na dětské gynekologii nebo chirurgii - viz příspěvek lucille85
My jsme na tom byli kolem 4-5měsíce,ale nevím,jak je to už u ročních,nám to jen rozřízla,takovou zvláštní tyčkou,na konci je bambulka,žádná krev,žádný řev,jen projela tu blanku co byla srostlá a dobrý.Bez umrtvení,bez uspání,za 5 min jsme šly z ordinace 😉
Máš dobrý že se Dr. vůbec podívá, to my jdeme do ordinace vždy s plenkou a už jsem jednou i požádala Dr. at se podívá zda je vše ok. Držím pěsti at je vše rychle a bezbolestně za vámi.
Kamarádka má holčičku z dětského domova, ta má 3 roky a taky na to při tříleté prohlídce přišli. Podotýkám, že holčičku má Půl roku, takže to zanedbali už někde dřív. Na zákrok jde v úterý, tak pak můžu poreferovat jak to proběhlo. Když budeš chtít, tak se ozvi 🙂
asus, jak psaly holky, buď jdete jen na dětskou gyndu - rozrušení tyčinkou(to pokud jsou jen přilepené), to jsme byli my v 7měsících a je to rychlovka, jen se tam holčička chvíli drží na gyn. křesle, takže nic moc...nebo jste objednaní na operaci v narkóze... (už jsou srostlé všechny vrstvy kůže)
Bohužel, v tomhle je malá osvěta a mnozí neonatologové a pediatři a samozřejmě neinformované maminky selhávají. Nás informovali neonato v porodnici, že musíme čistit hlen tampónkem s olejíčkem, že voda nestačí...tak jsem čistila, hlen přestal, tak jsem pak jen šplouchala vodou, a pak jsem si všimla, že začíná zarůstat a řešila to. Teď u druhé holčinky by mi to býval nikdo neřekl 😔
čas od času (ty větší se hodně brání) čistím oběma pipku vatovou tyčkou namočenou v olejíčku-když mi přijde, že se to tam směrem k hrázi připlácává, takhle to zavčas rozruším.
četla jsem tu zkušenosti a šla na gynekologii s 3 letou holčičkou tak vystresovaná, že bych chtěla říct svojí zkušenost. Zákrok byl rycjlejší než jsem dceři svlékla šatičky bylo hotovo, brečela jen minutku,první čůrání maličko asi štípe ( moč desinfikuje), ale nebyl jediný problém . Takže mamky nebojte se a nedejte na vyprávění o hrozné bolesti a bůh ví čem .Dělali jí to v ústí nad Orlicí v e 12,30 a v 16.00 lítala před barákem s dětma jakoby nic 🙂Den po zákroku ( rozrušení) ani neví, že tam byla. Takže hlavu vzhůru není to vůbec tak strašné, jak jsem se dočetla 🙂)))
Ahoj, zkušenosti s tím nemám, ale mám mamku gynekoložku tak vím o co jde. Odborně se to nazývá synechia vulvae a jde o to, že pokud se holčičkám každý den nemyje vulva tak, že se od sebe oddálí trochu i stydké pysky a umyje se i mezi nima, tak dojde ke slepení stydkých pysků k sobě. Po nějaké době, pokud se toto neřeší (lze manipulací "slepení" rozrušit-provádí dětský gynekolog), tak pysky srostou a to tak, že je již třeba většího zákroku, kdy se to rozruší chirurgicky bud s anestezií nebo lokálním umrtvením. Důležitá je hygiena po zákroku, aby se to dobře zahojilo ( ale úplně nejdůležitější je hygiena jako prevence vzniku synechie!). Pro holčičky to není nic příjemného, rozrušení je velmi bolestivé a mají potíže chodit pak na záchod, protože moč je na tom hrozně pálí...Držím palce aby jste to zvládli!