Dcera zvrací. Rady?

21. zář 2024

Tříletá dcera od 2 od rána zvrací, žaludek už má úplně prázdný, ale pořád se jí nadavuje a nutí ji to zvracet i když nemá co. O teď o půl devátý. Nemá teploty, na bolest břicha si nestěžuje, ba naopak mi říká, že je všechno v pohodě, nic ji nebolí a zvracet nebude no a pak to z ní vyletí😔
Mám plašit a jet na pohotovost nebo ji nechat a jet kdyžtak odpoledne?

odula
21. zář 2024

Potrebuje zklidnit zaludek a zavodnit. Kup rehydratacni roztok , rozmichej s ledovou vodou a davej pomalu po lzickach ( lzicka co 15 minut). Pokud nemá horečku, neni schvacena, neboli ji hlava, břicho,
nic, normalne reaguje, tak to na pohotovost imo zatim není. Pokud chces mit jistotu tak tam zavolej, ale ja bych ještě pockala s odjezdem. Co by mohl byt problem je dehydratace, ta nastupuje rychle hlavně u mensich deti. ( kdybys do ni nedostala tekutinu treba celej den)

autor
21. zář 2024

@odula to si právě říkám, jestli není ještě brzo.. nic ji nebolí, jen je unavená, protože prostě celou noc nespala no, ale na nic si nestěžuje 🙂 no nic, jedu do lékárny pro ten roztok, díky za rychlou odpověď!❤️

odula
21. zář 2024

Vis co, kdyby se ti jakkoliv nezdala, lepsi jit, nebo volat. Hlavne ta rehydratace. Kdyby zacala byt ještě vic unavenejsi a nechtěla porad nic pit, tak tam zajdi - dehydratace muze byt větší problem nez samotny to zvracení ( jsme taky takhle museli jit,dceri byly asi taky tri roky, uz jsem do ni nic nedostala. dosli jsme do nemocnice a sestra na me "drzte ji hlavu" a strikackou ji dala ten roztok.... jak kočce twe 😀 ale pomohlo to ;)

odula
21. zář 2024

Hlavne at je brzy lip 🙂

misha31
21. zář 2024

Nam pomohl uz vicekrat Kinedryl, pokud to udrzi aspon pul hodky, poradili mi v lekarne a fakt funguje.

zmrzlinka
21. zář 2024

Dej jí Kinedryl.Jestli ho nevyvrací tak jí pomůže sklidnit žaludek.Kromne rehydratačniho roztoku můžeš dávat po lzickach ledový černý sladký čaj .A žádné jídlo.Hlavne ať pije.

lv
21. zář 2024

2h po zvracení vůbec nic, pak po lžičkách ledovou vodu, čaj nebo vytřepanou colu

marketa1218
21. zář 2024

Na žaludek je dobrá cola, ono to teď řádí. U dcery zvracením prošla pomalu celá školka, bez teplot, bez ničeho. Jednodenní záležitost, dospělí jsme měli průjem. Něco litá ve vzduchu.

odula
22. zář 2024

Toz jak? Lepsi?

autor
22. zář 2024

@odula včera mi udržela jen tekutiny, přes den pak klid, večer zkoušela ještě piškoty a ty taky vyhodila.. měla i teplotu 38,7
Dneska vypadá líp, ale hned od rána má 37,5 tak uvidíme🙂

petramana
22. zář 2024

casto tu holky pisou o takovem zvraceni s teplotou pri covidu..

odula
22. zář 2024

No, vypadá to jak sezonni strevni chřipka. Dobry ze udrzela tekutiny, piskoty jsou docela tezky na trávení, kupodivu. My to dycky pomalu zkouseli jenom se suchym bilym chlebem ( alias rohlik), rejzi, varenou mrkvi, banan. Ale úplně malinko. Ale uvidíte co sedne vam. Tak hlavně at je brzy v pořádku!! 😘

odula
22. zář 2024

Tady pani doktorka píše docela pěkně jak zavadet stravu po střevní chřipce 🙂 https://www.benesova-pediatr.cz/co-delat-kdyz/c...

mourovatakocka
22. zář 2024

Když nám trvalo nějakou dobu zvracení ještě a průjmem a děti neudržely nic a byly už slabé, dávala jsem do vody glukopur, jen pro posílení.