Dcera špatně slyší

martinaj23
2. říj 2018

Ahoj, mám dotaz ohledně dcery - špatně slyší a na O|R|l nám bylo řečeno, že máme užívat kapky do nosu s následným profouknutím. Má tekutinu za bubínkem. Pokud toto nepomůže, máme jít na vyndání nosní mandle. Máte s tím někdo zkušenost? Dcera měla jednou zánět středního ucha a od té doby nic. Sluch se zhoršuje s příchodem rýmy

soleilll
2. říj 2018

@martinaj23 Mám zkušenost s odstraněním nosní mandle u syna, když mu byly čerstvě 3 roky. Důvodem byly opakující se záněty středního ucha a opravdu to pomohlo. Co se týká zákroku, doporučuju se přeptat v blízkých nemocnicích na jednodenní chirurgii, abys tam mohla být s dcerou a šly jste večer domů. Ale třeba to nebude vůbec potřeba.

eldrag
2. říj 2018

zkusenosti se synem, vypotky za bubinkama oboustranně, časte zanetystredouši, od vyndani mandle bez rymy, kašle sluch o 100% lepší. Zakrok v 7 nastup ve 14h domu, bez problemu pri narkoze i po ni.

martinaj23
autor
2. říj 2018

a mohu se zeptat, jak dlouho jste pak byli s dětmi doma? Jak dlouho nemohly do školky a na kroužky?
@eldrag
@soleilll

eldrag
2. říj 2018

3 týdny nesmel do kolektivu, ale ma grometu v uchu nesměl chytit nic bakterialniho, infekčního,

soleilll
2. říj 2018

@martinaj23 Nepomatuju si to přesně, ale určitě aspoň 2 týdny. Dítě to ale baví - zezačátku jí kašovitou stravu, ideálně chladnou, takže bamborové kaše, krémové polívky, pudinky, jogurty, když je teplo, tak zmrzlinu. 🙂 Jinak třeba koupání v bazénu se určitě nedoporučuje déle.

zmrzlinka
2. říj 2018

Syn mel také problémy s nosní mandli a taky špatně slyšel. Pomohlo mu to. Byl doma po zákroku dva tydni.

radecka1
2. říj 2018

@martinaj23 Doporučuji dělat to, co Vám řekli na ORL. Syn začal špatně slyšet po častých rýmách, když měl 3 roky. Párkrát denně jsme cvičili profouknutí (zacpat nos a hodně fouknout, až praskne v uších). Asi 2-3x denně, cca 5 fouknutí. Do půl roka se to mělo spravit a spravilo. Jednou jsem dokonce i já slyšela ránu, jak mu v těch uších prasklo. Řešilo by se to, až pokud by byl problém po půl roce. Jinak to hromadění tekutiny a následné zhoršení sluchu je prý u dětí časté. Je dobré, když dítě umí dobře smrkat (to moje umí) a když má rýmu, tak s ním preventivně občas to profouknutí udělám i když žádný problém nemá.

evelinka1311
3. říj 2018

Ahoj, dcera byla na odstranění nosní mandle loni ve 3 letech,když nastoupila do školky. neustále se jí opakovaly rýmy, spíš byly nekonečné, v noci ji hleny tekly do krku, až z toho zvracela. Po odstranění mandle sice rýmu občas chytla, ale léčba byla snadnější a rychleji jsme se rýmy zbavili.

hadeva
4. říj 2018

na vyndání nosní mandle jsme byli, když měla dcerka čerstvě 4 roky.Potom se vše ihned vylepšovalo a i sluch. V nemocnici jsme byli 3dny(jeden den nástp, druhý den operace, třetí den domů),pak doma ještě asi týden nebo 10dní, nevím už přesně. Šlo tam o hlídání,aby neskákala, nedělala kotouly a tak,aby se neutrhl strup a nezačalo to krvácet.Nějak po týdnu kontrola a pak zase dle zdravotního stavu.