Holky poraďte jsem vyrizena.. moje 8 létá dcera snedla pampelišku naštěstí jí nic není ale mám strach že v tý pampelisce bylo klíště, někde jsem dočetla že se prý nic stát nemůže … co myslite může se něco stát ?
🤔😄 Opravdu si myslím, že se nemůže nic stát.
Jako važně 🙈😃
a tys to klíště viděla, nebo jak jsi na to přišla, že by zrovinka v týhle pampelišce mělo být klíště? 🙂
Kyselina chlorovodikova v zaludku je tak agresivni, ze to kliste (jineho broucka) rozpusti raz dva.
Ja ani radeji nechci vedet, co vsechno moje deti snedly 🫣
Nevidím důvod, proč by jí po pampelišce mělo něco být, je to léčivá bylina určená ke konzumaci. Já si denně dávám "kávu" z praženého kořene pampelišky a v dětství jsem odrostla na pampeliškovém "medu".
Z tvého popisu usuzuji, že ani nevíš, zda v té pampelišce nějaký roztoč byl. Proč tě napadlo zrovna klíště? Proč ne pavouk či hmyz? Nebo výkaly od psů a koček? Každopádně i kdyby tam klíště bylo, tak co myslíš, že by se jí jako mělo stát? Spolkne ho a žaludeční šťávy se o něj postarají stejně jako o mušky, které spolykáš, když jedeš na kole a otevřeš pusu...
Někde jsem četla že člověk za život sní spoustu potvor...myslím že se není čeho bát.
Chapu vystresovanost kolem zdravi deti, ale vazne se mi tezko chape, jak nekteri ziji. To jste prvne v zivote vylezli do prirody? Proc by tam melo byt kliste? A kdyby ano, proc by ji z toho melo neco byt?
A co teprve komar? Ti roznasi nejakej ten aids😂
Jestli si viděla něco černého na pampelišce pravděpodobně to byl květomil
Opravdu se nemůže nic stát. Klíště bude stráveno jako kterákoliv jiná potrava přijatá do žaludku. V trávícím traktu se klíště natráví a hotovo.
Asi bych se víc bála, ze ta pampeliška byla pocurana od zvířete než ze na ni bylo klíště … klid klid …
Každý den já i moje děti vypijeme ve smoothie hrst pampelisek a žijeme. Vůbec mě nenapadlo, že se v nich schovávají klíšťata.
To nebylo klíště. Pampelišky jsou plný černých broučků.
Dětská lékařka Michala Knězková (MK LIFE) ve svem kurzu říká, že se není čeho bát, když dítě sní klíště... přenos infekce by prý mohl nastat např. v případě, že v puse má dítě nějaké poranění, ale k tak je šance minimální