Dcera ráno vykašlává hleny, jak jí pomoct?

maxinkaa
24. únor 2016

Holky už jsem bezradná, malá měla kašel 14 dní, teď už je v pohodě, jen když se ráno vzbudí, kašle 15min, než to vykašle. Jak ji pomoct od těch hlenů? Tohle se táhne už skoro 1,5měsíce a doktorka říkala, že to odezní samo, když to nemá na průdůškách a nemá teplotu, že to teď má spousta dětí a je blbé počasí. Ale jak to doléčit?Už fakt nevím
Děkuji moc za rady 🙂

hojda
24. únor 2016

Přes noc je to nasedáné, tak se musí pročistit, zkuste inhalovat přes den a já nedám dopustit na Mišpulníkový sirup, ten nám pomohl moc a je super, že je na všechny druhy kašle.

lu777
24. únor 2016

@maxinkaa u malých dětí se to může takhle táhnout, ale doporučuji čínskou medicínu nebo homeopatika... umí si poradit s lecčíms s čím si klasická medicína neví rady 😉

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@lu777 homeopatika,fakt? Máte zkušenost?

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@hojda a co inhalovat?

hojda
24. únor 2016

@maxinkaa Vincentku.

bm77
24. únor 2016

Inhalace vincentky a homeopatika SILICEA AKH a KALIUM IODATUM AKH. 🙂

lennisek1
24. únor 2016

@maxinkaa Já sice nemám zkušenost s dětmi, ale tím samým si procházím od vánoc od 7 tt a musím říct, že na to nic nefunguje bohužel:( vyzkoušela jsem už štávu z cibule, obklady, psí sádlo, robitussin, jitrocelový sirup i stopkašel. V po na orl mi potvrdila nateklé dutiny, tudíž i když toho hlenu není moc, přes ty dutiny se špatně nosem vysmrkává a přepadává to do krku, takže každé ráno mám dávivý kašel, abych vše dostala ven.. Dostala jsem něco na alergii pro těhotné, ale zatím moc nefunguje.. Podle mě prostě musíme počkat, až se počasí dá dohromady. Nemá moc smysl cpát malou léky na kašel, ono je to jen sekundární problém, primární je rýma, která se jí tvoří a spadá do krku:(

lennisek1
24. únor 2016

@maxinkaa ještě podotýkám, že to mám od vánoc, takže je to běh na dlouhou trať:(

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@lennisek1 Jo jo, malá ráno i hodně smrká, to je fakt. No, přeju si už jaro!! Já měla minulý týdne zánět dutin a byl to horor, kor v těhu 😒

bm77
24. únor 2016

Jinak tyhle homeopatika AKH bere malá i na alergickou rýmu a je to výrazně lepší. Má Allium Cepa AKH. Doporučila mi známá pediatrička, co dělá homeo. A inhalace opravdu k nezaplacení. Inhalujeme celou zimu i preventivně. Jinak na zahlenění nám pomáhá Erdomed (je na předpis). Za mě No. 1 🙂

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@bm77 Erdomed už jsme měli, vytáhl nás z nejhoršího 😉

maxinkaa
autor
24. únor 2016

Holky a ta Vincentka se ohřeje nebo přímo vaří a pak inhaluje?

bm77
24. únor 2016

My máme inhalátor od Omronu a naleje se do inhalovací nádobky přímo z lahve. Jinak nevím. Stálo to asi 1300 a nejlepší investice ever 🙂

zlatulka89
24. únor 2016

ahoj,taky jsem uz bezradná, u nás se to táhne od začátku ledna . v půlce ledna mu byl zjisten z výtěru z krku Hemofil (dělalala vám dr výtěr) ? tak dostal atb,ale nejak mu to nepomohlo ,ale byl lepší, takže ven jsme chodili normálně, minulé pondělí měl pravděpodobně v noci laryngitidu, tak nam dr dala stoptussin, od té doby byl dobrý ,až do dnešní noci,kdy začal zase kašlat :-/ a to příští pátek máme letět do Anglie, doufám že mu mořský vzduch prospěje . Jinak kamarádka mi doporučovala Biotussil, že jim vždy zabral ,ale na to je můj malej ještě malej, tak treba by vám to pomohlo

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@zlatulka89 Nee, výtěr nedělali, ona normálně už chodí do školky, je v pohodě, jen to ráno no... Zkusím na to mrknout, děkuji. Jo moře, jela bych hned 🙂

hojda
24. únor 2016

@maxinkaa Můžeš jí dát třeba i pít s medem trošku ohřátou, pokud ti to malá vezme.

terkaz
24. únor 2016

Nas maly take dost kaslal, jinak byl v pohode. Po trech tydnech to odeznelo samo. Ale nechodili jsme do krouzku, zbytecne do obchodu a tak. Snazili jsme se byt v teple, nebo kratke prochazky.

lu777
24. únor 2016

@maxinkaa jj, čín. medicína i homeopatika pomohly mockrát..

jinak může být oslabená imunita také od psychiky pokud dítě prožívá nějaký tlak, úzkost apod... pak se nemoc může táhnout nebo vracet 😉

u nás byl vleklý kašel v období, kdy jak se později ukázalo, starší syn prožíval napětí kvůli příchodu sourozence... to jsme řešili Bachovými esencemi
kašel se mu pak už nevrátil a jak jsme se obávali, že na něj bude trpět, tak od té doby kašel neměl snad vůbec, je to šest let....

21klara21
24. únor 2016

Ahojky, je mi tvé holčičky moc líto :(. Měla jsem to s malou obdobné a pomohl nám až nosní sprej Nasodrill. Je to 100 % přírodní přípravek a obsahuje síru - mohlo by to pomoci. Zkus to a dej vědět, jak jsi dopadla. 😉

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@21klara21 Určitě zkusím, moc děkuji 😉

maxinkaa
autor
24. únor 2016

@zlatulka89 Moc děkuji, zkusím 😉

naomi6
24. únor 2016

@bm77 Ahoj, můžu se zeptat, jaký inhalátor máte? Kompresorový, nebo ultrazvukový. Uvažuji také o koupi. Dcerka má stále kašel, už jsem zoufalá a nevím, jak se ho zbavit. Děkuji.

bm77
25. únor 2016

@naomi6 Máme kompresorový inhalátor Omron C28P. A super 🙂

naomi6
26. únor 2016

@bm77 Děkuji. Dcerka má dlouhodobý kašel, takový suchý, dráždivý, kašel hlavně po ránu. Doktorka nás nikdy nikam neposlala, vždycky řekne, že na průduškách to má čisté a hotovo. Myslíte, že mám trvat na nějakém vyšetření? Třeba na alergologii, nebo na plicním? A za jak dlouho ten inhalátor pomůže? Je potřeba ho používat preventivně?

maxinkaa
autor
26. únor 2016

@naomi6 JJ, to samé řekla doktorka nám a je fakt, že to má teď spousta lidí, je to i tím počasím. Já dnes začnu s tím Nasodrillem a Biotussilem, tak snad už se toho zbavíme. Jak se oteplí, bude lépe. Ještě pomáhá chodit do solné jeskyně.

bm77
26. únor 2016

@naomi6 Já ho používám preventivně celou zimu. Inhaluji i já. Ve školce mají navíc hrozně suchý vzduch. Asi 3x denně. Pak taky dávám Inunoglukan, a to dlouhodobě. Určitě bych to řešila, at Vám napíše pediatr doporučení. Anebo řešte sam u soukr lekaře. Malá kašlala před 2 lety, hrozný. A nakonec jí objevili plícní chlamydie a mykoplasmata. Dostala klacid ATB na 14 dnů a hotovo. Jenže ty krevní odběry jsou drahé a lékaři je prostě nechtějí dělat. Alergologii jsme měli před rokem a půl negativní, ale jakmile začne něco kvést, okamžitě oteklé sliznice. Takže na ORL dostalo kortikosteroidni sprej Nasonex. Ted jí dávám ještě ty homeo Alium Cepa AKH a proplachuji mořskou vodou. Myslím, že zlepšení bylo patrné již po týdnu.

brixicek
1. bře 2016

Jo je potřeba se mrknout i na takové na první pohled nedůležité věci jako vlhkost vzduchu. Měla by být kolem 45 % minimálně. Asi to primárně nevyřeší už probíhající problém, ale je to dobrý pro dýchací cesty, aby správně fungovali. Na doporučení dětské jsme koupili malé do pokojíku zvlhčovač. My měli nejdřív tenhle a po roce odešel - http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz..., teď máme tenhle a zatím dobrý - http://cisticky-vzduchu-a-zvlhcovace.heureka.cz.... Zkušeli jsme teda nejdřív jenom ručník na topení, ale zdvihlo se to tak na 30 % a dál ani ťuk 😠 .

pernile2003
1. bře 2016

moji dcerce pomohlo mickovani

naomi6
3. bře 2016

@bm77 Děkuji, už máme inhalátor doma a od včera malá inhaluje. Myslíte, že stačí tedy ta Vincentka? Inhaluje 2x denně. Když přijde po obědě ze školky a pak ještě večer. Snad to pomůže. Kdyby to přetrvávalo, tak určitě budu chtít od doktorky nějaké doporučení na plicní. S těmi doktory je to asi všude stejné. Neochotní něco podniknout, nedej bože, když by po nich člověk chtěl vzít krev, nebo udělat nějaké vyšetření. Snad to zvládneme doma sami.

bm77
3. bře 2016

@naomi6 Mi se ta vincentka osvědčila. Lahev měním co týden. Snad to pomůže. 🙂 Držím palečky.