Dcera nesnáší teplo, máte zkušenost?

susik77
30. říj 2017

Dobrý den,
dcera má už asi rok problem, že nesnáší teplo. Koupe se jenom ve studené vodě, chodí oblečená strašně nalehko. Myslím, že se to zhoršuje. Nesnese teplou mikinu. Dnes odešla do školy - v zimní bundě a letním triku - a to chtěla odejít jenom v lehké bundě. Bojím se, že je to nějaká nemoc. Je jí 10 let , je na začátku puberty. Původně jsem myslela že to je kvůli tomu ale bojím se aby to nebylo něco vážné. Nemáte náhodou zkušenost? Na internetu jsem četla něco o zánětu štítné žlázy - ale psali tam, že dítě hubne - dcera má spíš nadváhu. Taky mě to navedlo na sklerózu multiplex...

horsiee
30. říj 2017

Štítná žláza není jen u hubnutí, někdo hubne, někdo naopak přibírá. Moje mamka je silnější a taky chodila v zimně v triku s krátkým a max měla kabátek. Po nasazení léků se to zlepšilo. Ale může to být cokoliv. Určitě to chce k lékaři na vyšetření.

ariadna12
30. říj 2017

V kazdem pripade je to treba resit s lekarem. Nemuze to byt nejaka porucha termoregulace? Napadlo mne jeste s tim oblecenim, jestli neni ovlivnena nekym ze skoly. Takhle ale chodil oblekany cely zivot muj deda (a nyni bohuzel i muj partner). Deda mel vysoky krevni tlak a skrytou srdecni vadu. Bylo mu vsude horko a casto se mu motala hlava. Partner je na omak vzdy o hodne teplejsi nez ja, vydava hodne tepla, chodi vsude v tricku, tak se ho snazim dohnat k doktoru, ma v rodine infarkty. Holcina je mlada, asi to bude necim jinym, ale chce to doktora. Nemate v rodine jeste nekoho, kdo ma rad chladnejsi prostredi? Treba v sirsim pribuzenstvu.

susik77
autor
30. říj 2017

@ariadna12 právě ne, taky máme vysoký tlak, a ona měla vyšší před 2 lety na preventivní prohlídce...potom se to srovnalo.

susik77
autor
30. říj 2017

@ariadna12 ještě jí dost čaasto brní ruce, proto mě napadla aj skleroza multiplex. Ale ona má aj vývojovou poruchu - receptivní dysfázii - takže jsem zvyklá že jkí vadí všechno od malinka: teplo, sníh, mouchy, hluk atd.

susik77
autor
30. říj 2017

@ariadna12 je aj hodně vysoká, tak by to mohla bý take štítná žláza, nebo nejaká porucha centrální...

odula
30. říj 2017

@susik77 na vysetreni urcite zajdi kdyz te to trapi. Jenom - odejit v triku a v bunde mi nerijde nijak extremni. Ja treba v tomhle pocasi chodim stejne - triko s kratkym a bunda. A to jsem jinak docela zmrzlik . moje dcera sest let, to ma dost podobne jako tvoje dcera. Tedy - obrovskej problem ji napriklad vnutit zimni bundu ,kdyz ji jdu vyzvednout,zima jak blazen,lita v triku bez cepice. A proste se neoblikne, protoze by se "upekla". Jeji kamaradka to ma jeste "horsi " - tu jsem v zimni bunde nevidela ani nepamatuju. Doma lita v kalhotkach pze je ji proste teplo..😀
V jak "studeny" vode se koupe? No prosim te - a negoogli o nemocech ,to je cesta k silenstvi 😨

susik77
autor
30. říj 2017

@odula snese vodu ve vane tak kolem 20 stupnu...ja to nepochopim...tak ji to vecsinou zakazu a reknu at si da jenom sprachu, bojim se aby nechytla zanet ledvin...

odula
30. říj 2017

@susik77 aha,no ve 20 stupnich snad zanet nechytne,kdyz tam tedy nebude lezet hodinu. 😉 no tak vam drzim palce, treba ma dcera proste jinou termoregulaci. Kdy jdete na vysetreni? A prosim te - fakt negoogli 😉

susik77
autor
30. říj 2017

@odula Dr. mi rekla, ze ji prip. udela testy na stitnou zlazu, dnes koukne do karty kdy ji delala naposledy - byli jsme aj na neurol. v Motole pred 3 lety kvuli jeji vysce...

raduna78
30. říj 2017

Ono to taky nemusí nic být. Každý jsme jiný. Nevlastní syn je po otci. V zimě tričko s kr. rukávem a slabá koženková bundička. Když je jo velká zima, vymění tričko za slabý pulovr. Oba. Tři vrstvy oblečení na ně nikdy nikdo nedostane. Zima jim je akorát když marodí.

konidana
30. říj 2017

Nevidím v tom zas tak nic neobvyklého. Děti jsou živé, hýbou se a krom pohybu je hřeje mládí:D ti moji Chodí zatím jen v tričku a mikině, ráno si berou i tenkou větrovku, ale odpoledne nesou půlku oblečení v batohu. Syn zatím neobul jiné boty než sandály:D Jo a koupe se někdy v teplé vaně a někdy si napustí jen úplně studenou - 20st. pak rozhodně nemá 😅