Dcera má tohle na pokožce hlavy. Co na to?

nnikola24
15. led 2022

Dobrý den
Dcera ma tohle na kůži hlavě . Ma to tedy od miminka
Ale jak rostla tak to mizelo
Ale ted mi prijde že pres zimu a jak teď měla týden virózu že se to zhoršilo a ma to zase jako miminko

Poradíte něco na to? A jak se toho zbavit

mamikry
15. led 2022

@nnikola24 To bude patrne seborea, kvasinka. Reaguje hodne na cukry a sacharidy ve strave. Pripadne muze byt problem v nejakem alergenu. Je to odraz strev, takze po viroze se urcite zhorsit muze.

novamamina
15. led 2022

Mastit hlavičku a vycesavat.

jannym
15. led 2022

Seborea obe moje deti ji maji i ja jako dite jsem mela, v zime a po nemoci je to vzdy horsi ale co s tim by me taky zajimalo, protoze at uz jsme vyzkouseli spousty shamponu i ruznych diet tak je maji porad

nnikola24
autor
15. led 2022

@jannym dr kdyz byla miminko tak rekla namazat a vycesat ale pokud to neseskrabnete tak to dolu nejde ted mela strevni virozu tak je to asi proto horsi

marcicek84
15. led 2022

@nnikola24 bioderma ma na seboreu takovy krem myslim,ze se jsmenuje baby squam ten je ucinny parkrat pomazes pak umyjes hlavu a je to pryc,jeste bych zacala take davat diteti probiotika...

lentilkah
15. led 2022

@marcicek84 Souhlasim s Biodermou, nebo Sebclair sampon.

nnikola24
autor
16. led 2022

@marcicek84 dekuju kouknu na to ☺️☺️

lenulacek
16. led 2022

@nnikola24 sampon jedine Ducray 🤗

martiniquest
16. led 2022

@lentilkah muzu se zeptat, co ma rychlejsi ucinek, zda ten krem ci sampon? Diky

evinahosta
16. led 2022

Holky ja ted nedavno objevila na zaklade jine diskuze tady na seboreu krem Excipila U Lipolotio. Seboreu ma dvouletak i mimino. Namazala jsem jim to zatim dvakrat a maji to oba skoro pryc! Jako fakt jsem to necekala tak rychle!
Namazu zhruba dve tri hodky pred koupanim, a pri koupani poradne umeju a vycesavam ty supinky, jde to uplne samo 👍

lenulacek
16. led 2022
nazka
16. led 2022

@nnikola24 je to seborea, mladší dcera ji má dost, tak jsem vyzkoušela toho dost. Sebclair nepomáhá. Nejvíc se osvědčil obyc olejicek dětský, dát do vlasů a nechat třeba dvě hodiny, pak pořádně vymyt a vyčesat. Ale je pak pruda mýt ty máš ten vlasy z toho

kikika87
16. led 2022

@nnikola24 U nás fungovalo pouze postupně odloupavat nehtem. Nic jinýho s tím fakt nešlo dělat, aby to bylo účinný.

drakenn
16. led 2022

Pravidelné mazat olejem, vmasirovat, nechat min hodinu působit a pak ještě mastné vyčesávat všivákem či hustým hřebínkem. Poté normálně umýt. Musí se to dělat pravidelně, tohle podle obrázku je už dost zanedbané.

teryem
16. led 2022

@evinahosta mám stejnou zkušenost.. Mam excipial a namazala jsem dvakrát, vycesala a vymyla a bylo po všem.. 👍

lentilkah
16. led 2022

@martiniquest Rekla bych tak stejne.

mcermakova
16. led 2022

Nam pomohl dětský šampon Tonik, pár umytí a bylo to pryc

nnikola24
autor
16. led 2022

@drakenn ona to pred tydnem tam opravdu jeste nemela . Vsimla jsem si toho. Mela strevni chripku
A v lete uz tam nemela nic .

eviicka
16. led 2022

Měly obě děti, celkem dost, ale bez svědění a jiného trápení. Přiznám se, že jsem s tím nedělala nic a zmizelo to časem samo.