Dcera má příušnice a já jsem ve 35. týdnu těhotenství. Je důvod mít obavy?

lennisek1
4. říj 2019

Holky, prosím, prodělaly jste někdo v těhotenství příušnice? Dcerce je dnes potvrdili, jsem 35 tt a prý můžu max čekat, jestli jsem to dostala. Podotýkám, že ještě včera jsme spolu jedly z jedné lžičky a samozřejmě jsem i dost kontaktní matka, takže je dost velká šance to dostat. Očkovaná jsem sice byla, ale dcerka taky a stejně je dostala. Navíc mě lehce pobolívá v krku, tak se začínám děsit. Je tu někdo, kdo je v těhotenství prodělal a děti jsou v pořádku? Nebo naopak mají nějaké následky? A přípdně jaké.
Děkuji za info

lipylip
4. říj 2019

@lennisek1 v 3.trimestru by to pro tebe ani miminko nemelo být riziko. Ale lepší bude pobavit se přímo s gynekologem.

merope
4. říj 2019

Určitě pořeš s gynekologem, ale bacha, že můžeš být sama infekční. Ještě je teda šance, že jsi očkovaná a máš dostatečnou imunitu. Jinak ale 35tt, to už je dítě dost velké, aby případně mohlo jít ven i dřív, v případě komplikací.

lennisek1
autor
7. říj 2019

@merope díky, očkovaná jsem, ale dcerka taky.. každopádně mi v nemocnici řekli, že by to neměly být ty epidemiologické příušnice, ale nějaký jiný typ, protože to prý neměl ani kde chytit.. na Ostravsku teď prý není hlášen ani jeden případ

merope
7. říj 2019

@lennisek1 Ty jo, tak to jsem ani netušila, že jich je víc druhů. Každopádně se ptát určitě dál, v nemocnici na infekčním nemusí vědět nic o gynekologii a porodnictví.

normalnimatka
7. říj 2019

ahojda, no teď už s tím těžko něco naděláš. můžeš akorát maximálně podpořit imunitu x prostředkama a doufat, že to ustojíš. ale ve 3. trimestru už by to snad mělo bejt v pohodě a nemělo by to na plod mít vliv. ale nevím...