Holky, prosím, prodělaly jste někdo v těhotenství příušnice? Dcerce je dnes potvrdili, jsem 35 tt a prý můžu max čekat, jestli jsem to dostala. Podotýkám, že ještě včera jsme spolu jedly z jedné lžičky a samozřejmě jsem i dost kontaktní matka, takže je dost velká šance to dostat. Očkovaná jsem sice byla, ale dcerka taky a stejně je dostala. Navíc mě lehce pobolívá v krku, tak se začínám děsit. Je tu někdo, kdo je v těhotenství prodělal a děti jsou v pořádku? Nebo naopak mají nějaké následky? A přípdně jaké.
Děkuji za info
Určitě pořeš s gynekologem, ale bacha, že můžeš být sama infekční. Ještě je teda šance, že jsi očkovaná a máš dostatečnou imunitu. Jinak ale 35tt, to už je dítě dost velké, aby případně mohlo jít ven i dřív, v případě komplikací.
ahojda, no teď už s tím těžko něco naděláš. můžeš akorát maximálně podpořit imunitu x prostředkama a doufat, že to ustojíš. ale ve 3. trimestru už by to snad mělo bejt v pohodě a nemělo by to na plod mít vliv. ale nevím...
@lennisek1 v 3.trimestru by to pro tebe ani miminko nemelo být riziko. Ale lepší bude pobavit se přímo s gynekologem.