Dcera má červíky - co pomůže? Musíme k lékaři?

sister05
31. bře 2019

Dobrý večer, právě jsem zjistila, že dcera (8let) má červíky. Tedy pěkně velké naděleni. Potřebovala bych zkušenosti jak s nimi zatočit s přihlédnutím na fakt, že česnek moc nemusí, tak nějakou slabou verzi česnekové pomazánky a tipy co dál. Je něco volně prodejné v lékárně nebo musím k Mudr?

pavca1982
31. bře 2019

@sister05
K pediatrovi

fly80
31. bře 2019

Doktor musí napsat prášky, nic jiného nepomůže.

sister05
autor
31. bře 2019

Holk, to je prd...l,dítě se už asi třikrát sprchovalo, má hysterak, že to svědí. Teda ona to sranda není, je to tak k pláči, až mě to rozesmálo. Po hodině v koupelně jsem ji frkla dithiaden. Nic to neřeší, snad krom toho pocitu svědění a snad usne. Tedy už je dvacet minut klid. Tak třeba cajk. Doufám,že se vyrábí nějaké rychle zabírající léky. Jinak zešílím. Jsem v sestem měsíci a denně vyvarovat, věšet, žehlit, dávat pozor na sebe a ostatní aby to nechytli....není to zrovna to, co jsem chtěla podnikat. Ale nevadí. Nějak to dáme
Jinak děkuju 😘😘😘

blondynka400
31. bře 2019

@sister05 dle popisu předpokládám, že se bude jednat o roup dětský. Není to tak hrozné, jak to vypadá, jen to chce dodržovat pár pravidel. Máš dvě možnosti, buď přírodní verzi, která se dá běžně koupit a to https://www.drmax.cz/phyteneo-vermophyt-cps-20 a nebo pak k dr a chemii. Výsledek je v podstatě stejný, jen chemie je jeden den, příroda 5 dní. Vzhledem k tomu, že už určitě nějaký vajíčka snědla, druhé kolo vás stejně nemine.
Základ je, že si v žádném případě nesmí šahat do zadečku, takže i na spaní kalhotky a pod. V žádném případě ruce do pusy, ruce celkově hodně mýt. Anální otvor vždy ošetřit lihem a namazat mastným krémem, i jakoby dovnitř, mají tím problém prolézt a to hlavně na noc. Když se vzbudí, osprchovat, ideálně prstem ty na okraji vyndat, líh a opět krém. I s chemií tě toto nemine, chvíli trvá, než pochcípají a nikdy se všechny nezničí. Základ je hlavně to, že se nesmí dostat vajíčka do pusy. Holka už je dost velká, to pochopí. je to v jejím zájmu 🙂
Česnek se dá koupit i v tabletách, jako doplňková léčba ideální, pak hodně mrkev, tu taky nemají rády...
A pak převléct peřinu, kalhotky vyvařovat, plyšáky a polštářky a další dát to igelitového pytle a 3 týdny nepoužívat.
Je to sice nechutné, ale dá se s tím pracovat, když se dodržují tyto základní pravidla, zbaví se toho relativně rychle. A hlavně pak vždy pohlídat druhou, případě další vlnu a nenechat to rozjet....

sister05
autor
31. bře 2019

@blondynka400 děkuji, to bylo zcela vyčerpávající. Většinu jsem věděla, ale to mazání a líh ne. Když ono ji to děsně pálí. Mazu jakousi bylinnou mastí a to je děs. Jak se pozná další vlna? Dokud nezačala nadávat, že to svědí, tak nic neříkala. Běžně ji tedy nekontroluji. A kruhy pod očima má stabilně. Díky moc.

blondynka400
1. dub 2019

@sister05 ten krém je fakt super, čím mastnější a hutnější, tím lepší a nebát se i dovnitř jako zátku. I jim je to příjemné a tolik to nesvědí. Ono jak vylézají ven a kladou tam vajíčka je to nepříjemné. Ono to nemáš jak zjistit.... Trvá cca 14 dní, než se s vajíčka vylíhne. Takže kontrolovat stolici a po cca 10-14 dnech se stejně jak preventivně berou léky znovu. Ani chemický lék totiž nedokáže zničit všechna stádia vývoje.

aklin
Autor odpověď smazal
Zobraz
sister05
autor
1. dub 2019

@blondynka400 děkuju 😘

moxha
2. dub 2019

Též jsme řešili,ale pro děti není v lékárně nic bez předpisu.Dostali jsme Vermox- nutno přeléčit celá rodina a vše vyprat.Včetně plyšových hraček

blondynka400
2. dub 2019

@moxha není pravda, že v lékárně není nic bez předpisu, viz odkaz co jsem posílala. Z vlastní zkušenosti vím, že to funguje velmi dobře 🙂

calvac
2. dub 2019

@sister05 Sla bych k lekari. Jinak z prirodniho urcite cesnek.

alubif
3. dub 2019

Dětsky Dr. napíše vermox, musí se přeléčit cela domácnost, do druhého dne od požití tablety je klid, po 6 týdnech se bere ještě jedna. Samozřejmě dezinfekce celé domácnosti

elinka90
3. dub 2019

Běž s dcerou k lékaři. Manžel je také jednou chytnul na dovolené, dostal od lékaře zmíněný vermoy a do 2 dnů měl klid od svědění.

sister05
autor
3. dub 2019

Holky, vyřízeno. Jen neprelecili nás. Že to není potřeba. Deratizace domácnosti je únavná a už třetí den v kuse. Dochází mi dezinfekce, práci prostředek a síla 😂👍 vůbec nevím, jestli to moje máma takhle hrozila jako já 👌

helen_h
3. dub 2019

U nás to měla nejprve dcera, byla menší a ještě chodila občas na nočník, takže jsme to odhalili takto, že jsem červíky viděla. Bylo to asi v začátcích, protože jí nic svědilo. Dr. předepsala Vermox a doporučila preventivně přeléčit i bráchu, dospělé zatím ne. Nakonec jsme přeléčili jen ségru. Pak v létě na dovolené jsem hlídala syna a bohužel se červík též objevil, hlídali jsme i sebe s manželem a též jsme si každý jednoho našli. Přeléčili jsme se tedy všichni tři. Naštěstí všichni bez svědění, jak jsme se hlídali a bylo jich asi teprve jen malinko.
Jinak dr. říkala, že obzvlášť na dovolených to je hned, jestli si někde děti nehladili nějaké zvíře, nejhorší jsou prý kočky, které se pořád olizují a případná vajíčka roupů mají pak na kožíšku. Důsledně si po zvířatech tedy mýt ruce!!!
@sister05