Dcera má celý den teplotu. Jak ji srazit?

17. únor 2022

Dobrý den

Mam skoro 2 letou dceru , od rana od 5 ma teplotu 38,6 odpoledne měla 39.1 .

Davala jsem jí nurofen sirup , ten měla v 5 pak v 10:30
A ve 15 jsem dala paralen čípek ale podařilo se mi to srazit jen na 38,2 .
Ale v těch 5 jak měla sirup tak jí bylo po 6 už dobře řadila skakala po posteli , hrala si . Ale od 10h ta teplota nejde dolu .
Sprchovala jsem ji . Hodně pije , a spí

Nevím co dělat . Dr jsem volala rano ta řekla ze ma. Hodne pit a mam se řídit co pisou na krabicce u nuforenu a to je vse.

Vcera jsme byli v hernicce nic ji nebylo az dnes rano v 5 horecka nic ji neni ..
Neprijde mi ze by byla nemocna , rostou ji špičáky vsechny 4
Už koukaji ty špičky a nikdy pri zubech nemela horecku .

Nejaka rada jak ji srazit teplotu?
Myslite ze to muze byt od zubu ? I kdyz mi prijdou ze jsou venku teda aspon ty spicky

tahejhula
17. únor 2022

Vždyť jí to dle tvého popisu po lécích kleslo?

autor
17. únor 2022

@tahejhula rano ano ale odpoledne po druhem sirupu uz ne . Az ve 15 co dostala cipek tak z 39,1 na 38,3

tahejhula
17. únor 2022

To stačí, důležité je, že to reaguje na léky. Co dál, to je těžko radit, když je to teprve první den horečky. Důležité je, že dost pije.

leymea
17. únor 2022

Uvidis co z toho vyleze, muze to byt treba jednodenni horecka (virozka) nebo taky treba angina atd. Teplotu srazej, pokud se srazi na 38 tak lepsi nez aby mela pres 39. I to se pocita za uspech 👍 hlidej si davkovani antipyretik. Nurofen muzes opakovat po 6 hodinach, kdyz musis podat driv tak muzes stridat s tim paralenem po 4 hodinach, prinejhorsim i po 3 hodinach. U mych deti treba lip zabira zrovna ten Nurofen oproti Paralenu.

leymea
17. únor 2022

Syn mel skoro 40 horecku a leky nezabiraly, tak jsem musela jednat jinak. Nez sprchu jsem radeji volila octove ponozky a pomohlo to. Na internetu pripadne najdes navod jak to zredit 🙂 ale pozor, nesmi mit studene koncetiny, to plati i u sprchy a nebo zabalu.

klokanka31
17. únor 2022

Nemůže mít koronu? Naše malá má od noci taky horečky...😟

te_reza
17. únor 2022

První den z toho moc nevykoumas. Důležité je, že pije a teplota aspoň trochu klesne. Pokud nemá brutální kašel/rýmu/něco, tak vyčkej do zítra. Může to být od koróny až po angínu...

autor
17. únor 2022

@leymea to mela odpoledne kdyz byla pod perinou , mela 38-39 a nahore varici ale nohy jako led

ondul
17. únor 2022

U nas byly horecky jedinym priznakem omikronu, trvaly dva dny.

leymea
17. únor 2022

Kdyz ma studene ruce a nohy tak to znamena, ze teplota jeste stoupa (ale antipyretika muzes podat). Jakmile bude mit teple/horke koncetiny tak se teplota ustalila a ted je teprve vhodny napr.zabal.

autor
17. únor 2022

@leymea aha moc dekuju to jsem nevedela ☺️

autor
17. únor 2022

@ondul opravdu me nenapadlo ze by mela omikron nebo covid . Ani nevim jak bych to zjistila . Vcera ji nic nebylo

berenika39
17. únor 2022

Primárně, proč do herničky, když dcera není úplně v pořádku?

atraps
18. únor 2022

teplota rano je nizsi nez vecer...

intonace
18. únor 2022

Nemůže to být šestá nemoc? Byla v herničce určitě né sama? Uvidíš ráno. Když to neklesne volala bych znovu Dr. Hodně štěstí

autor
18. únor 2022

@berenika39 v herne jsme byli ve stredu nic ji nebylo . Horecky mela az ve ctvrtek rano .. a to jsme byli cely den doma ….

leymea
18. únor 2022

Jak to vypada?