Dobrý den
Mam skoro 2 letou dceru , od rana od 5 ma teplotu 38,6 odpoledne měla 39.1 .
Davala jsem jí nurofen sirup , ten měla v 5 pak v 10:30
A ve 15 jsem dala paralen čípek ale podařilo se mi to srazit jen na 38,2 .
Ale v těch 5 jak měla sirup tak jí bylo po 6 už dobře řadila skakala po posteli , hrala si . Ale od 10h ta teplota nejde dolu .
Sprchovala jsem ji . Hodně pije , a spí
Nevím co dělat . Dr jsem volala rano ta řekla ze ma. Hodne pit a mam se řídit co pisou na krabicce u nuforenu a to je vse.
Vcera jsme byli v hernicce nic ji nebylo az dnes rano v 5 horecka nic ji neni ..
Neprijde mi ze by byla nemocna , rostou ji špičáky vsechny 4
Už koukaji ty špičky a nikdy pri zubech nemela horecku .
Nejaka rada jak ji srazit teplotu?
Myslite ze to muze byt od zubu ? I kdyz mi prijdou ze jsou venku teda aspon ty spicky
@tahejhula rano ano ale odpoledne po druhem sirupu uz ne . Az ve 15 co dostala cipek tak z 39,1 na 38,3
To stačí, důležité je, že to reaguje na léky. Co dál, to je těžko radit, když je to teprve první den horečky. Důležité je, že dost pije.
Uvidis co z toho vyleze, muze to byt treba jednodenni horecka (virozka) nebo taky treba angina atd. Teplotu srazej, pokud se srazi na 38 tak lepsi nez aby mela pres 39. I to se pocita za uspech 👍 hlidej si davkovani antipyretik. Nurofen muzes opakovat po 6 hodinach, kdyz musis podat driv tak muzes stridat s tim paralenem po 4 hodinach, prinejhorsim i po 3 hodinach. U mych deti treba lip zabira zrovna ten Nurofen oproti Paralenu.
Syn mel skoro 40 horecku a leky nezabiraly, tak jsem musela jednat jinak. Nez sprchu jsem radeji volila octove ponozky a pomohlo to. Na internetu pripadne najdes navod jak to zredit 🙂 ale pozor, nesmi mit studene koncetiny, to plati i u sprchy a nebo zabalu.
Nemůže mít koronu? Naše malá má od noci taky horečky...😟
První den z toho moc nevykoumas. Důležité je, že pije a teplota aspoň trochu klesne. Pokud nemá brutální kašel/rýmu/něco, tak vyčkej do zítra. Může to být od koróny až po angínu...
@leymea to mela odpoledne kdyz byla pod perinou , mela 38-39 a nahore varici ale nohy jako led
U nas byly horecky jedinym priznakem omikronu, trvaly dva dny.
Kdyz ma studene ruce a nohy tak to znamena, ze teplota jeste stoupa (ale antipyretika muzes podat). Jakmile bude mit teple/horke koncetiny tak se teplota ustalila a ted je teprve vhodny napr.zabal.
@leymea aha moc dekuju to jsem nevedela ☺️
@ondul opravdu me nenapadlo ze by mela omikron nebo covid . Ani nevim jak bych to zjistila . Vcera ji nic nebylo
Primárně, proč do herničky, když dcera není úplně v pořádku?
teplota rano je nizsi nez vecer...
Nemůže to být šestá nemoc? Byla v herničce určitě né sama? Uvidíš ráno. Když to neklesne volala bych znovu Dr. Hodně štěstí
@berenika39 v herne jsme byli ve stredu nic ji nebylo . Horecky mela az ve ctvrtek rano .. a to jsme byli cely den doma ….
Jak to vypada?
Vždyť jí to dle tvého popisu po lécích kleslo?