Ahojky holky, nikdy opravdu nikdy neresim takové věci, pokud nemám pocit, že je to akutní. Dcera padá skoro furt, ale dneska teda zaperlila.
Běžela po koberci a zakopla na rovině na hlavu do komody, nemá bouli ani nebyla apaticka nic.. odrela si trosku leve koleno, úplně nepatrne. Pak jsme šli na zmrzlinu a zakopla opět o obrubník a dala si teda fest zas ale do pravého kolene (jak říkám dnes mazec) bolí ji to prý dost, ani chodit nechce, dala jsem ji tam hned betadine. Chvíli to krvácelo a jako kdyby z toho tekla voda, pak to uschlo a byl klid. No v 19 hod jsem ji šla dat spát a furt se budí, ze ji to bolí. Není to hluboké, ani hniz tam není, vše je už suché. Mám plasit a jet s ni raději k MUDr? Teď v noci ji nechci brát, dle mého pocitu ji to proste bolí jak spadla, ale zas internet mě vystrasil, jak to muže byt akutní. Příkladam foto. (To oranžové je betadine + vypadá ze to ze to krvácí, ale ne je to suché už)
Diky moc holky 😔😔😔
Tak pokud došla domů a nejeli jste hned na pohotovost tak bych už nejela a počkala do rána
Podle mě je to normální odřené koleno a bolí ta rána. Mně tady jedna maminka tenkrát poradila tohle, na lepší hojení.
Počkala bych do rána a pak uvidíte.
https://www.drmax.cz/alfasilver-ha-praskovy-spr...
@sagitta33 Nedošla, přítel ji nesl v ruce, pak šla rovnou spát. Ona i když se nepatrně škrábne třeba o papír, tak už jančí. Nedávno se lehce řízla o papír a hned už nemohla ani jist, jak byla hotová😀
@palja Taky si říkám, že to není akutní. Spadla už milionkrát a měla to kolikrát i horsi, ale teď ji to prý bolí, tak proto jsem taková nesvá. Uvidíme do rána tedy, jinak děkuji moc za tip😉❤️
Ale pohnout nohou může ne? Na šití to není, je to jen povrchový.
@sagitta33 jasně to ona nohou pohne, ale nechce se jí. Samozřejmě když si šla pro pití, tak normálně šla, ale že má bebí, tak chodit nechce
Taky myslím, že je to jen povrchové, odřené koleno bolí dost, zvlášť když je to o koberec nebo když se do toho dostane štěrk. Pochybuji, že by spadla tak nešťastně, že by si tam neco zlomila nebo přetrhala vazy. Děti jsou odolné.
Já bych počkala do rána.
@palja Běžela opět, říkám neběhej a bum a než jsem to dořekla bylo😔😀
Dekuju moc holky ❤️
Není zač. Ať je malé brzy líp. A budu ráda, když zítra napíšeš, jak malé je ❤️🍀
@palja Písnu, mockrát děkuji❤️
Rana vypada uplne v pohode. Spis jestli si ji neboli kost/vazy. Sledovala bych pripadny otok a kdyby rano kulhala, zajela bych na rtg. Ale pokud koleno nebude otekle a dcerka bude normalne skotacit, tak bych to neresila a dal mazala betadinou 🙂
Mozna bych ji na to kolinko dala jeste sirsi naplast, muze ji to bolet jak se odira o perinu nebo spi na brise.
Dokud moje dceři noha nepadala, tak jsem to neřešila 😃 a tohle na upadnuti nevypada a tudiz bych neplasila... jsem v tomhle punk mother... mě nějaké auky, boiii, nemůžu, nechce se mi, nechávalo ledově klidnou. Diky tomu jsem já i dcera pak poznaly, co už je vážné. Zni to jako paradox, asi to neumím vysvětlit. Píšeš, že tuhle se nemohla ani najíst, jak se bouchla. Mě přijde, že zjistila, že když tohle dělá, tak je ta správná a bezva pozornost a začalo s vámi tak trochu cvičit.
Takhle jsem poprve hned jela na pohotovost bylo ji asi 5 nebo 6 a ze ma zlomenou ruku. Hysterka, rvala ze to bolim nehybala s tim, tak jsme jeli. No nic s tim nemela. Vubec nic. Takze priste jsem to vzdy nechala ulezet do dalsiho dne a kdyz si i rano nebo behem dne stezovala, tak jsme teprv jeli. No jasne, ze kdyz jsem ji s tou bolavou rukou nechala dalsi skoro cely den, tak to zlomeny mela🙈😅🤣
@exbordelar Ona spí na zádech a bez periny, takže to asi nebude tím 😔 spis si myslím, ze ji to bolí proste jak spadla a ze to bude lepší, jen jsem byla taková nesvá, než jste mi tu holky napsaly🤣
Prý náplast dávat nemám, říkala teda přítel.. ze by ji to mohlo zmokvat, ať to prý dýchá😏
To bude dobrý, mám malou, teď jí bude 5 a kdybys viděla ty kolena a nohy přes léto 😀. Ona je jako kluk, všude leze, skáče. Na pohyb je teda fakt šikovná, ale občas odřená až běda. Taky jančí, hned náplast a tak 😄. Na jaře skákaly s kamarádkou z větší výšky a ta holčička si zlomila nohu 🙈. Koukej spíš na otoky, kdyby byly. Jinak bude dobrá
Tohle není na pohotovost 🙈, prostě odřené koleno a dítě stěhující si na bebino. Já už se fakt těm našim traumatologum nedivím, že jsou někdy tak protivni, když musí řešit tyhle banality. Lidé opravdu ztrácí soudnost.
Me by desne zajimalo co strasneho pisou o odrenem koleni na internetu 🤔
(btw z tohohle bych max spis hlidala tu hlavu, pokud to byl nejaky extremni drzkopad, koleno bych nezkoumala, ani neresila pohotovosti ani s doktorkou, ani kolem toho nebehala jestli neni mokvanicko apod. , zadna pozornost, proste odreny koleno 🤷🏾♂️ deti vzdycky “chvalim”, ze maji spravna letni kolena 🫢 )
Mě vloni při běhání srazil bruslař na asfalt a měla jsem fakt pěkný krvavý koleno. Já úplně za ty roky dospělosti zapomněla, jak děsně to pálí! Dceru bych přiměřeně ňuňala, ale opravdu netuším, co by s odřeným kolenem měl dělat doktor. Ale živě si dokážu představit, jak moc vyváděla moje bebínkovská dcera.
Bolet jí to bude nějakou dobu - je to na pitomém místě a jak se chodí, natahuje to a asi to bude delší dobu hojit. Já bych to ven zalepila - kdyby spadla, ať to nepřikrmí, ale přes den doma nechala volně. Koleno aby bylo vyčistěné a jinak nechat být. A zbytečně neupozorňovat. Já byla před dvěma týdny na biopsii kůže na lokti a dodnes mám strup. První týden to bolelo, ale už to nelepím a nechávám tam strup, dokud neodpadne (normálně je jinak ďoubu 🤣). Bude to dobrý.
@alubif Ano, sama jsem právě ten typ člověka, co nejezdí k doktorovi, vše řešíme doma a když si právě nejsem jistá, nebo mě něco překvapí a není to samozřejmě něco dost akutního, tak se ráda poradím tady, kde už ty zkušenosti mají holky, právě proto, abych nejela s nějakou banalitou, tak nemusis byt hned tak arogantní. 🙂
Jinak holky hlásím, koleno vypadá prostě jako odřené koleno😀 malá už zas běhá a jančí, čoveče jestli si neměla pravdu @felis 🤣
Jinak hlava a vse okolo je taktéž v pořádku. Děkuji všem co mi byly oporou a uklidnili mě❤️
To bude dobré
Dcera spadla* 😀