Dcera 4 roky a stěžuje si na bolest v krku, už nevím co...

Včera v 17:32

Ahoj holky, opravdu nejsem ten typ co lita k doktorce, kvůli každý rymince, ale ted fakt nevim.
Dcera pred 14 dny streptokok, týden cajk a dnes v noci vubec nespala, byla protivna. Vypadlo z ni, ze ji bolí v krku, tak dostala nurofen a takový lízátka s lišejníkem a šalvěji, pije čaj cely den a furt řve jak ji tam bolí, nic tam ale nevidím (samozřejmě nejsem doktorka, ale nic tam nema) nema teplotu, ma lehce ucpaný nos, ale to je vše. Takze ucpaný nos a ten krk. Mam ji raději vzít zítra k MUDr? Ja proste si rikam, jestli občas i nekecá, protoze jist nechce, jak ji silene bolí v krku, ale kdyby mela dostat čokoládu, tak to uz ji tam nebolí, jestli mi rozumíte. Nevim fakt nevim😒

autor
Včera v 17:35

* jeste chci dodat, ze dcera nema vubec kašel, ani jednou nezakašle.

martt
Včera v 18:00

Naše kluky bolí v krku i ze zadní rýmy. Takže by to mohla mít od toho.

autor
Včera v 18:06

@martt Tak myslíš, že ji mam ještě zítra třeba nechat doma a počkat do pátku nebo rovnou zítra frčet? Ja fakt nevim. Je fakt, ze ja mam taky ucpaný nos a teče mi rýma až do krku a páli mě tam, ale stačí jen jedna pastilka a je mi fajn, tak nevim jak je možný, ze male ne.

jipe
Včera v 18:57

Mnlě někdy brutálně pálí nosohltan na začátku rýmy. Vyckala bych ještě. Streptokoka poznám od pohledu většinou a u toho moc nebývá rýma

autor
Včera v 19:04

@jipe Dobre děkuji moc🙂

zmrzlinka
Včera v 19:27

Mohla se jí vrátit angína není to může být virové....uvidíš jak se to bude vyvíjet dál.

autor
Včera v 19:40

@zmrzlinka Tak ted se jí už rozjela fest rýma a i horečka, tak uvidíme v noci..

jipe
Včera v 19:43

Možná zkusit covid test a kdyztak v pátek raději k dr., ono se ten streptokok rád vrací, ale ta rýma typická není

autor
Včera v 19:53

@jipe a není lepší ji vzít hned zítra? Ja se zas bojím abych něco nepodcenila ja nevim proste

jipe
Včera v 20:01

Já jsem vyckavaci typ a navíc dr. taky potřebuje vidět, až jak se to vyvinulo. Pokud nebude mít 40, brečet bolesti, apod., tak bych počkala do pátku. Ale já už mám u svých dětí celkem zkušenost a odhad. Uvidíš ráno.

autor
Včera v 20:02

@jipe dobre děkuji 🙂

petramana
Včera v 20:11

@jipe presne tak, i nase mudr. rika nejlip tak 3.-4. den od zacatku nemoci, aby mohla nejak stanovit diagnozu.. nechapu treba svagrovou, jejiz ditko ma v noci zvysenou teplotu a rano s nim leti k mudr. - na co tam jako ta doktorka prijde? pockejte do patku, do te doby srazet horecku, neco na rymu a od bolesti krku (na ten muze pomoci i lek na snizeni teploty). Klidnou noc 🍀

autor
Včera v 20:13

@petramana snažíme se, ale ona mi nechce ani papat, spi mi tak 5 min a pak začne plakat jak ji to strašně bolí, je to voser, hrozny holky az ted na večer se ji to rozjelo

jipe
Včera v 20:21

Jist nemusí, hlavně ať pije.