Dcera 4 roky a stěžuje si na bolest v krku, už nevím co...

6. lis 2024

Ahoj holky, opravdu nejsem ten typ co lita k doktorce, kvůli každý rymince, ale ted fakt nevim.
Dcera pred 14 dny streptokok, týden cajk a dnes v noci vubec nespala, byla protivna. Vypadlo z ni, ze ji bolí v krku, tak dostala nurofen a takový lízátka s lišejníkem a šalvěji, pije čaj cely den a furt řve jak ji tam bolí, nic tam ale nevidím (samozřejmě nejsem doktorka, ale nic tam nema) nema teplotu, ma lehce ucpaný nos, ale to je vše. Takze ucpaný nos a ten krk. Mam ji raději vzít zítra k MUDr? Ja proste si rikam, jestli občas i nekecá, protoze jist nechce, jak ji silene bolí v krku, ale kdyby mela dostat čokoládu, tak to uz ji tam nebolí, jestli mi rozumíte. Nevim fakt nevim😒

autor
6. lis 2024

* jeste chci dodat, ze dcera nema vubec kašel, ani jednou nezakašle.

martt
6. lis 2024

Naše kluky bolí v krku i ze zadní rýmy. Takže by to mohla mít od toho.

autor
6. lis 2024

@martt Tak myslíš, že ji mam ještě zítra třeba nechat doma a počkat do pátku nebo rovnou zítra frčet? Ja fakt nevim. Je fakt, ze ja mam taky ucpaný nos a teče mi rýma až do krku a páli mě tam, ale stačí jen jedna pastilka a je mi fajn, tak nevim jak je možný, ze male ne.

jipe
6. lis 2024

Mnlě někdy brutálně pálí nosohltan na začátku rýmy. Vyckala bych ještě. Streptokoka poznám od pohledu většinou a u toho moc nebývá rýma

autor
6. lis 2024

@jipe Dobre děkuji moc🙂

zmrzlinka
6. lis 2024

Mohla se jí vrátit angína není to může být virové....uvidíš jak se to bude vyvíjet dál.

autor
6. lis 2024

@zmrzlinka Tak ted se jí už rozjela fest rýma a i horečka, tak uvidíme v noci..

jipe
6. lis 2024

Možná zkusit covid test a kdyztak v pátek raději k dr., ono se ten streptokok rád vrací, ale ta rýma typická není

autor
6. lis 2024

@jipe a není lepší ji vzít hned zítra? Ja se zas bojím abych něco nepodcenila ja nevim proste

jipe
6. lis 2024

Já jsem vyckavaci typ a navíc dr. taky potřebuje vidět, až jak se to vyvinulo. Pokud nebude mít 40, brečet bolesti, apod., tak bych počkala do pátku. Ale já už mám u svých dětí celkem zkušenost a odhad. Uvidíš ráno.

autor
6. lis 2024

@jipe dobre děkuji 🙂

petramana
6. lis 2024

@jipe presne tak, i nase mudr. rika nejlip tak 3.-4. den od zacatku nemoci, aby mohla nejak stanovit diagnozu.. nechapu treba svagrovou, jejiz ditko ma v noci zvysenou teplotu a rano s nim leti k mudr. - na co tam jako ta doktorka prijde? pockejte do patku, do te doby srazet horecku, neco na rymu a od bolesti krku (na ten muze pomoci i lek na snizeni teploty). Klidnou noc 🍀

autor
6. lis 2024

@petramana snažíme se, ale ona mi nechce ani papat, spi mi tak 5 min a pak začne plakat jak ji to strašně bolí, je to voser, hrozny holky az ted na večer se ji to rozjelo

jipe
6. lis 2024

Jist nemusí, hlavně ať pije.

eliss232
7. lis 2024

Vždyť zkus zavolat doktorce, za to nic nedáš. Hlavně aby pila dostatek tekutin.

autor
7. lis 2024

@eliss232 Holky noc byla strašná, bylo ji špatně a nespala, tak mi to nedalo. Jely jsme k MUDr a opět streptokok, ale jiný kmen, takže další antibiotika a dalších 10 dní doma, já se už picnu🥹😃

petramana
7. lis 2024

at je brzy lip 🍀

dashyyy
7. lis 2024

jak poznala jiný kmen? jinak kluk ho měl loni 8x za sebou, pokaždé k tomu byla rýma, horečka jen 4x

autor
7. lis 2024

@dashyyy nemam tušení, udělala stěry, někam to vložila a za 15 min přišla, uplne s jinými antb a rekla mi to🥹🤣

dyechampion
7. lis 2024

Streptokok se muze opakovat a i tise rotovat mezi vami...i nam se to jednou stalo a bylo to skoro na mesic 🙈