Maminky,dceru tak posledni pul rok poboliva podbrisek,u doktora jsme byly,udajne se pripravuje na svou prvni menstruaci,coz podle vseho uz je na spadnuti,strasne akne,chlupy pod pazi i dole,zacinajici rust prsou.Nekdy ji boli bricho tak ze nechce jit do skoly? Nemate zkusenost co na takovy druh bolesti nejlepe zabere? A hlavne co ji muzu dat v necelych 12 ti letech?Dekuji
@pavlusak ahoj, ja si nejako nepamatam, ze by ma pred prvym menzesom pobolievalo brucho. Ale nedavno som sa o tom bavila so svagrinou, neter to prvykrat dostala a vraj ju pobolievalo brusko tak mozno 2m pred menzesom.
Pol roka bolesti sa mi zda moc. Asi by som ziadala nejake vysetrenie. Pripadne mozno to moze byt aj psychickeho razu. Nema v skole nejaky stres? Obava zo zlej znamky, sikana, neuspech s prvou laskou...?
Ahoj, já jsem takhle malá ma ms bolesti brala pupálku, ale spíš dlouhodobě. Určitě to s ní bylo lepší, než bez ní. Před první ms si ale bolesti nepamatuji. Možná by nebylo od věci zajít s ní na tu gyndu.
Ahoj, jæ dostala první mens. v 11 letech, ale břicho mě před tím nijak nebolelo. Objevilo se to z nenadání a až potom začali křeče a bolesti v podbříšku. Pro jistotu a klid vás obou bych vyhledala toho gynekologa. Na ztlumení bolesti bych jí zkusila dát půlku paralenu, ale nic jiného do ní necpi, dokud nebudeš mít jasno.
Bohuzel neporadim, ale jen chci rict, ze pred prvni MS jsem zadne bolesti nemela.
Ahoj a to ja si tedy pamatuji přesně, ze jsem tehda bolesti mela, bolely me hrozně zada a v podbřišku bolest-takove jako tlaceni (jako by vam nekdo na tom brichu porad lezel). A vim ze to trvalo docela dlouho. Třeba se opravdu telo pripravuje. Pokud nema vytok, svědění, tak by to byt mohlo.
Já měla bolesti, ale jen lehčí a občasné se slabším výtokem. Nebrala jsem nic. Byly jste u gynekologa nebo jen u pediatra? Jinak bych se určitě zamyslela i nad tou příčinou psychického rázu, může to být jiný problém (škola, kamarádi), ale i třeba strach z těch tělesných změn.
Pul roku bolesti, porad nic, zajdete na detskou gyndu at ma holka klid. Co na to chcete davat, kdyz nevite, co ji fakt je? Me teda do 1.ms nebolelo nic...