Dobrý den, Nurofen na bolest zubů u kojenců je všude probírán, nemůžu se však dočíst jednu konkrétní věc. Můj syn, 5 měsíců, má v noci bolesti při prořezávání prvních zubů (rovnou stoličky). Doslova prořve několik hodin. Jediné, co ho uklidní a uspí je Nurofen čípek. Usne na 4 hodiny. Dala jsem mu ho párkrát před spaním. Přes den ne, to tolik nebrečí a dá se to v pohodě zvládnout - jen jeden před spaním. Vím, že je ho možné dávat max.3 dny a dávkovat po 6ti hodinách, ale jak je to, když dám čípek jen na noc? Platí také ty tři dny? Bez něj se nevyspí on ani my. A druhá věc, je šetrnější čípek nebo sirup? Po Paralen sirup měl velký průjem a noc byla ještě horší. Moc děkuji
@lv Děkuji, nechci mít malého závisláčka, ale když už se fakt nevyspí nikdo.... Zítra jdu k doktorce, tak se poradím i s ní, ale co píšete vy mi přijde také logické. Možná se taky nemá dávat déle kvůli vzniku závislosti...., aby pak neusínal jen po Nurofenu 🙂 🙂
Léková forma, tedy sirup nebo čípek je myslím jedno, spíš co je snažší pro vás na podání. Na tu noc bych dala i déle než 3dny, mám dojem, že to spíš značí u horečky, že by měl dítě vyšetřit lékař, ne stále jen den za dnem srazit teplotu a vlastně ji neřešit. Ať je brzy lépe, špičáky si pamatuju já i sousedi.