Ahojte, zijeme v zahranici momentalne, odoslala som muza, aby kupil pre dcerku (2 roky a 7 mesiacov) nejaky vitamin C a caj. My doma sme pouzivali cevitko a caj pre deti z dm na obranyschopnost.
K teme. Doniesol fajn veci, ale vsetko od 3 rokov. Lekarnik tvrdil, ze tieto uz od 2,5 r mozu deti.
*Vitamin C gumove cukriky: 40mg + Acerola 160mg
*Caj: Tymián* 35 % • List eukalyptu* 30 % • Citrónová kôra* 15 % • Koreň sladkého drievka* 15 % • Prírodná medová aróma.
Podla vas, mozem dat, alebo nie? Podla lekarnika ano, aj ked je tam napisane od 3+.
Dala bych...čaj slabší a u těch gumídků ohlídat, jestli je dítko umí bezpečně rozkousat... 😊
Občas dám 2,5 letemu multivitaminove gumidky, co mám pro staršího. Ale hlídám, aby to bylo tak max. 3x do týdne.
Ano.Dala.
Me v lekarne říkal, ze všechny ty vitaminy mají od tři let (i ala gumovy bonbony) do tři let kvůli riziku zádušní… ze malá může.. pokud to umit jist 😝
Dávám vitamínový sirup od tří let dceři od 2 let a 8 měsíců. Ale zase si říkám, že ona je na svůj věk extrémně velká, větší než její 4 lety bracha, tak to snad nevadí😀
Náš dr. říká, že předávkovat se vitamíny není tak jednoduché a nemám se bát dávat vitamíny i mladšímu dítěti.
Ano, dala by som bez problémov. Ešte vám to aj lekárnik potvrdil
U těch gumových je to od 3 let kvůli tomu, aby to děti zvládli rozkousat . Tak mi to tenkrát říkali v lékárně, když jsem sháněla něco pro dceru. Jsou tím výrobci chráněny. Pokud ti to dítě v pohodě rozkouše a spolkne, klidně bych dala .
Ja bych dala. Nase děti baští rybí tuk a gumové multivitaminy v kapslích už od 2 let, jen jsem si pohlidala, aby byla pusinka prázdná. Čaje vařím buď do velké konvice 1 sáček nebo nechám louhovat v hrnečku a pak ředím do lahvičky. Jednou jsem na kašel neměla jiné kapky, než s alkoholem (prodala mi je lekarnice pro 2 letou dceru, na kterou v lékárně koukala, takže se nemohla splést) a až doma jsem to zjistila, ale nebylo zbytí a dcera přežila 👍
Dakujem vam krasne! ❤️
U nás v lékárně doporučují u podobných doplňků stravy menší dávkování - např. B-komplex dávám místo 8 kapek jenom 5, jitrocelový sirup menší kávovou lžičku, atd. Takže já bych dala 🤷♀️