Dali byste vitamín a čaj určený pro 3leté dítě mladšímu dítěti?

6. lis 2023

Ahojte, zijeme v zahranici momentalne, odoslala som muza, aby kupil pre dcerku (2 roky a 7 mesiacov) nejaky vitamin C a caj. My doma sme pouzivali cevitko a caj pre deti z dm na obranyschopnost.

K teme. Doniesol fajn veci, ale vsetko od 3 rokov. Lekarnik tvrdil, ze tieto uz od 2,5 r mozu deti.

*Vitamin C gumove cukriky: 40mg + Acerola 160mg

*Caj: Tymián* 35 % • List eukalyptu* 30 % • Citrónová kôra* 15 % • Koreň sladkého drievka* 15 % • Prírodná medová aróma.

Podla vas, mozem dat, alebo nie? Podla lekarnika ano, aj ked je tam napisane od 3+.

emillyhk
6. lis 2023

U nás v lékárně doporučují u podobných doplňků stravy menší dávkování - např. B-komplex dávám místo 8 kapek jenom 5, jitrocelový sirup menší kávovou lžičku, atd. Takže já bych dala 🤷‍♀️

slecnami
6. lis 2023

Dala bych...čaj slabší a u těch gumídků ohlídat, jestli je dítko umí bezpečně rozkousat... 😊

emamaira
6. lis 2023

Občas dám 2,5 letemu multivitaminove gumidky, co mám pro staršího. Ale hlídám, aby to bylo tak max. 3x do týdne.

zmrzlinka
6. lis 2023

Ano.Dala.

janule0123
6. lis 2023

Me v lekarne říkal, ze všechny ty vitaminy mají od tři let (i ala gumovy bonbony) do tři let kvůli riziku zádušní… ze malá může.. pokud to umit jist 😝

me_druhe_ja
6. lis 2023

Dávám vitamínový sirup od tří let dceři od 2 let a 8 měsíců. Ale zase si říkám, že ona je na svůj věk extrémně velká, větší než její 4 lety bracha, tak to snad nevadí😀

wendulka
7. lis 2023

Náš dr. říká, že předávkovat se vitamíny není tak jednoduché a nemám se bát dávat vitamíny i mladšímu dítěti.

mia_von_prag
7. lis 2023

Ano, dala by som bez problémov. Ešte vám to aj lekárnik potvrdil

pajii25
7. lis 2023

U těch gumových je to od 3 let kvůli tomu, aby to děti zvládli rozkousat . Tak mi to tenkrát říkali v lékárně, když jsem sháněla něco pro dceru. Jsou tím výrobci chráněny. Pokud ti to dítě v pohodě rozkouše a spolkne, klidně bych dala .

andykaa
7. lis 2023

Ja bych dala. Nase děti baští rybí tuk a gumové multivitaminy v kapslích už od 2 let, jen jsem si pohlidala, aby byla pusinka prázdná. Čaje vařím buď do velké konvice 1 sáček nebo nechám louhovat v hrnečku a pak ředím do lahvičky. Jednou jsem na kašel neměla jiné kapky, než s alkoholem (prodala mi je lekarnice pro 2 letou dceru, na kterou v lékárně koukala, takže se nemohla splést) a až doma jsem to zjistila, ale nebylo zbytí a dcera přežila 👍

autor
7. lis 2023

Dakujem vam krasne! ❤️