CVS -syndrom cyklického zvracení. Máte zkušenost, rady...?

honeyi
27. říj 2021

Ahoj maminky, chtela bych se zeptat zda je tu taky nekdo kdo se nejakym zpusobem pere se syndromem cyklickeho zvraceni u deti? Mohly bychom si vymenit, zkusenosti, rady, atd.

dagidagi
10. lis 2021

@honeyi Ahoj Honeyi, momentálně se pereme s něčím podobným, doktor zatím určil tuto diagnózu, ale spíš, že je rád, že konečně symptomy malé na něco pasují. Mě ale pořád přijde, že se spíš pere s nějakou potvorou. Začalo to tak, že nám před měsícem zvracela 3 dny po sobě, vždy v noci. Do toho divný hlenovitý ani ne průjem, ale prostě častá stolice, ne vodnatá. Pak přes týden dobré, o víkendu zase, ale už jen jeden den. A od té doby ještě dvakrát, vždy jeden den o víkendu, vždy s tou divnou stolicí. Přes týden je vždy klid. No divné. Testy na parazity i bakterie jsou negativní, ale pravda, že ty neodhalí vše. Tak uvidíme. Jaké máte příznaky vy?

honeyi
autor
12. lis 2021

@dagidagi ahoj, jejda tak to je teda taky dost neprijemne. My se s tim pereme uz temer 3 a pul roku. U nas to zacina tak, ze vzdy po ranu je mala bleda, nevrla, ma obrovskou zizen...a potom zacne zvracet....bohuzel to neni klasicke zvraceni (kdy se ti interval prodluzuje) tady se interval zkracuje. Takze vetsinou do 2 hodin koncime v nemocnici na kapackach, protoze je dehydrovana, apaticka....nic v sobe neudrzi, ani malou kavovou lzici vody, proste nic. Po prijezdu do nemocnice ji daji kapacky...vetsinou 3 a druhy den je v poradku a uz pije a ji. Ale nevime co to zpousti, nevime kdy to prijde atd... Blby je, ze kdyz dite zvraci 5 krat za hodinu tak je to cca co 10 minut a u maleho ditete dojde velmi rychle k dehydrataci. Ted naposledy v zari jsme po prijezdu do nemocnice taky cca po 2 hodinach byla mala dle dr dehydrovana, zchvacena, apaticka s okamzitou potrebou infuzni lecby....a takto se s tim pereme uz od jejich 2 let. Prujem mela snad jen jednou, ale nijak velky...na bolest hlavy si stezovala po tech 3 letech az teprve ted...za sebou mame kompletni vysetreni na imunoligii, alegrologii, interne, gastro, magnetickou rezonanci, eeg, diabetes, geneticke vysetreni, metabolicke vady, epilepsii..proste vse co slo..nikde se nic nenaslo, vsude v poradku. Ted jsme dostaly predepsany diazepam pri dalsi atace, coz teda nadsena z toho nejsem protoze ten se podava detem prave pri epilepsii a krecich, ale pry to mame zkusit, protoze sami doktori zatim nevi a jeste mame davat horcik jako prevenci. Takze nam to uzavreli jako syndrom cyklickeho zvraceni (urcita forma migreny), ze ktere pry bud mala vyroste jak bude dospivat nebo ji to prejde v klasicke migreny na ktere uz jsou leky. Aktualne ji nechteji davat zadne leky preventivne, protoze to nema pravidelne. Takze asi tak. Uprimne, je to stresujici, vycerpavajici a na palici, protoze kazde rano se budim ve stresu s cim se probudi mala 🤦 ale na druhou stranu ona je uzasna v tomhle a bez problemu spolupracuje s doktorama a vi, ze kdyz jedeme do nemocnice, tak uz bude lepe, protoze tam dostane tu medicinku do rucicky a to ji pomuze.

dagidagi
12. lis 2021

@honeyi jejda, tak to me moc mrzí, čím procházíte. Je to hrozné, když nevíš, co tomu dítěti je. Já doufám, že naše malá už bude lepší, ale taky je to takové ticho před bouří. Tak uvidíme, co bude dál. Naštěstí mám skvělou známou, co je zdravotník (porodní asistentka), ale zároveň rozumí bylinkám, tinkturám a prostě přírodnímu lékařství obecně, tak mi právě říkala, že se jí to též nezdá, že nic není jen tak bez příčiny, tak malá jede tinktury na její doporučení (pokud bys chtěla, můžu poskytnout kontakt, určitě by poradila v rámci tel konzultace, jen má celkem plno). Včera byl 7my den v cyklu těch atak a zatím dobrý, tak věřím, že jsme tu potvoru vyhnali, ať už je to, co je to. No ale uvidíme, k dalším dnům mám ještě respekt.

calamityjane81
9. led 2022

@honeyi Zdravím Vás, přesně vím, co popisujete, protože totéž zažíváme s dcerou už víc jak 4 roky a hospitalizována byla už 11x. Začalo to nástupem do školky, kde i přes několik pokusů končila po max 8 dnech na kapačkách. Teď je v první třídě, ale byla tam 3 dny a zqse začala zvracet. Nakonec jsem odvolávat nemocnice, kam ji můžu přivést. První den ji dali kapačku jen ambulantně, ale to nepomohlo, hospitalizovali jí až 3. den. Takže jsem dceři vyřídila individuální výuku.

bachataila
5. lis 2023

Dobrý den prosím kdo máte zkušenost se syndrom cyklického zvracení a jak to řešíte?

bachataila
5. lis 2023

@calamityjane81 dobrý den mám se synem stejný problém prosím řada bych se s vama zkontaktovala jelikož syn už se s tímto problémem tpotyka 6 let a po 2 letech individuální výuky doma ho poslali do 3 třídy jenže od začátku roku byl ve škole celkem 10 dní jak pokračujete s léčbou prosím ozvěte se

bachataila
29. lis 2023

Zdravím prosím kdo máte zkušenosti se syndromem cyklického zvracení?