Ahoj holky, mám dotaz. Dcera 25 m vždy při usínání sebou cuka. Jedna se o krátké záškuby ruky, nohy, ramene. Zatím ještě necukala hlavou, ani v obličeji. Záškuby nejsou rytmické, ani omezené na jednu stranu těla. Děje se tak vždy, když usíná a pak v průběhu noci, kdykoliv nespi moc tvrdě. Pres den se to ještě nikdy nestalo. Mate s tím někdo zkušenost? Vim, ze děti na tyto záškuby někdy trpí, ale tohle je velmi často, min pul noci. Jen při opravdu hlubokém spánku je v klidu. Díky za odpovědi.
@mysonek díky, já jsem na dnešek chvíli sledovala, kdy se to objevuje a většinou je to asi spíš v mělčí fázi spánku. Nejtvrději spí k ránu, a to se ani nehne. No uvidíme, kdyby se to nějak zhoršovalo, tak bych asi zvážila doktora....
Holk,, jak to dopadlo?
dobry den mam stejny pripat . vecinou to je kdyz ho uspavam vecer mezi 9hopul desatou pak spi vklidu a nic nedela a rano mu dam mliko a pak to zacne delat a jeste se vopcas zasmneje no mam strach muzete my prosim rict co to je dekuji
dobry den chtela bych se zeptat co muze spusobyt zkubnuti u ditete . delato rano a nez de spat kyz spi tak to nedela
dekuji
U nás to v podstatě nijak nedopadlo, respektive to odeznělo cca za dva měsíce úplně samo 😉
@fredericka při usínání je cukání normální, stejně tak v době tzv. REM spánku (ten kdy se zdají sny). REM a nonREM spánky se střídají, takže sebou může cukat i v průběhu noci.