Coxa vara adolescentium. Zkušenosti?

jitkaaa1
28. pro 2021

Ahoj holky, moje dcera je po operaci kycli. Diagnoza coxa vara adolescentium. Zajímalo by mě, jestli nemá někdo zkušenost se stejným onemocněním. Jak jste se s tím popraly s detma a jak se léčilo? Jak jste ošetřovaly jizvy? Jak rehabilitovaly a od kdy? Jsme nyní v druhém období hojeni.Plne odlehčení jedné nohy máme za sebou.Trvalo 6 týdnu.Nyni máme zatěžovat dalších šest týdnů se zatížením 50 % váhy, stále o fr.holich. Kdy jste deti poslaly po tak zásadním zákroku do skoly? Budu ráda i za zkušenosti po pár letech od operace,zda vznikly komplikace a jak jste zvládly s detma. Moc dekuju za reakce Jitka

levandule_k
29. pro 2021

Pokud se jedná o jizvy z čistě estetického hlediska, tak tam platí heslo mazat, mazat a mazat. Fajn je vnitřní sádlo (nejí se), je jemnější než klasické. Na jizvy je dobrý i rakytníkový olej, ale pidi lahvička stojí asi tři stovky. Řešila jsem to tak, že jsem kapku rakytníkové oleje smíchala třeba s olivovým, sádlem nebo jiným krémem.

petrakkl
21. led 2024

@jitkaaa1 Dobrý den, mohu mít prosbu ohledně léčby u Vaší dcery? Mojí dceři byla nemoc diagnostikována v 10 letech. Děkuji předem za jakoukoli informaci. Petra

anetecka
25. kvě 2024

Dobrý den, dceri zjistili take coxa vara adolescentium. Prosím jak jste dopadla s dcerou? Budu moc ráda, když se ozvete.

vlaaadenkaaa
21. čer 2024

@anetecka
Dobry den , no mému synovi to zjistili nejak podobně..21.5 operace...no ale je trochu starsí ma 16 let...no začal vyzpivat později a bohužel se tohle stalo...taky hledam inforce no spiše zkušenosti rodičú atd...jsem zdravotnik tak tomu trochu rozumim, ale nevim spiše tu prognozu v dalsim obdobi....co čtu studie tak nic moc pozitivni to neni a u nas puiberta v plnem.proudu...ach jo co vy?

anetecka
6. črc 2024

@vlaaadenkaaa a jaký stupeň skluzu má syn? Dcera má 3 stupeň a operace bude na konci července v Praze. Potom jedeme hned do lázní na rhb.

jitkaaa1
autor
9. říj 2024

@petrakkl Rada pošlu neverejne

jitkaaa1
autor
9. říj 2024

@anetecka ráda pošlu neverejne

jitkaaa1
autor
9. říj 2024

@petrakkl ráda pošlu neverejne