Ahoj holky, moje dcera je po operaci kycli. Diagnoza coxa vara adolescentium. Zajímalo by mě, jestli nemá někdo zkušenost se stejným onemocněním. Jak jste se s tím popraly s detma a jak se léčilo? Jak jste ošetřovaly jizvy? Jak rehabilitovaly a od kdy? Jsme nyní v druhém období hojeni.Plne odlehčení jedné nohy máme za sebou.Trvalo 6 týdnu.Nyni máme zatěžovat dalších šest týdnů se zatížením 50 % váhy, stále o fr.holich. Kdy jste deti poslaly po tak zásadním zákroku do skoly? Budu ráda i za zkušenosti po pár letech od operace,zda vznikly komplikace a jak jste zvládly s detma. Moc dekuju za reakce Jitka
Dobrý den, dceri zjistili take coxa vara adolescentium. Prosím jak jste dopadla s dcerou? Budu moc ráda, když se ozvete.
@anetecka
Dobry den , no mému synovi to zjistili nejak podobně..21.5 operace...no ale je trochu starsí ma 16 let...no začal vyzpivat později a bohužel se tohle stalo...taky hledam inforce no spiše zkušenosti rodičú atd...jsem zdravotnik tak tomu trochu rozumim, ale nevim spiše tu prognozu v dalsim obdobi....co čtu studie tak nic moc pozitivni to neni a u nas puiberta v plnem.proudu...ach jo co vy?
@vlaaadenkaaa a jaký stupeň skluzu má syn? Dcera má 3 stupeň a operace bude na konci července v Praze. Potom jedeme hned do lázní na rhb.
@vlaaadenkaaa ráda pošlu neverejne
Pokud se jedná o jizvy z čistě estetického hlediska, tak tam platí heslo mazat, mazat a mazat. Fajn je vnitřní sádlo (nejí se), je jemnější než klasické. Na jizvy je dobrý i rakytníkový olej, ale pidi lahvička stojí asi tři stovky. Řešila jsem to tak, že jsem kapku rakytníkové oleje smíchala třeba s olivovým, sádlem nebo jiným krémem.