Covid ve druhém trimestru. Co vám v poslední době lékař doporučil?

2. črc 2022

Dobrý den, vím, že na téma covid toho bylo napsáno hodně, ale doporučení se každou chvíli mění. Proto mě zajímá, co vám v poslední době lékař doporučil (jestli vůbec něco) a jestli je vše v pořádku. Teplotu jsem měla max 37,5, hrozné bolesti zad, svalů, těžké nohy, další den obrovská bolest hlavy. Toto trvalo pět dní, teď je to už lepší, jen únava a ucpaný nos.
Ředili vám krev nebo se to už zase nedělá? Miminka v pořádku? Mám tři dávky očkování, ale docela mě to vzalo a mám strach o miminko.

misaa56
2. črc 2022

Měla jsem covid v dubnu kolem 13tt, bez teplot jen rýma, kašel a jeden den mě bolelo v krku a chtělo se mi spát. Na internetu, jsem se taky dočetla o ředění krve, tak jsem volala k Dr a sestra mi řekla že to ještě neslyšela aby se ředila krev po covidu. Teď jsem 26tt a vše je v pořádku 🙂 Mám dvě dávky očkování

l22l
2. črc 2022

Ahoj, covid jsem měla v druhem trimestru v podstatě se stejným co ty. Bolesti svalstva, zad, migrena, mírně zvýšena teplota. Nic mi neředili a co nejvíce jsem odpocivala. Malá vedle mě leží v postylce a je zdravá ❤️ Tak neboj a drž se

martulka88
3. črc 2022

Když jsem loni v lednu prodělala covid v 37tt, tak mi nikdo nic nedal. Ale o měsíc déle už se dávaly léky na ředění krve a všude se to řešilo. Pokud tvá gynekologie ví, že máš covid a nic ti nedali, tak to "neřeš". Já však bych byla velmi opatrná a řešila to hlavně s gynekologií - měla jsem lehký průběh (jen zánět nosohltanu), bez teplot a neočkavaná a kvůli tomu mi posunuli termín SC o týden a já nakonec o miminko přišla den po původním termínu, ikdyž dle pitvy to nebylo covidem - přestalo tlouct srdíčko.

autor
3. črc 2022

@misaa56
@l22l
Tak to ráda slyším. Na gynekologii jsem ještě nevolala, výsledek přišel v pátek odpoledne. Praktik to ví a o ředění ani slovo. 🤷‍♀️

europa00
3. črc 2022

Ahojky já bych volala i ba pohotovost…ono totiž virus jsko takový mimco nic neudělá a tys to nějak zvládla to co he ba nej nejhorší je ze opravdu hodně zahustuje krev. Js jsem byla dokonce v prvním trimestru a Pcr test mi vyšel pozitivní až týden po prodělané nemoci a vím ze jsem byla nemocná chytla hsem to od syna který měl potvrzenou pozitivitu… byka jsem nemocná hned fo 12 hodin po kontaktu s nim… naštěstí jsem měla slabý průběh… gynekolozka to TajY neřešila ale měla jsem pak odběry ba Hematologii a tam si všimli úplně huste krve nikdo si to nedal ani dokupy… my jsme zo naštěstí ustaly a k žádné tromboze nedošlo ale nikdy člověk neví jak velké k ni má sklony. Raději vYch to potěšila v nemocnici ať ti vezmou krev a zjisti jestli ji nemáš moc hustou a jestli raději nepichat něco na ředění krve.

cekypetra
3. črc 2022

Ahoj, prodelala jsem ted v breznu, tez v 2. trimestru, tez po 3 ockovanich. Prubeh horsi neb jsem mela vylozene dusivy kasel (jeste skoro 2 mesice po a rozjelo se mi astma), ale bez horecek. Krev jsem jako prevenci redila, 3 tydny si pichala nejnizsi davky Clexanu. Mimi v poradku a za 14 rodim. Drzim palce, at je brzo fajn.

gbp
3. črc 2022

mela sem v 1. trim, prubeh lehky, pichala sem si 10 dni 🤷🏼‍♀️

autor
3. črc 2022

Nedalo mi to a volala jsem do nemocnice. Pan doktor souhlasí s podáním Clexanu nebo Fraxiparinu, ale zhodnotit stav a napsat recept má praktický lékař nebo obvodní gynekolog. Prý podle závažnosti průběhu. A praktik řekl že zhodnotí gynda. Jenže ta je tam až v pátek...

europa00
3. črc 2022

No Ha měla lehký průběh skoro Fakt rYmeckou a trosku bolest v krku přesto mi dost zahustil krev proto vy ti obvodní lékař měl vzít krev jestli tam je zvýšené riziko trombozy…. Tohle nemusí vyhodnocovat gynekolog stačí i obvodní lékař

autor
3. črc 2022

Holky, které jste si něco píchaly, udělali vám nejdřív odběry a pak nasadili nebo bez odběrů? A začaly jste hned při covidu nebo až po nějaké době? Ať vím, jak někoho uhánět...

cekypetra
3. črc 2022

Odbery nedelali, pichala jsem jako prevenci po konzultaci s porodnici a hematologickym oddelenim. Injekce napsal obvodni lekar a zacala jsem brat cca do tydne od pozitivniho testu.

autor
3. črc 2022

Od zítra Clexane do pátku, pak uvidím, co řeknou na gyndě. Snad to zvládnu píchat... 😱