Hezky vecer, mate nekdo zkusenost s porodem behem covidu? Co me ceka? Respirator? Muze byt manzel? Muzu pak byt s ditetem, nebo nas budou separovat. Rodit mam na Bulovce. Doufam, ze do TP budu ok, ale stejne ... Chci byt psychicky pripravena. Diky moc!
Ahoj,já rodila v březnu také s covidem. Manžel u porodu normálně byl a dal už jen porodní asistentka v ochranném oděvu. Já musela mít respirator,což bylo neprijemne pro prodychavani, ale zvládla jsem to
Jo a separovat Vás s miminkem nebudou, budete normálně spolu jen na pokoji mimo ostatní maminky. Po mě chtěli ať se o malého starám s respiratorem na puse, ale řekli mi to až 5-ty den a maly už to měl taky, ovšem úplně bez příznaků. Počítat akorát s tou izolaci, bez navstev, jídlo za dveře atd..aspoň já to tak měla. Přeji ať jste do porodu fit 🙂
Diky moc. Zatim teda bojuju s silenyma respiracnima problemama a uprimne ... nemuzu dychat normalne. Nedokazu si predstavit kontrakce a respirator k tomu.
@zadnyvolnyjmena nemusíš mít respirátor, možná to na tebe zkusí ať si ho vezmeš, tak jim řekneš, že v tom nemůžeš dýchat a sundas ho. Nutit tě nemůžou a oni stejně budou oblečení.
Měla jsem covid a hned po "izolaci" porod. V té době už se neřešili opatření. Jen ta rekonvalescence delší+ problém s krví. Vyšetření během covidu v oddělené místnosti, respirátor, sestra ho ani neměla a pak mi řekla ať si ho v klidu sundám, že to stejně dítěti nesvědčí....
@zadnyvolnyjmena bulovka nevim. Ja rodila v unoru, v brne a covid mi zjistili az na porodnim boxu. Byl jak manzel, tak dula, personal se prioblikl a ja dostala respirator (a kdyz jsem si ho pak trosku sundala na konec, protoze to fakn neslo, vsichni ok, ze budou delat ze to nevidi). Bonding na sale, maly se mnou od zacatku na pokoji, jen jsem byla separe a nikdo mu nekontroloval usi, protoze meli jen jeden pristroj a ten jaksi nemohli zinfekcnit...