Ahoj!
Potřebuju se “trochu” vypovídat.:D Dva roky jsme s manželem unikali covidu. Když jsem otěhotněla, covid se rozjížděl, plný nemocnice atd atd. Bylo mi jasný, že ho dostaneme taky, šlo mi jen o to, abych ho nechytla v těhotenství a pak aby to K chytnul co nejdýl a už nějakou imunitu měl a aby byl co nejmírnější průběh. Pár dní zpátky nás s manželem škrábalo v krku, další den měl horečku, já ucpaný dutiny a bolest hlavy, oba bolest kloubů. Pak oba lepší, jen rýma, kašel, motání hlavy. Jak nám bylo líp, šli jsme na test a oba pozitivní - kamarádka mi tvrdila, že když máš covid “poznáš to prostě” - tak jsem to nepoznala a byla přesvědčená, že jsem jen nachlazená a mám ucpaný dutiny, test jsem brala jako preventivku. Jsem obézní kuřák - jakmile dostanu covid, rozhodně to nemůže být mírnější než nějaký moje nachlazení?! (Ale nechci to shazovat! Pořád je fajn před tím mít respekt) K byl celou dobu dobrej, tak si říkám, že je asi blbost, aby to neměl, ale asi je bezpříznakovej. Ne. Jen co jsme v pohodě my, od včerejšího rána má Kilián 38.6, panadol to sníží maximálně na 38.4, dávám obklady, taky nic moc. Dneska musím vyslat příbuzenstvo pro medikaci, protože máme jen panadol a paralen a nemůžu je kombinovat. Volám doktorce, pošle Killerka na test, okay, zvládl to statečně!:D a samozřejmě pozitivní. Noc byla šílená - absolutně nejhorší noc od konce šestinedělí. Řev. Řev. Řev. Nebyla vyjímka, že Kilda řval třeba pět hodin v kuse, než se přišlo na to, že má alergii na mléčnou bílkovinu, ale už jsem si odvykla.:D Od dvou do pěti jsem stála u postýlky, uklidňovala, mazlila, bylo to nekonečný. Za necelou hodinu jsem vstávala zase. Dohromady zase cca osm hodin řevu a zoufalství :D Naivka jsem si myslela, že se jako trochu vyspim, Kilda byl v postýlce na monitoru dechu, kvůli horečce, jinak spí s náma. Přes den byl utahanej, nemusela jsem ho nahánět aby zmizel od misky s granulema pro kočku, aby nechal vysavač na pokoji, aby nechal mobily, kabely a cokoli co by neměl strkat do pusinky. A nemusela jsem z něj opětovně vyklepávat granule ke kterým se stejně dostal a už mi je jedno, že to má v ruce, hlavně aby je nesnědl. Hold jsem si měla odpočinout přes den!:D a nečekat na noc.:D Snad z něj ten zmetek vypadne co nejdřív a nebude mít ideálně žádnej postcovid syndrom. Kilián měl jít dneska na kardiologii a snad dostaneme náhradní termín co nejdřív.
… Tak se všichni držte, hodně sil, co nejmíň bacilů a co nejvíc úsměvů těch našich lásek.)
@pampeliska1313 Já se covidu hrozně bála kvůli malé, pořád jsme se mu vyhýbali, až před měsícem nám to manžel donesl z práce. Manžel to zvládl celkem dobře, mě bylo dost mizerně, a naše malá (22 měsíců) měla 2 dny vysoký teploty a 2x průjem. Hrozně jsem se bála aby neměla ten PIMS ale zítra to už je 6 týdnů, a je v pořádku 😊 přeju vám ať je taky malý brzy v pořádku 🍀
@perexka to syn skoro nepije. Vodu do nej dostanu maximálně šedesát ml s to ho prolejvam jak muzu, koupila jsem i jablecnej sirup, to nechce vůbec, čaje nechce, ovoce do vody nechce, je to hrozny. Dneska má i prujmy, takže paráda. Vy to hlavně zvládnete! Je skoda, ze to zašlo až na antibiotika, ale hlavně aby to pomohlo. Držte se, za par dni bude určitě lip, i když je to proste těžký :(
@klokanka31 moc děkujeme! Já to buď přitáhla z bývalý práce (škola) kam jsem se po osmi měsících dostala a ještě jsme byli venku celou dobu, ale..:D nebo z fyzioterapie, paní fyzio říkala ze měla covid, ale ze už dobrý. No.:D to je asi jedno. Hlavně aby to ti naši brouci zvládli a my nakonec taky)
My jsme měli teď taky nějakou virózu, lítá to teď všude, situace tomu ještě přispívá. Dcera má střídavě teploty 36-38 už skoro týden, ale je v pohodě, usměvavá a lítá doma, mladší syn spíš je tu rýmu, zakašlal asi třikrát za tu dobu, jen je otrava cpát do nich ty kapky a odsávat mladšího, vždy řev na celý město. Já předtím hodně unavená, bolest v krku, manžel taky unavený dva dny. Podle testů všichni negativní. My máme všichni nějakou úžasnou imunitu proti covidu, protože za ty roky jsme to nikdo nechytili (nejsme očkovaní). Můj otec je 3x očkovaný (naposled v listopadu) a v lednu covid chytil. Já s manželem jsem něj v té době několikrát na delší dobu byla (to jsme nevěděli, že to chytil, byl bezpříznakový) a nikdo jsme nic nechytili (dělali jsme si test). No už se "těším" na školkové období, kdy budou doma nemocní 14 dní a 1 den budou ve školce a pořád dokola 😀
u nás teď řádí taky nějaký sajrajt.. začala dcera 5 let, pak to chytl malý 10 měsíců a teď i my s chlapem.. ale malý to teda snáší nejhůř..brutálně kašle..dcera i on mají atb..ale starší už nějak funguje, za to malý jen řve, chce se nosit.. přestal úplně jíst cokoliv, nepije už přes den mléko a je jen na čaji! takže jsem taky na mrtvici..no držte se, tohle je opruz období pro všechny..