Covid u mimina. Jakou máte zkušenost?

28. dub 2023

Ahojte. Tento týden jsme si celá rodinka prošli covidem. V pondělí manžel, horečky, dutiny, rýma, kašel únava. Už dobrý. V úterý dcera 9m, horečky, kašel. Nechtěla moc jíst, v noci blbě spala, ukňouraná. Ve středu já, bez teplot, jen rýma, kašel a bolest kloubů (mazec, pánev mě bolí jak před porodem :D). Je pátek a všichni už máme test negativní. Samozřejmě se z toho ještě dostáváme, s manželem smrkáme, kašleme, jsme unavenější. To je všechno ok, jsme dospělí a víme co se sebou. Zajímají mě vaše zkušenosti s covidem u miminek. Dcera teda dva dny teploty, rozhozený režim, jídlo nic moc (nekojím, je na UM a z velké části už jí normální jídla) .. Teď to vypadá tak, že noční spánek máme zpět ve starých kolejích, jíst pořád moc nechce, jí sice asi milionkrát za den, ale strašně malé dávky: 60-90ml UM, jednu sušenku, 5 lžiček jogurtu, 5 lžiček masozel,.. a takhle ďobe celý den, mám pocit, že celý den za ní jen chodím a nabízím aby snědla/vypila aspoň tu trošku. Spánek - normálně mívá za den 2-3 spánky .. buď 2x1,5h nebo 3x1h .. dneska už je na čtvrtém šlofíku, po hoďce vzhůru už kňourá a mne si oči, že chce spat. V porovnání s tím, jak se cítíme my s manželem mi to přijde naprosto adekvátní, taky toho teď moc nepojíme a jen bychom spali. Takže vlastně se mi její chování jeví normálně. Nicméně já teď měla covid poprvé a ještě nějaký pidi, i na testu jsem měla jen takového ducha. Takže vlastně nevím co mám očekávat za dozvuky, kor u mimuše. Malá zatím ani nikdy nemocná nebyla.. ani rýmu ani nic. Volala jsem to doktorce, jen ať prostě ví, že to malá má, řekla mi klasiky, srážet teplotu, klidový režim, hodně pít, blabla, za tři dny bude dobře. Jaké máte zkušenosti vy?

krisstina93
28. dub 2023

Dcera ho měla v půl roce, týden teploty a průjem, jen se kojila a spala. Jist odmítala všechno, ještě nějakou dobu potom byla unavenejsi. Tak po 2 týdnech se víceméně vrátila do normalu. Snasela to teda mnohem lip, jak ja, mě trvalo několik měsíců, než sem se potom sebrala a dokázala zas naplno fungovat.

luhana
29. dub 2023

Syn měl covid v 7m. Skoro týden měl horečky, byl rozmrzelý, ukňouraný, hodně spavý. Nejedl nic, jen se kojil. Po týdnu když odezněly horečky nastalo zlepšení. Měl více energie, lepší náladu a konečně se zase smál. Za 14 dní už byl O.K.