Dobre rano,
Mate nekdo zkusenosti s kovidem u kojence? Poznaky jste? Pripadne, jaka opatreni jste delali a jaky byl pribeh?
Ve ctvrtek u Nas byla babicka, pred navstevou test negativni, v Patek test pozitivni. Mame mesicni miminko, prvni, Tak mam strach, jestli bych vubec neco poznala... Ja si zatim delala domaci test vcera a negativni, dnes budu delat znovu, at mam trochu rozestup.
Moc dekuju,
k.
@krisvm ahoj, malej to chytil ještě v 6 nedělí. Dělala jsem mu test na covid doma a vyšli mu dvě čárky. Volala jsem jeho doktorce a ta řekla že ho máme sledovat a dávat kapky do nosu(měl rýmu). Největší problém bylo zvracení a to lítalo celkem ve velkým. Jinak do 14 dní byl v pořádku. Žádný extra opatření ani udělat nejde
Syn měl necelý půl rok? U nás to šlo ze první příznaky měl manžel, třeba o den dva později já a nakonec syn. Byl na testu - tehdy mi doktorka říkala, že jestli by byl covid, na test musí, aby si to zapsala a kdyby náhodou někdy něco, aby to mohla dát třeba do souvislosti. Protože jsem ji jen zavolala, že syn má horečky a covid a že neprijdeme na kontrolu a ona, že takhle ne, že musí mít test. Měl dva dny a kousek horečku, co nešla srazit. Jeden celej den prospal, noc proplakal, dělala jsem obklady, pravidelně podávala sirup. Bylo to hrozny.:D už jsem premyslela, ze zas budu volat doktorce, kdyby to trvalo ty tři dny, protože se teplota snížila třeba z 38,5 na 38 a víc ne. Každopádně pak z ničeho nic to začalo klesat a už se to nevrátilo. Syn v pohodě. Vlastně to nejhorší prospal, pak teda ta jedna noc blbá, ale zvladnul to. Neměl jiný příznaky “jen” horečku
@krisstina93 dekuju za odpoved - a takova bkbe otazka, poznala bych, ze ma teplotu, krom yeplomeru? Zatim jsem mu nemerika, zda se mi chladnejsi nez teplejsi, Tak jsem si rekla, ze ho nebudu opruzovst teplomerem v zadecku, kdyz se zatim zda ok..
@chlapecektehu dekuju za odpoved, a ten test normalne z nosu nebo tsk? A to zvrwceni asi byli I mimo kojeni? On si teda ublinkne u kojeni, ale jinak zatim nic . Jako brisko ho boli, ale to ho boli of narozeni..a I trd ee vlastne poslrdnich par dnu zda spis lepsi nez horsi
@pampeliska1313 ja mam fakt strach, jestli tu horecku poznam.. mam jako merit teplotu nejak preventivne a udelat preventivne test doma? Nebo Jen kdyz proste de bude zdat 'teplejsi' nez jindy?
@krisvm jako já syna normálně dala na test. Dělali mu z nosu ale fakt chvilinku ani neplakal. A když použijete olejicek, nevidim v měření v zadečku problém.. jinak já se spoliham na teploměr, jen si pamatuju ze tehdy syn byl horkej v obličeji, nějak jsem na nej rozespala sahala a říkala si, že je vyhratej z perin.. a byl málo aktivní, manzel to poznal hnedka, ze je něco špatně, protože ráno syn nedělal blbosti, to mne vůbec nedošlo.
@krisvm tak je teplotu poznala celkem spolehlivě, malá měla rudé tváře a na dotyk úplně hořela, ale ty první dny mela teploty přes 40, toho si nejde nevšimnout.
@krisvm dcera měla covid ve 2 měsících. Měla vysoké horečky 39 několikrát za den, strašně vřískala, nechtěla se kojit. Přestala na týden slyšet a na 3 týdny ztratila hlas. Zvládli jsem to doma, ale kojení bylo peklo. Dostávala antipyrerika, inhalaci vincentky, fenistil a léky od bolesti.
@krisvm já jsem kvůli tomu koupila bezdotykovy teploměr na čelo. Změřil mi teplotu i 39,7 takže je spolehlivý. Pak jsem ještě premerila v konečníku (tam je teplota vyšší a odčítá se vždy po změření 0,5). Dítě může být plactive, nevrle, může mít studené ruce a nohy, bývá bledé, hoří mu čelo většinou. Ale taky někdy měly holky 40 a čelo horké neměly a normálně si hrály.
Prostě bych preventivně premerila. Já jsem pak věděla že malá má horečky po 4 hodinách, tak jsem vždycky byla už ostrazita. Ikdyz jsem dávala léky dříve, tak stejně jí to vylezlo přes těch 39 a pak teprve horečka začala klesat a tak pořád dokola. Horečky měla 4 dny.
Náš měl v půl roce, naštěstí jen den zvysena teplota. Test jsem mu delala, protoze tehdy uz jsme byli pozitivni vsichni doma. Doporucuji zachovat klid, miminko pozorovat. Pokud vyjde pozitivni test, konzultovat s pediatrem. I pokud bude mit teploty tak u takto maleho bych to zkonzultovala, nevim zda leky na teplotu nejsou az od trech mesicu (ale to fakt nevim jiste). A taky je velka pravdepodobnost, ze nic nechytne. Drzim pesti, at je vse ok 🙂
@krisvm jo, použila jsem normální test do nosu co jsem normálně používala i já. Trochu jsem mu to tam strčila na kraj a ani neplakal. No on je na UM od začátku, jakmile jsem mu dala mlíko tak po chvíli co to vypil šla aspoň vždycky tak půlka ven. A bříško ho myslím že nebolelo
Měli jsme ve dvou měsících. Syn byl apatický, spavý. Byli jsme na pohotovosti, tam ho celého prohlédli a vše ok (covid nikoho nenapadl). Druhý den jsme dostali s manželem teploty a dle testu covid.
@krisvm Teplotu na dotyk poznáš. Po přiložení ruky na čelo. Ale nepoznáš kolik je. Máme doma bezdotykový, když se nekoupí ten nejlevnější, jsou spolehlivé. Vždy mi ukázat zvýšenou i horečku 40. Můžu s ním měřit syna i ve spánku, když jsi nejsem jistá, jestli už je to na paralen nebo ne. V zadečku jsem nikdy neměřila, přijde mi to zbytečné.
Dcera se narodila, když jsme měli doma všichni covid. Pravděpodobně byla pozitivní, ale bez příznaků, možná malinko rýma.
Syn měl v 5 měsících. My jsme s manželem padali střídavě na hubu a on byl vysmáté miminko s malou rýmou 😃
Měli jsme před měsícem, dcera měla teda půl roku, měla vysoké horečky a průjmy a celkově byla taková hodně unavená, prakticky non stop se kojila (což teda bylo velké plus, jinak by ji museli hospitalizovat). Opatření sem nedělala žádné, protože dcera byla v rodině u koho to propuklo, pak sme postupně odpadávali i ostatní členové rodiny.